Domainler Hakkında Soru
- N2O
- Megabyte2

Domainler Hakkında Soru
selam dostlarım size domainler hakkında birkaç sorum olacak (bir tane almaya karar verdim de)
1-Sizce bir domainin (com,net,org,biz gibi) fiyatı ortalama ne kdardır?
2-Üye toplamak için ne gibi yöntemlere basvurulmalıdır?
3-Diyelimki ben domainimi aldım www.site.uzantı ben bu domaini bir forum açarken kulanabilir miyim? mesela bu forum gibi paralı domain ve PhpBB bir site olusturabilirmiyim (sadece domain paralı olacak )
1-Sizce bir domainin (com,net,org,biz gibi) fiyatı ortalama ne kdardır?
2-Üye toplamak için ne gibi yöntemlere basvurulmalıdır?
3-Diyelimki ben domainimi aldım www.site.uzantı ben bu domaini bir forum açarken kulanabilir miyim? mesela bu forum gibi paralı domain ve PhpBB bir site olusturabilirmiyim (sadece domain paralı olacak )
- mayhemious
- Kilobyte4

uzun zamandır ilgilenmedigim için bilgilerim paslanmıs olabilir.. Yanlısım varsa affola
1. Hosting aldıgın sirkete göre ücretler degisir... ihtiyacını belirle(bence ilk etapda en mütavazi paketten basla) ona göre saglam bi hosting firmasından alan yerini satın al.. Bu arada alan adı tescili için ayrı bi ücret ödendigini hatırlıyorum ama :)
2. maalesef üye toplamanın en kolay yöntemi +18, warez ve çesitli illegal içerik
3. evet kullanabilirsin. www . adın . com/forum seklinde olursa bir index bulundurmalısın veya phbb siteni forum klasörü içine kurmazsın o zaman www . adın . com direk olarak forum siten olur :)
**edit index bulundurma zorunlulugun yok :) alan /forum sekline yönlendirme yaparsın dedim ya bilgilerim paslanmıs
1. Hosting aldıgın sirkete göre ücretler degisir... ihtiyacını belirle(bence ilk etapda en mütavazi paketten basla) ona göre saglam bi hosting firmasından alan yerini satın al.. Bu arada alan adı tescili için ayrı bi ücret ödendigini hatırlıyorum ama :)
2. maalesef üye toplamanın en kolay yöntemi +18, warez ve çesitli illegal içerik
3. evet kullanabilirsin. www . adın . com/forum seklinde olursa bir index bulundurmalısın veya phbb siteni forum klasörü içine kurmazsın o zaman www . adın . com direk olarak forum siten olur :)
**edit index bulundurma zorunlulugun yok :) alan /forum sekline yönlendirme yaparsın dedim ya bilgilerim paslanmıs
- burak_dalkir
- Gigabyte2

- İletişim:
- N2O
- Megabyte2

- mayhemious
- Kilobyte4

benim kullandıgım free phbb destekli serverlar vardı bi zamanlar :) mysql falan destekliyordu. hiç bu tip hata mesajı gelmiyordu. herseyi admin panelinden hallettigim için çok kolaydı aklıma gelirse yazarım :) sanki birsey yapmayı unuttugun için hata veriyor gibi...UnderberK® yazdı:make sure you have a database, including a database user defined before attempting any installation! diye bir hata geldi birsey denerken bu database olayı nasıl halledeilir?

- Teşekkür etti: 21735 kez
Diyorki : sayin kullanici , databank actiginizdan emin olun , sonrasinda kurulum yapin (artik ne kurmaya kalktiysan) , cpanellerde önce databank olusturulur , buna bir kullanici atanir yani:
1. databank ismi
2. databank sifresi
3. Kullanici adi
4. Kullanici sifresi
bunlari olusturduktan sonra bir databank in olmus olur (elbeteki hostun databank olusturmana izin veriyorsa)
1. databank ismi
2. databank sifresi
3. Kullanici adi
4. Kullanici sifresi
bunlari olusturduktan sonra bir databank in olmus olur (elbeteki hostun databank olusturmana izin veriyorsa)
- root
- Kilobyte3

Hmm domain aliyorsun host yok ha :D:DUnderberK® yazdı:neyse tmm kısaca sunu soriyim ben aldıgım domain ile nasıl bir forum sitesi yaparım su database fln isin içine karısmadan. açıklarmısınız lütfen?
Host sart yoksa olmaz öyle reklamli reklamli !
phpnet.us var
ifastnet bunlar çok populer ve reklamli ...
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 21735 kez
- burak_dalkir
- Gigabyte2

- İletişim: