10 puanlik uzmanlik sorusu

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
Lord_Sidious
Byte1
Byte1

10 puanlik uzmanlik sorusu

Mesaj gönderen Lord_Sidious »

Merhaba dostlar,
Bir kac hafta önce bilgisayarimla ilgili bir sorun yasamistim.Bilgisayarim 3-4 saat sonra kilitleniyor.HDD'in islem isigi sürekli yaniyor.Windows'tan sanmistim ilk basta.Ama yeni bir windows kurdum.Sorun yine devam etti.Herhalde ici tozlanmistir tozdan oluyordur diye düsündüm.Hava tabancasi ile tertemiz yaptim sorun yine devam etti.Sonra aldim makineyi servise götürdüm anlattim meramimi.Onlarda ram den kaynakliyor olabilir dediler.Neyse ben tek ram ile devam edeyim sizde digerlerini kontrol edin dedim.Aldim makineyi eve getirdim.Download icin acik biraktim yine 3-4 saat sonra kilitlenip kaldi makine.Sonra servise yine götürdüm.Bu sefer onlar denedi.Aksama aradim adamlari bizde hersey gayet düzgün calisiyor dediler.Hatta film felan indirdik dediler.Hayretler icinde kaldim.Acaba dedik usb modem'den mi kaynaklaniyor dedik.Aldim makineyi eve getirdim.Bu sefer modemi takmadan acik birakayim dedim.Sonuc yine ayni.Arkadaslar sorun nerede?Niye kilitleniyor bu makine ya.
Kullanıcı avatarı
drog_1
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen drog_1 »

ilk aklima gelen sebeke akimindaki oynamalar
ups ve ya bir regülatör kullaniyormusun...
Kullanıcı avatarı
Lord_Sidious
Byte1
Byte1

benimde aklima artik son olarak o geliyor.acaba 3'lü fisten mi oluyor.Ups veya regülatör kullanmiyorum.
Kullanıcı avatarı
drog_1
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen drog_1 »

bu olasiligi dene bence
bir arkadasindan bir ups al ve dene
düzelirse sen de kendine alirsin
aklima su an baska bir sey gelmedi
donanimdan oldugunu sanmiyorum
yoksa serviste neden calissin
yani servisle ev arasinda fark ne ona bakmak gerek
kolay gelsin...

bu arada... seni yeniden aramizda görmek keyifli Lordum :D
Kullanıcı avatarı
Lord_Sidious
Byte1
Byte1

yok malesef ups ile de denedim yine ayni sonucu aldim.Sanirim servis atti bir yalan oturdu.Artik sira geldi cpu ve anakarti degistirmeye.Sorunu bir türlü tespit edememek ne kadar kötü bir seymis.
Kullanıcı avatarı
mavigece
Megabyte1
Megabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen mavigece »

arkadasim kesinlikle ve kesinlikle elektrik hattindan kaynaklaniyor
topraklama yoksa ups bile ise yaramaz. basima geldiginden biliyorum.
apartmanda topraklama hatti yoksa bosa ugrasiyorsun :wink:
Kullanıcı avatarı
lion
Kilobyte3
Kilobyte3

Mesaj gönderen lion »

anakarttan olabilir..anakarti garantiye gönder sorun cözülecektir
Kullanıcı avatarı
feyizz
Kilobyte1
Kilobyte1

Mesaj gönderen feyizz »

Ayni sorunun bir benzerini yillar önce yasamistim, servise götür aksama kadar calissin eve götür calismasin UPS degitir enerjiye bak vb..

olmamisti sonra öyle akla gelmez biseydi ki :

Klavye ve Mouse'u degistirdim durum süper !

