Burak Tweak (Kendi Kullandığım Registry Derlemem)

Windows 10 ile ilgili bilgi paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10128 kez

Re: Burak Tweak (Kendi Kullandığım Registry Derlemem)

Mesaj gönderen burak35 »

Burak Tweak kod içerikleri

Registry tweak olarak;

burak tweak enable
https://hastebin.com/share/juyuviyuvo.csharp

burak tweak default (windowsu burak tweakten önceki varsayılan ayarlarına döndüren tweak)
https://hastebin.com/share/guyojequve.csharp

Vbscript olarak;

burak tweak enable
https://hastebin.com/share/olirexidaq.vbnet

burak tweak default (yine windowsu burak tweakten önceki varsayılan ayarlarına döndüren tweak)
https://hastebin.com/share/yizuxijuya.vbnet

Burak Tweak içeriklerini yukarıdaki linkleri yan sekmede açıp görebilirsiniz.
Bu sayede indirme yapmadanda burak tweak in içinde neler var görüp inceleyebilirsiniz.
açılan sekmelerden içerik kopyalamak için sağ alttaki yuvarlak içindeki beyaz kareye tıklayabilirsiniz.
Böylece linkteki reg tweak yada vbscript içeriklerinide hızlıca kopyalayabilirsiniz.

Not : burak tweak kullanmadan önce "kaynaklar" klasöründeki,
"kısayol_oklarını_ve_kalkanları_goster_gizle" klasörünün içindeki "blank.ico" ve "W10MImageRes.dll" dosyalarını kopyalayıp,
"C" sürücünüzdeki "Windows" klasörünün içine atmayı unutmayın. :arrow:
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

2 / 7 / 2026 Perşembe

Selamlar. Herkese merhaba. Burak Tweak güncellendi. içine 3 büyük güncelleme ve toplamda 15 adet yeni tweak eklendi.

Burak Tweak te yapılan güncellemeler;
1 vbe vbs dosyalarına sağ tuş yaptığımızda çıkabilecek olan "komut satırında aç" girdisini ekle kaldır yapan registry kayıtları,
Diğer kaynaklar kısmına eklendi. Varsayılan olarak bu girdi windowslarda olmadığı için Kaynaklara ve dolayısıyla Burak tweak içine eklenmedi.
Sadece diğer kaynaklar isimli klasöre isteğe bağlı bir tweak olarak eklendi. olurda ilerde böyle bir girdi bulursanız kaldırabilmeniz için.

2 windows özelliklerini aç veya kapat kısmında erişim engeli varsa bunu düzelten registry kaydı burak tweake ve kaynaklara eklendi.
Sürücülere sağ tuş yaptığımızda çıkan "otomatik kullanı aç" yazan girdiyi ekle kaldır yapan reg kayıtlarıda burak tweake ve kaynaklara eklendi.

3 üncü ve son güncelleme. En büyük güncelleme bu 3 üncü ve son güncellemede yaşandı. Bu 3 üncü madde biraz uzun olabilir.
O yüzden kusura bakmayın. Ama bu kısım gerçekten çok önemli ve detaylıca anlatmam lazım.

Bildiğiniz gibi günümüzdeki windowslarda artık "Ayarlar" adında ana bir menü var. Ve birçok ayara buradan erişmek ve aç kapa yapmak mümkün.
Varsayılan olarak sıfırdan bir windows 10 yada 11 kurduğunuzda bu ayarlar menüsündeki onlarca ayar açık geliyo. bunları elle kapatmak uzun iş.
O yüzden buradaki birçok ayarı kapatmıştım. Yalnız bir bölge kalmıştı. O da "Ayarlar" menüsündeki gizlilik yazan kısımdı.
Aslında bu gizlilik kısmındada bazı ayarları aç kapa yapan reg kayıtlarını burak tweake eklemiştim. Fakat buradaki bazı ayarların
Reg kayıtlarınıda bulamamıştım. Geçen gün epey bi uğraştım. Biraz ai den yardım alarak, birazda el yordamıyla buradaki birçok ayarın,
Reg kaydını artık nihayet bulabildim.

O kayıtlar sırasıyla aşağdıdaki ayarların kayıtlarıdır.

- arama kaydı
- bildirimler
- e-posta
- görevler
- hesap bilgileri
- kamera
- kişiler
- mesajlaşma
- mikrofon
- radyolar
- takvim
- uygulama tanılama

Gördüğünüz gibi 3 üncü ve son güncellemede birçok ayarı aç kapa yapan reg kayıtlarıda burak tweake eklendi.
Ve "Ayarlar" menüsü altındaki "Gizlilik" kısmında toplamda 12 ayarı aç kapa yapan reg kayıtlarıda eklenmiş oldu.

Yapılan son güncellemelerin ardından Burak Tweak in işletim sisteminizde yaptığı toplam değişiklik sayısı 495 ten 514 e yükselmiştir.

Son olarak Burak Tweak i indirebilmek için konu başına 4 adet yeni link daha eklendi. :kafasalla:
Umarım beğenirsiniz. Ve işinize yarar. Herkese iyi günler dilerim. :arrow:
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19852 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Helalin var :kafasalla:
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Güncelleme 4 / 7 2026 Cumartesi

Herkese merhaba. Burak Tweak yine güncellendi. 1 tweak eklendi. Ve 1 tweak de editlenip geliştirildi.

İlk güncelleme ; "Ayarlar" menüsü "Gizlilik" altındaki "Diğer Cihazlar" ayarını aç / kapa yapan reg kayıtları eklendi.

