Merhaba arkadaslar öncelikle donanım su;
Intel Pentium Dual Core E2160 1.80 GHz 800 MHz FSB 1 MB L2
GIGABYTE GA-945GCMX-S2 Anakart
İnternette ve birçok dergide benim islemcimin overclock potansiyelinin çok çok yüksek oldugu söyleniyor. Hatta voltajı hiç yükseltmeden 2.60 GHz seviyesine gelebilecegi yazıyor. Ben BIOS üzerinde böyle birsey hiç denemedim çünkü overclock yapmak konusunda pek bir bilgim yok. Bunu güvenli olarak, yazdıgı gibi voltaj artırmadan nasıl deneyebilirim. Çok da riske girmek istemiyorum. Anakartımın EasyTune™ 5 adında islemci performans, overclock aracı var fakat bunu hiç kullanmadım bilginiz varsa ve yardımcı olabilirseniz sevinirim simdiden tesekkürler...
İşlemcimi güvenli şekilde nasıl overclock edebilirim?
- N2O
- Megabyte2

- dnzbzkn
- Megabyte2

- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19693 kez
- N2O
- Megabyte2

voltaj artırılmazsa sıcaklıgın çok artacagını pek sanmam. ayrıca dedigim pentium dual core serisinde inanılmaz bir potansiyel var. islemcimin normal sıcaklıgı 20 derece civarında ve buna ben de sasırıyorum... fanım 30 dereceye ulasmadan çalısmıyor.. ve çalıstıgına pek rastlamıs degilim ben. :Ddnzbzkn yazdı:benim pek bir bilgim yoktur.
ilk o.c denememi fx5200 kartıma rivatuner ile yapmıstım.saat hızını her seferinde 20 arttırıp kaydettikten sonra resetliyordum.%20 kadar o.c'ladım.bu isi yapabilmek için sogutmanın gerçekten iyi olması lazıım.hele birde sözkkonusu islmci ise.
birde nasıl OC yapılır bilsem...
benimde islemcim dual core 40-43 derecelerde salınır,kesinlikle ölçümlerde yanlıslık var,üstelik benim sogutucuda termaltake,ve yüklendigim zaman 43 derecede sabit kalır.Unde® yazdı:voltaj artırılmazsa sıcaklıgın çok artacagını pek sanmam. ayrıca dedigim pentium dual core serisinde inanılmaz bir potansiyel var. islemcimin normal sıcaklıgı 20 derece civarında ve buna ben de sasırıyorum... fanım 30 dereceye ulasmadan çalısmıyor.. ve çalıstıgına pek rastlamıs degilim ben. :Ddnzbzkn yazdı:benim pek bir bilgim yoktur.
ilk o.c denememi fx5200 kartıma rivatuner ile yapmıstım.saat hızını her seferinde 20 arttırıp kaydettikten sonra resetliyordum.%20 kadar o.c'ladım.bu isi yapabilmek için sogutmanın gerçekten iyi olması lazıım.hele birde sözkkonusu islmci ise.
birde nasıl OC yapılır bilsem...
- N2O
- Megabyte2