Bence bi dene

( Klavye , Mouse , Kamera , binimum Bilgisayarina Taktigin Aparatlar )
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 13407 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

buna hersey neden olabilir aslinda aklima hemen gelenler:

1. bios virüsü olabilecegi (düsük bir ihtimal ama ihtimal)
2. islemci isisindan dolayi böyle yaptigi (duyaclar hasar görmüs olabilir ve isiyi yanlis gösteriyorlardir yani normal görünüyordur ve birsekilde reset atmasi gereken pc atamadigi icin isinip kilitleniyordur
3. HDD isisi veya arizasi (olasiligi bence yüksek) fakat HDD i bu sekilde olumsuz etkileyen ne olabilir bilemiyorum (sebeke elektrigi vs)
4.anakarttan kaynaklanabilecegi , ne bileyim transistörlerde bir sisme falan varmi kontrol etmek lazim
5.Ram dolayisiyla bunu yapmis olabilir (fakat düsük ihtimal)
durum cidden cok ilginc ve cevabi bende merak ediyorum , fakat bir iki yabanci kaynak arastirmasi da yaparim
Kullanıcı avatarı
Lord_Sidious
Byte1
Byte1

anlasilan yeni bir cpu anakart hdd almak gerekiyor.peki sebekeden olsa nasil giderebiliriz ki bunu?
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Hayir , bence önce sorunu aramalisin yapabileceklerin:
sebeke icin bir regülator falan kullanilabilir , fakat bana sacma gelen , Teknik serviste calisip sende böyle yapmasi , cok anlamsiz, pc nin yerini degistirip baska prizde acik birak bakalim ne olacak, ayrica baska bir isletim sistemi kur , ne bileyim 98 mesela , veya tüm parcalari tek tek sök ve yeniden tak (takarken kablo baglantilarini dikkatlice yeniden yap, bu arada ankart transistörlerine bir göz atmayi unutma (diplerinde bombelik falan varmi diye varsa ondandir ve yeni bir transistör isini halleder, ), aklima en son gelen de islemciden olabilecegi , degildir insallah
Kullanıcı avatarı
mavigece
Megabyte1
Megabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen mavigece »

1) arkdasim islemci fanina bi bak.belki ayagi falna kirilmistir.
2) kasayi koydugun yer kapali bir kutu gibiyse asiri isimadan reset atar
3) klavye mause
4) anakart üzerindeki vidalarin altina pul koy...

KOlAY gelsin...
Kullanıcı avatarı
Ensatech
Megabyte2
Megabyte2
Teşekkür etti: 76 kez

Mesaj gönderen Ensatech »

:shock: enteresan benimde 2 önerim var
1.bilgisayarciya götürdügnde muhtemelen sadece fare,kalvye baglamislardir yani sen sadece gerekli donanimlari tak.

2.elektrik kablo ve prizlerini deistir hatta bizim binadada toprak hatti yok kasa beni carpiyodu fisi prize ters taktim bide printerin pcye takilan kablodanda cerayan kaciyodu kontrol kalemi ile saselere bakarak onuda düzelltim fis ters takarak simdi carpma yok. fare de dondurur bizim ofisteki pcinin fare donup kaliyodu sistemde donuyodu farei deistik.
Kullanıcı avatarı
Lord_Sidious
Byte1
Byte1

dostlar son durum söyle;
yeni bir mouse aldim.winxp yi repair ettim takilmalar felan son buldu.Sonra D partion'im bozuldu yeniden format atmak zorunda kaldim.Neyse su an stabil devam ediyorum.Everest programi ile isi degerleride söyle cpu:38 derece anakart:25 derece.isidan oldugunuda sanmiyorum.Anlamadigim sey sanirim HDD ten olsa gerek. Anakartin trasistörlerde de sorun yok.İslemcinin fanini felan söküp yeniden taktim.D partion im niye durduk yerde göctü acaba quick format yapmistim ondan olabilir mi?
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

En basta da dedigim gibi HDD arizasi olasiligi yüksek ben olsam : öncelikle low level format atardim:
viewtopic.php?t=3905
bu arada en kötüsü Quick formattir , bence yanlis yapmissin , hemen cökmüs olmasi sans aslinda , ilerde bilgilerle beraber göcebilirdi :)