xp-acilis cd sini(bartpe)kendin hazirla-resimli-

PC hakkındaki genel bilgi ve ipucu paylaşım alanıdır.
metinxx

xp-acilis cd sini(bartpe)kendin hazirla-resimli-

Mesaj gönderen metinxx »

arkadaşlar,bartpe cd.si,boot(açılış)özelliği olan içinde çeşitli tamir bakım programları olan bir ilkyardım cd.sidir,aslı paralıdır,internetten indirmeye kalktığınızda ortalama 300mb olduğu için indirmek zahmetlidir,birisinden edinmeye kalktığınızda içindeki programlar işinizi görmeyebilir,peki o zaman ne yapalım,benim kurup çalıştırdığım,ve resimlediğim,pebuilder programını kurup kendimiz bartpe açılış cd si yapalım..

1-aşağıdaki rapide yüklediğim programı indirip kurun ,

------(geçersiz link)------ 27127857/pebuilder313.exe.html

2-c:\nin içine (veya başka bir h.d.d.e)herhangi bir isimde klasör açın ben -E:\xp-açılış adını verdim-,
bu klasöre kurulumsuz çalışan toplamı 200mb geçmeyen programlar atın

3-xp cd sindeki i386 klasörünü aynı h.d.d içine kopyala yapıştır yapın i380 i kopyaladığınız harddiski birinci sütunda gösterin-2. resimde-(DİKKAT:klasörü değil harddiski):arrow:

Resim

(dördüncü sütunda, cd yazdıktan sonra hazır iso. dosyası oluşturulur,daha sonra kullanmanız için),boş cd takıp devam edin:arrow:

Resim

devam et :arrow:

Resim

bekle :arrow:

Resim

eğer bu yazı çıktıysa cdmiz hazır demektir,işlem tamam :D

Resim

bu cd ile internete girebilirsiniz,
şimdi bilgisayarını kapat,cd den açılışı ayarla bartpe cd ni kontrol et :wink:

program hariç hiçbir yazı ve bilgi alıntı değildir,sadece denemelerimin sonucları buraya verilmiştir :lol:
En son metinxx tarafından 27 Tem 2006, 13:42 tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Oxygen
Kosovalı
Kosovalı

Mesaj gönderen Oxygen »

Arkadasim yine super ve cok faydali bi calisma yapmissin.
Elerine ve emegine saglik :wink:
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 13407 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Kesinlikle herkeste olmasi gereken bir Cd israrla birer tane edinin diyorum , bu faydali calisma icinde metinxx arkadasimiza tesekürler
ayrica bakiniz:
https://www.sordum.net/main/adimadim2/Bart_pe.htm
metinxx

Mesaj gönderen metinxx »

üstad,link şifre kabul etmiyor...

------(geçersiz link)------ 27127857/pebuilder313.exe.html
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

hangi sifreyi girdiginize bagli bende mavi yaziyorum aciliyor
metinxx

Mesaj gönderen metinxx »

mavi olduğunu nerden bilicez,sayın adminim :D
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

metinxx

Mesaj gönderen metinxx »

he he yanlış sayfaya bakmışım,bir özür borcum var,peşinen diliyim bari :lol:
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

kein problem :D , arasira bende dalgin oluyorum
metinxx

Mesaj gönderen metinxx »

xpspeed v10 indirdim yüklüycem,eline sağlık,benim verdiğim bartpe yeni versiyonu direk cd yazdırma özelliği var(burdan yırttık en azından) :D
Kullanıcı avatarı
ghostma_n
Kilobyte1
Kilobyte1

Mesaj gönderen ghostma_n »

arkadaşlar kesinlikle tavsiye etmiyorum bu proğramı kullanan bir çok arkadaşım ve şahsım adıma derimki dikkatli olun harddiskten olabilirsiniz....
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

ghostma_n yazdı:arkadaşlar kesinlikle tavsiye etmiyorum bu proğramı kullanan bir çok arkadaşım ve şahsım adıma derimki dikkatli olun harddiskten olabilirsiniz....
Tam anlasilmadi Tavsiye etmediginiz nedir=?
1.Bart-PE desem ben 3 yildir kullaniyorum ve bircok kez kurtaricim oldu .
2. XPspeed desek, 2 yildan fazladir önce kendi pcim de kullaniyorum , hatta ilk versiyonu download a sunmadan önce uzun bir müddet kullandim ve sonra baskalariyla paylasamaya karar verdim baslangicta tamamen kendim icin yaptigim bir calismaydi ve ve HDD bir tarafa icinde hatali kayitlar varken bile Pc im teklemedi
metinxx

Mesaj gönderen metinxx »

ghostma_n yazdı:arkadaşlar kesinlikle tavsiye etmiyorum bu proğramı kullanan bir çok arkadaşım ve şahsım adıma derimki dikkatli olun harddiskten olabilirsiniz....
uyarın için teşekkür ederim arkadaş fakat daha açık yazda,uyarının sebebini anlayalım,bizimde bilmediğimiz bir tehlike varsa daha dikkatli olalım :wink:
metinxx

Mesaj gönderen metinxx »

uyarın için teşekkürler,fakat hiçbir yazılım hiçbir donanımda mekanik hasar açamaz,harddisklerde bad sectorler oluşur fakat bunlar mekanik değilde yazılımsal badlerdir, bunlarda bir şekilde programlarla giderilir,datalar içinse haklısın o durumda geri almak çok zor,ben bartpenin içindeki o programı hiç kullanmadım o yüzdende yorum yapamam,bilgilendirdiğin için tekrar teşekkür ederim :wink:
Kullanıcı avatarı
ghostma_n
Kilobyte1
Kilobyte1

Mesaj gönderen ghostma_n »

walla benda anlayamadım ama olmadı dedimya bu işin ustaları bile anlayamadı proğramlar falan çözemedi bu işi sonra bu bölümü xp cdsiyle bir bilgisayar mühendisi arkadaş bu kısmı kapattı diğer geri kalan kısmını kullanıyom şimdi dikkatli ol arkadaşım