arkadaslar verilen linki sakın acmayın!!acil cvp pls

PC güvenliği konusundaki bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
szarex
Byte1
Byte1
İletişim:

arkadaslar verilen linki sakın acmayın!!acil cvp pls

Mesaj gönderen szarex »

lol wtf who has placed this picture of you online
bu adres msnden otomatik olarak cevrimdısı olan kisilerin adreslerinden size geliyor girdiginiz anda birçok pencere açılıyor ve trojan bulasıyor ve kısacası bilgisayariniz cokuyor. bu trojan benim pc me bulasmadı ama bazi arkadaslarım ne oldugunu bilmedikleri için açmıslar ve trojan bulasmıs bu bilinen bolüm benim esas sorum su bu trojan bulastıkdan sonra pc yi geri nasıl eski haline getirebiliriz?? ( kuçuk bir not trojan bulasan kisierde antivirus yada antispy yok !!! ve f8 menusude bi islem yapmıyo :S )
Kullanıcı avatarı
Oxygen
Kosovalı
Kosovalı

Mesaj gönderen Oxygen »

yapilacak ilk sey iyi bi antivirus programina bilgisayari taratmak..
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21726 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Eger F8 bile (Güvenli kip icin sart) calismiyorsa Trojan yazarlari iyi is cikarmis demektir , visrüs/Trojan i bilmedigimden temizlenmesi konusda da birsey diyemem, eger belirtileri , ismi konusunda bilgi varsa ozaman bakabiliriz
Kullanıcı avatarı
szarex
Byte1
Byte1
İletişim:

Mesaj gönderen szarex »

adminim trojan yada virus tam bilmiyorum ama buragin bilgisi var bu konuda ama nasıl kurtaracaz onu bimek lazım buraginda basına gelmis onda nod32 vardi o yuzden onda sorun yok ama antivirusu olmayanlar var ve bilgisayari coken oldu arkadaslarımda bunu nasıl giderebilirz??
Kullanıcı avatarı
CoDeR
Bit
Bit

Mesaj gönderen CoDeR »

acikcasi neye guvenere antivirus kullanmiorsunuz bunu anlamis degilim :D
ve f8 tusu calismiorsa iyi bir antivirus programinin baslangic disketlerini yap ve dostan tarattir belki isini gorur kolay gelsin ;)

edit !! :)

yaf merak ettim simdi :) tiklasammi :D:D
Kullanıcı avatarı
silvershadow
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen silvershadow »

Hiren Boot Cdyi kullanarak virüs programlarının en son güncelle halleri ile tarattırın... suan hiren boot cd 8.9 var onla taratın isinizi görücektir... Görmez ise sanırım format gerekicek :)
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

Mesaj gönderen burak_dalkir »

arkadaslar aynı sey bana da geldi.nod32 anında engelledi.yırttık yani.ama sadece dün aksam 2 saat içinde yaklasık 15-16 kisi aynı seyi sordu nasıl düzeltebilirim diye...dikkatli olun
Kullanıcı avatarı
editci
Megabyte2
Megabyte2

Mesaj gönderen editci »

bir antiviüs (norton gibi) programı kur ve onunla tarat. sebebi ise norton bu konulardaçok detaylı islem yapıyor. kontrolü tamamıyle elinde tutuyor. basarıyla kurup taratabilirsen büyük ihtimalle isine yarayacaktır. eger isini görürse norton'u kaldır ve tüm registry kayıtlaını silin. veya CleanSE progamı ile uninstall edin (tüm registry kayıtarını kendisi de silebiliyor. nortonu kaldırdıktan sonra kaspersky veya Nod32 kur. sahsen Nod32 kullanıyorum memnunun. kaspersky'da iyi ama ne yaptıysam terbiye edemedim.:D kendi kendine arasıra tarayamaya baslıyor ve saatler sürüyor. bu taramada çoogu zaman isimin ortasına den geliyor ve kastıgını hissediyorum PC'yi.
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

avk dahil programlar virüs girdikten sonra ise yaramıyor.ki suan piyadaki en detaylı arama yapan program avk.(kanıtlanmıstır)silemiyorlar.problem girmesini engellemek.nod32 girmesini engeleldi.arkadasın pcye bulasmıs bunu kur dedim.silemedi dedi.baska yerlerden de aynı seyler geldi makinanın birine oturdumbilerek girdim adrese ve girmesine izin verdim virüsün.ve makina öldü.neyseki deep freeze oldugundan dolayı kapat aç eski haline döndü makina
Kullanıcı avatarı
CoDeR
Bit
Bit

Mesaj gönderen CoDeR »

abi kaspersky varken hic bir virus programina guvenmem :D
norton hele yerlerde surunuyor cok salak cok asagilik bir program :D
bilgisayari kasmaktan baska bir sey yaptigi yok norton'un :(

Kaspersky only derim ;)
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

fazla uzak degil abim.kaspersky ı yakında anlarsınız.küfür etmeye baslarsınız.
Kullanıcı avatarı
mavigece
Megabyte1
Megabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen mavigece »

arkdasalar velociraptor adminin her zaman dedigi seyi bende tekrarlıyorum.
herkes mutlaka Bart PE cdsi bulundursun elinde...
Kullanıcı avatarı
szarex
Byte1
Byte1
İletişim:

Mesaj gönderen szarex »

arkadaslar bana sorumun cevabını kimse vermedi suana akdar bende bi sorun yok
soru basit
bu msnden bulasan bi virus yada trojan bu virusun bulasgidi bi pc cokuyor
bu coken pcyi eski haline nasıl getirebiliriz?(bazi arakdaslar anlamadı olayı.bulasan bilgisayarlarda windows acilmiyor ve f8 menusude kullanılamıyor yanı windowsu hic bir sekilde acamiyorsunuz)
lutfen gerekli programların linklerini eklerseniz sevinirim ona gore bende arkadaslarıma cvp verecem benden haber bekliyorlar herkeze simdiden tsk ederim
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21726 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Basima gelmis olsa cevap yazayim fakat bilinmeyen birseye karsi hickimse bir cevap yazamaz , her trojan veya virüs farkli sistem dosyalarini etkiler , ve bulastiktan sonra da windowsu tamir bile etseniz ise yaramayacaktir , türünü bilsem , remover ini vereyim fakat , bu soruya hickimsenin bir cevap verebilecegini sanmam , haa ne yapilabilir ,aklima gelen tek sey format.

Az önce verilen sitedeki dosyayi indirip dissambler ile actim ve nereleri duman ettigine baktim asagida:
KERNEL32.dll
USER32.dll
GDI32.dll