Domainler Hakkında Soru

Internet konusunda bilgi ve ipuçları paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
N2O
Megabyte2
Megabyte2

Domainler Hakkında Soru

Mesaj gönderen N2O »

selam dostlarım size domainler hakkında birkaç sorum olacak (bir tane almaya karar verdim de)

1-Sizce bir domainin (com,net,org,biz gibi) fiyatı ortalama ne kdardır?
2-Üye toplamak için ne gibi yöntemlere basvurulmalıdır?
3-Diyelimki ben domainimi aldım www.site.uzantı ben bu domaini bir forum açarken kulanabilir miyim? mesela bu forum gibi paralı domain ve PhpBB bir site olusturabilirmiyim (sadece domain paralı olacak )
Kullanıcı avatarı
mayhemious
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mayhemious »

uzun zamandır ilgilenmedigim için bilgilerim paslanmıs olabilir.. Yanlısım varsa affola

1. Hosting aldıgın sirkete göre ücretler degisir... ihtiyacını belirle(bence ilk etapda en mütavazi paketten basla) ona göre saglam bi hosting firmasından alan yerini satın al.. Bu arada alan adı tescili için ayrı bi ücret ödendigini hatırlıyorum ama :)
2. maalesef üye toplamanın en kolay yöntemi +18, warez ve çesitli illegal içerik
3. evet kullanabilirsin. www . adın . com/forum seklinde olursa bir index bulundurmalısın veya phbb siteni forum klasörü içine kurmazsın o zaman www . adın . com direk olarak forum siten olur :)
**edit index bulundurma zorunlulugun yok :) alan /forum sekline yönlendirme yaparsın dedim ya bilgilerim paslanmıs
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

Mesaj gönderen burak_dalkir »

mayhemious yeterince anlatmis ek olarak tek bir sey eklemek istiyorum. eger database i yoksa domaininizin sorun olabilir ucuz bir domain alirsaniz buyuk ihtimalle DB yoktur.
Kullanıcı avatarı
N2O
Megabyte2
Megabyte2

Mesaj gönderen N2O »

peki arkadaslar (belki reklam olur diye vermezsiniz ama) aldıgım domaini üzerinde kullanabilecegim bir forum adresi biliyormusunuz. aynen bu sitenin altyapısına sahip.
Kullanıcı avatarı
N2O
Megabyte2
Megabyte2

Mesaj gönderen N2O »

make sure you have a database, including a database user defined before attempting any installation! diye bir hata geldi birsey denerken bu database olayı nasıl halledeilir?

database hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz?
Kullanıcı avatarı
mayhemious
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mayhemious »

UnderberK® yazdı:make sure you have a database, including a database user defined before attempting any installation! diye bir hata geldi birsey denerken bu database olayı nasıl halledeilir?

database hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz?
benim kullandıgım free phbb destekli serverlar vardı bi zamanlar :) mysql falan destekliyordu. hiç bu tip hata mesajı gelmiyordu. herseyi admin panelinden hallettigim için çok kolaydı aklıma gelirse yazarım :) sanki birsey yapmayı unuttugun için hata veriyor gibi... :lol:
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21735 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Diyorki : sayin kullanici , databank actiginizdan emin olun , sonrasinda kurulum yapin (artik ne kurmaya kalktiysan) , cpanellerde önce databank olusturulur , buna bir kullanici atanir yani:
1. databank ismi
2. databank sifresi
3. Kullanici adi
4. Kullanici sifresi
bunlari olusturduktan sonra bir databank in olmus olur (elbeteki hostun databank olusturmana izin veriyorsa)
Kullanıcı avatarı
N2O
Megabyte2
Megabyte2

Mesaj gönderen N2O »

neyse tmm kısaca sunu soriyim ben aldıgım domain ile nasıl bir forum sitesi yaparım su database fln isin içine karısmadan. açıklarmısınız lütfen?
Kullanıcı avatarı
root
Kilobyte3
Kilobyte3

Mesaj gönderen root »

UnderberK® yazdı:neyse tmm kısaca sunu soriyim ben aldıgım domain ile nasıl bir forum sitesi yaparım su database fln isin içine karısmadan. açıklarmısınız lütfen?
Hmm domain aliyorsun host yok ha :D:D

Host sart yoksa olmaz öyle reklamli reklamli !

phpnet.us var
ifastnet bunlar çok populer ve reklamli ...
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21735 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

ben sana databank ta acarim yönlendirme adresi de veririm , hem bu forumdan arkadaslari kontrol altinda tutmak herzaman iyidir , hem sen ögrenirsin hem ben degerli bir üyemi kaybetmemis olurum :) bak maviye kendi basina bizim kanatlarimizla ucmaya kalkti aninda banlandi ;)
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

Mesaj gönderen burak_dalkir »

database olmadan forum acilamaz maalesef bu yuzden database numarasina ve ismine ihtiyaciniz var...