Low level format tool

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 9326 kez

Low level format tool

Mesaj gönderen velociraptor »

Format atma islemi Low ve High Level Formatting olmak üzere ikiye ayrilir. Low Level Formatting isleminde plakalar üzerinde sektörler ve izler olusturulur, bunlarin baslangic ve bitis noktalari plakalar üzerinde belirlenir. Daha sonra da High Level Formatting islemi yapilarak (bizim bildigimiz manadaki format) dosya depolama yapilari olusturulur ve dosyalarin plakalarda olusturulan sektörlere ve izlere hangi düzende yazilacagi belirlenir.

Sabit diskinizi fabrikadan ilk ciktigi hale geri getirmek istiyorsaniz Low Level Formatting islemi yapmalisiniz. Bu islem zaman alicidir. Ayrica sabit diskin ömrünü azalttigi söylenir. Tüm bunlara ragmen yine de bu islemi yapmak istiyorsaniz
http://tinyurl.com/gbesp
adresinden "HDD Low Level Format Tool" yazilimini indirmelisiniz. Bu yazilimla sabit diskinizi fabrikadan ilk ciktigi hale geri getirebilirsiniz.

Resim
ALINTIDIR
Kullanıcı avatarı
ripley
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen ripley »

cok guzel yazilim hocam tam aradigim sey
Kullanıcı avatarı
PeeRLeeSS
Megabyte1
Megabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen PeeRLeeSS »

benim bir uyarim olacak :!: :!:

cok dikkat etmeniz lazim elektirik giderse HDD nizden olursunuz ben öyle düsünüyorum :?:
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 9326 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

PeeRLeeSS yazdı:benim bir uyarim olacak :!: :!:

cok dikkat etmeniz lazim elektirik giderse HDD nizden olursunuz ben öyle düsünüyorum :?:
Ne yazikki elektirk sadece Yurdumda gidiyor , elälemde öyle birse düsünülemez bile
Kullanıcı avatarı
PeeRLeeSS
Megabyte1
Megabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen PeeRLeeSS »

abi bir ara amerikada elektirik kesilmisti sadece 30 dakika duydugum kadarila dükkanlar yagmalanmaya baslamis zararlari ise milyon dolarlar la ifade ediliyormus :D hemen aklima söyle bise geldi amerikayui yok etmek icin elektirik santrallerini yikacan :D espiri tabi ciddi anlasilmasin :D