bilgisayar calismiyor (cozuldu)
bilgisayar calismiyor (cozuldu)
arkadaşlar bilgisayar çalışmıyor. güç kaynağını kontrol ettim sorun yok çalışıyor. power düğmesine bastığımda fan döner gibi oluyor ama o kadar. başka hiç bi hareket yok. anakartın arızalı olabileceğini düşünüyorum ama başka bi alternatif sunabilecek olan var mıdır?
not : bilgisayar kargo ile ankara dan geldi. kargonun çuval atar gibi bilgisayar kolilerini attığını görmüştüm. gerçi bilgisayar geldiğinde anakart vidalarından biri fırlamış durumdaydı.
not : bilgisayar kargo ile ankara dan geldi. kargonun çuval atar gibi bilgisayar kolilerini attığını görmüştüm. gerçi bilgisayar geldiğinde anakart vidalarından biri fırlamış durumdaydı.
En son Alesta tarafından 03 Ağu 2006, 21:16 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- velociraptor
- Yottabyte4
- Teşekkür etti: 9326 kez
Cok yüksek bir ihtimalle , gördügü darbe neticesi bir ariza olustu , ben olsam tüm parcalari dikkatlice sökerdim ve tekrar gözle kabaca kontrol ede ede takar (tüm kablolari da tabii) ve hangi parcanin arizali oldugunu bulmaya calisirdim , mesela anakart ve HDD ten sonra Pc yi calistirin calismiyorsa zaaten bu iki parcadan biri arizalidir , ne bileyim HDD i bir baska Pc de slave olarak takip calisip calismadigini deneyin , umarim anakart hasar görmemistir.
arkadaşlar sorun anakartmış galiba. şu an anakartı değiştirdim ve bilgisayar açılıyor ama windows açılmıyor. güvenli kip, olağan şekilde başlasın ekranında takılıp kalıyor. ne güvenli kipta ne de olağan şekilde başlıyor. mesela olağan şekilde başlat dediğimde o ekranı geçiyor siyah ekran geliyor ardından reset atıyor.
hdd içindeki bilgiler önemli. xp göçmeden açıp almam lazım. kurtarma konsolu filan işe yarar mı, ne yapabilirim başka?
not : hdd yi başka bilgisayara bağladım sorun yok çalışıyor. ama biligsayarı açmam lazım bi şekilde.
teşekkürler.
hdd içindeki bilgiler önemli. xp göçmeden açıp almam lazım. kurtarma konsolu filan işe yarar mı, ne yapabilirim başka?
not : hdd yi başka bilgisayara bağladım sorun yok çalışıyor. ama biligsayarı açmam lazım bi şekilde.
teşekkürler.
- velociraptor
- Yottabyte4
HDD baska bir bilgisayarda calisiyorsa (Slave olarak) yani: O baska Pc de bir HDD var ve sen ilaveten sendeki HDD i takiyorsun , bu durumda o pc de diyelimki C , D partitionlari varsa sendeki HDD i E olarak görecektir , ve sende tüm datani C veya D den birine yedeklersin (o baska Pc de tabii), böylece datalarini kurtarmis olursun, bir diger secenek BART-PE yi denemen (Cd den calisan bir isletim sistemidir) ayrintilar asagida:
viewtopic.php?t=5199
viewtopic.php?t=5199
velociraptor ve darkleo teşekkürler. başka bi bilgisayara ikinci hdd olarak gösterdim ve dataları aldım. aslında bilgisayarı açmam lazımdı ama neyse sorunsuz çözdüm.
arkadaşlar kargo ile bilgisayar gönderirken bence iki kere düşünün, çünkü koli üzerine yazdığınız "dikkat, kırılabilir, hasar görebilir" gibi uyarları bile iplemiyor adamlar.
arkadaşlar kargo ile bilgisayar gönderirken bence iki kere düşünün, çünkü koli üzerine yazdığınız "dikkat, kırılabilir, hasar görebilir" gibi uyarları bile iplemiyor adamlar.
- velociraptor
- Yottabyte4