İkinci ve en önemli güncelleme Saat Tarih gösterimindeki tweak de yapıldı.
Bildiğiniz gibi sıfırdan windows kurulduğunda saat tarih kısmında alt kısımdaki tarih kısmı kısa ve ayrıntısız olarak görünür.
Mesela 4.07.2026 gibi. Hatırlarsanız buraya bir süre önce el atmıştık. Ve saat tarih bölümünde tarih kısmını uzun göstertmiştik.
Mesela 4 Temmuz 2026 Cumartesi gibi. Ama burada bir sorun vardı. Özellikle bazı sistemlerde mesela benim kullandığım 1709 gibi,
Eski bir sistemde bu uzun tarih gösterme tweaki teoride çalışsada pratikte bazen kendi kendine sorun çıkarabiliyordu.
Mesela Saat Tarih kısmında alt kısımdaki tarih bazen kendi kendine koyboluyordu. Ve windows 10 da saat tarih bölümünde sadece,
Saat gösteriyordu. Bu olayı uzun bir zamandır araştırıyordum. nedenini nihayet buldum.

Sorun sebebi windows un kendisi arkadaşlar. Normalde windows saat tarih kısmında belirli bir miktarda uzunluğa ve değere izin veriyormuş.
Biz tweaklerde sShortDate değerini değiştiriyorduk. oraya uzun tarih yazdırmaya zorluyorduk. Windows bunu algılıyordu.
Ve o kısım saat tarih bölümünde uzun tarih olarak sistemde yansıtılıyordu. Ancak windows bazı eski sürümlerinde bu kısımda bir bug varmış.
bu bug explorer ve görev çubuğunun saat tarih bölümündeki veriyi hesaplama hatasıymış. Araştırdığımda ise bunu düzelten bir fix yokmuş.
ve bu bug windowsun 10 un "1709" gibi eski sayılabilecek bazı sürümlerinde varmış. bende bunu bertaraf etmek için tweakleri tekrar elden geçirdim.

Önce Saat Tarih bölümünde hem uzun tarih göstermesini sağlamak istedim.
Hemde bug oluşmamasını ve tarihin kendi kendine kaybolmamasını istedim.
Kısa ve varsayılan tarih bildiğiniz gibi "4.07.2026" gibi bir şablondu bildiğiniz gibi.
Uzun ve ayrıntılı tarih göstermek istediğimizde ise bu tarih "4 Temmuz 2026 Cumartesi" gibi çok uzun sayılabilecek bir veri oluyordu.
buda otomatikman saat tarih bölümünde belirli zaman aralıklarında bug oluşmasını sağlıyordu.
Özelliklede Günlerin isimleri çok uzunsa, Mesela "Pazartesi" "Çarşamba" "Perşembe" ve "Cumartesi" gibi.
Biraz ai den de yardım aldım tabi. Sonrada "4.07.2026" yerine tercih ettiğim ve sorun çıkartan uzun tarih "4 Temmuz 2026 Cumartesi" yi editledim.
Buradaki tarihi biraz kısalttım. Ve Hemen hemen "Tüm windows sürümlerinde çalışacabilecek şekilde" ayarladım.
Ve bu sayede Saat Tarih kısmındaki Tarih bölümü editlenerek "4 Tem 26 Cmt" oldu.

Ayrıca yapmış olduğum editle saat tarih bölümüne tıkladığımızda açılan yeni nesil takvim bölümünede düzeltme yaptım.
Ve takvim bölümüne tıkladığımızdada gösterilen tarih tam ve en uzun ayrıntılı tarih oldu.

Varsayılan olarak windows 10 da Saat Tarih bölümünde Tarih kısmı böyle görünüyordu.
Resim

Yapılan son düzeltmelerden sonra windows 10 da Burak Tweak kullanılınca Saat Tarih bölümünüzde artık böyle görünecek.
Resim

Gördüğünüz gibi windows 10 da varsayılan olarak saat tarih bölümü ne kadar sıkıcı, ne kadar sıradan ve ne kadar kısa.
Oysaki 2 inci görsel ilk görsele göre çok daha iyi. Hem bug oluşturmuyor. Hem uzun tarih var. Hemde biraz kısaltılmış.
Hemde göze batmıyor. daha hoş görünüyor.

Yeni tarih bölümü düzeltmeleri sistemde nasıl görünüyor. Onuda göstermek isterim.
Mesela defender kısmında tarih böyle görünüyor. Daha uzun daha ayrıntılı daha güzel. ve birazda kısaltılmış.
Resim

Mesela yeni Tarih gösterimi dosyalarda klasörlerde böyle.
Aslında saat tarih uzun ve ayrıntılı. Ama hem çok uzun değil. Hem biraz kısaltılmış. Hemde daha sorunsuz hale getirilmiş durumda.
Resim

Mesela içinde küçük programlar ve yazılımlar olan bir klasörde tarih görünümü böyle.
Resim

Mesela "Olay Görüntüleyicisi" bölümündede yeni tarih gösterimi böyle.
Resim

Gördüğünüz gibi artık saat tarih bölümü daha bi güzel. Daha bi farklı oldu. Hem uzun. Hem ayrıntılı. Hemde daha sorunsuz.
Üstüne üstük birazda kısaltılmış oldu. Ve tabikide anlaşılabilir ve okunaklı bir halde.
Ayrıca indirme linkleride yine yenilendi. Tüm değişiklikleri Reg kaydıyla, Yada Vbscript ile yapabilirsiniz.

Yapılan bu son düzeltmenin en güzel yanı ise, saat tarih bölümünü değiştirdiğinizde explorerı bile resetlemenize gerek kalmıyor.
Ayar hemen sisteme uygulanıyor. Ve bu sayede çok daha pratik oluyor.
Ayrıca Burak Tweak in sisteminizde yaptığı değişiklik sayısıda artık 516 olmuştur.
Umarım beğenirsiniz ve hoşunuza gider. Herkese iyi akşamlar dilerim. :kafasalla: