Islemci hiz artirimi ( Videolu )

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 9996 kez

Islemci hiz artirimi ( Videolu )

Mesaj gönderen velociraptor »

Speed Fan programini kullanarak islemci hiz artirimi ( overclock )
- Programda clock modülünden öncelikle anakart üreticimizi ve anakartimizin modelini seciyoruz...
- Automatic clock control ' e hic ugramadan direkt asagidaki secenek kutusuna geciyoruz...
- Bu bölümde oldukca hassas ayarlar mevcut , Bizim kullanacagimiz ayar : CPU : 100,0 MHZ PCI : 33,4 MHZ ayari bu ayardan iki tane var . üstteki fsb nizi 133 mhz yani efektif olarak 533 mhz yapiyor. standart P4 2 ghz 400 mhz veriyoluna sahip islemci bu ayarla 2,66 Ghz de calismis oluyor...
UYGULANIsI :
CPU : 100,0 MHZ PCI : 33,4 MHZ ayarinin üstüne gelip önce Read clock daha sonra Set clock butonuna basacagiz... Bilgisayar kendini resetleyecek , acilis ta bios ekraninda ingilizce olarak cpu ayarlariniz degismis falan filan diye bi uyari gelecek F1 ile bu ekrani gecip windowsumuzun acilmasini bekliyoruz..
Artik bilgisayariniz eski haline göre % 33 arti bir performans gösterecek ...
Daha extrem bir overclock isteyenler yine üstteki 100,0 MHZ PCI : 33,4 MHZ ikonunu tiklayip read clock , set clock yaparlarsa islemci hizlari % 50 oraninda artmis olur ...

önemli : Bahsedilen ayarlarin uygulanmasi sirasinda bilgisayariniz üzerindeki herhangi bir parcaya ekstra bir voltaj artirimi yapilmamaktadir.. Tamamen islemcinizin maksimum salinim araligini bulmaya yönelik bir calismadir.

Eski ayarlariniza geri dönmek icin bilgisayarinizin fisini cekip - takmaniz yeterlidir... Faydali olmasi dilegiyle ....
OVERCLOCK
ALINTIDIR
uçs
Petabyte4
Petabyte4

Mesaj gönderen uçs »

Hocam benim anakartim Asrock G7S41GX
Clock modülünden baktim,bulamadimmi,bilemedim mi anliyamadim.Eger clock modülde anakartima uyan model varsa ben hangisini secmeliyimü
Tesekkürler.. :ü:
uçs
Petabyte4
Petabyte4

Mesaj gönderen uçs »

ucs yazdı:Hocam benim anakartim Asrock G7S41GX
Clock modülünden baktim,bulamadimmi,bilemedim mi anliyamadim.Eger clock modülde anakartima uyan model varsa ben hangisini secmeliyimü
Tesekkürler.. :ü:
Hocam,soruma olumlu yada olumsuz bir cevap vermediniz!
Cevap verebilirseniz sevinirim.. :(
Kullanıcı avatarı
lion
Kilobyte3
Kilobyte3

Mesaj gönderen lion »

overclock demek bir donanim parcasini normal performansindan daha üst seviye bir performansta calistirmak demekir..fakat bunun icinde size yardimci arclar lazim..örnek vermek gerekirse islemci hizini yükselttiginizde islemci normalinden daha fazla isinmaya baslayacaktir..onun icin bu islemciye iyi bir sogutucu almaniz gerekir..arti olarak overclock yapildigi zaman parcanin ömrü kisalir..sahsi fikrim az bir hiz icin donanimlarinizin ayarlariyla oynamayin derim cünkü üreticiler onu en performansli calisacak sekilde zaten üretiyorlar...sonra kas yapayim derken göz cikarmayin..yok illaki ben yapacam diyosanizda bunu tecrübeli kisiler ve ek destekli araclarla yapmalisiniz... :wink:
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 9996 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Overclock a karsi biri olarak aslinda belkide yukaridaki alinti yaziyi bile vermemem gerekirdi , o nedenle overclcok hakkindaki sorulara genelikle cevap vermemeye calisiyorum
uçs
Petabyte4
Petabyte4

Mesaj gönderen uçs »

velociraptor yazdı:Overclock a karsi biri olarak aslinda belkide yukaridaki alinti yaziyi bile vermemem gerekirdi , o nedenle overclcok hakkindaki sorulara genelikle cevap vermemeye calisiyorum
Herkezin fikrine saygimiz sonsuz..