Yıllar önce Vedat KILIÇ ile aşağıdaki forum mesajı (Debian Forum Türkiye) yüzünden kavga etmiştim...
Forum Mesajını Aynen Yazıyorum (not etmiştim bunu debian forum'daki mesaj kutumda)
Vedat KILIÇ demiş ki ;
Cilalı kullanıcılar gösterişe önem verir, kararlı kullanıcılar sistemin kararlı çalışmasına önem verir.
Cilalı kullanıcılar uçbirimi sevmez, her şeyin GUI olmasını ister. Kararlı kullanıcılar ise sistemin kararlı çalışmasından taviz vermemek şartıyla her ikisini kullanırlar.
Cilalı kullanıcılar sistem ayarlama, daha sağlıklı çalışması, sorunları giderme gibi işlerden uğraşmazlar, görünümü daha nasıl cafcaflı yaparım diye uğraşırlar. Kararlı kullanıcılar ise sistemi daha sağlıklı, daha kararlı çalışması ve sorunların üstesinden gelme gibi işleri yapmaktan keyif alırlar.
Cilalı kullanıcılar, dockbar, yedek panel, çifte conky kullanma, animasyon ve cümbüşlü masaüstü ile ekranı doldururlar. Kararlı kullanıcılar ise genelde sade masaüstü tercih ederler.
Cilalı kullanıcılar sistemlerine bir toz konsa hemen dağıtım değiştirirler. Kararlı kullanıcılar ise aksine onu düzeltmeye çalışırlar.
Cilalı kullanıcılar sistemi çözmeye, onu anlamaya çalışmaz. Kararlı kullanıcılar ise sonuna kadar gider, kolay pes etmez.
İşte bu nedenle cilalı kullanıcılar Debian gibi kararlı ve taban dağıtımdan anlamaz. Anlamadıkları için de mecnun gibi dağıtımlar arasında dolaşır dururlar
Bu tepkim üzerinde Debian Forum Yöneticisi : @fortran beni haklı olarak uyarmıştı.
Tabii o zamanlar deli doluyuz,kanımız deli akıyor...
Forum Yöneticisine yazdığım mesaj....
Adam bölücülük yapıyor, pc kullanıcılarını sınıflandırmaya tabii tutuyor.Bunun bu mesajına göz yumuyorsun da, benim buna tepki mesajımı siliyorsun.
Bu forum'un bir üyesini korumak için (o da nerede belli değil) diğer forum üyesine haksızlık yaptığının farkında mısın? Birisi senin mesajını silse hoşuna gider mi? bir düşün bakalım...!!!
Sanki küfür ettim arkadaş....Ya şu eleştiri kültürünü özümseyin....
Eleştiri olmazsa, linux'un gelişimi eksik kalır, tabii forum'un'da...
Şimdi beni banlayabilirsin...
Saygılarımla
TRWE_2012
Alaydan Yetişme PC Kullanıcısı
Ne kadar cesur ve cesaretliyim....!!!