2 / 7 / 2026 Perşembe
Selamlar. Herkese merhaba. Burak Tweak güncellendi. içine 3 büyük güncelleme ve toplamda 15 adet yeni tweak eklendi.
Burak Tweak te yapılan güncellemeler;
1 vbe vbs dosyalarına sağ tuş yaptığımızda çıkabilecek olan "komut satırında aç" girdisini ekle kaldır yapan registry kayıtları,
Diğer kaynaklar kısmına eklendi. Varsayılan olarak bu girdi windowslarda olmadığı için Kaynaklara ve dolayısıyla Burak tweak içine eklenmedi.
Sadece diğer kaynaklar isimli klasöre isteğe bağlı bir tweak olarak eklendi. olurda ilerde böyle bir girdi bulursanız kaldırabilmeniz için.
2 windows özelliklerini aç veya kapat kısmında erişim engeli varsa bunu düzelten registry kaydı burak tweake ve kaynaklara eklendi.
Sürücülere sağ tuş yaptığımızda çıkan "otomatik kullanı aç" yazan girdiyi ekle kaldır yapan reg kayıtlarıda burak tweake ve kaynaklara eklendi.
3 üncü ve son güncelleme. En büyük güncelleme bu 3 üncü ve son güncellemede yaşandı. Bu 3 üncü madde biraz uzun olabilir.
O yüzden kusura bakmayın. Ama bu kısım gerçekten çok önemli ve detaylıca anlatmam lazım.
Bildiğiniz gibi günümüzdeki windowslarda artık "Ayarlar" adında ana bir menü var. Ve birçok ayara buradan erişmek ve aç kapa yapmak mümkün.
Varsayılan olarak sıfırdan bir windows 10 yada 11 kurduğunuzda bu ayarlar menüsündeki onlarca ayar açık geliyo. bunları elle kapatmak uzun iş.
O yüzden buradaki birçok ayarı kapatmıştım. Yalnız bir bölge kalmıştı. O da "Ayarlar" menüsündeki gizlilik yazan kısımdı.
Aslında bu gizlilik kısmındada bazı ayarları aç kapa yapan reg kayıtlarını burak tweake eklemiştim. Fakat buradaki bazı ayarların
Reg kayıtlarınıda bulamamıştım. Geçen gün epey bi uğraştım. Biraz ai den yardım alarak, birazda el yordamıyla buradaki birçok ayarın,
Reg kaydını artık nihayet bulabildim.
O kayıtlar sırasıyla aşağdıdaki ayarların kayıtlarıdır.
- arama kaydı
- bildirimler
- e-posta
- görevler
- hesap bilgileri
- kamera
- kişiler
- mesajlaşma
- mikrofon
- radyolar
- takvim
- uygulama tanılama
Gördüğünüz gibi 3 üncü ve son güncellemede birçok ayarı aç kapa yapan reg kayıtlarıda burak tweake eklendi.
Ve "Ayarlar" menüsü altındaki "Gizlilik" kısmında toplamda 12 ayarı aç kapa yapan reg kayıtlarıda eklenmiş oldu.
Yapılan son güncellemelerin ardından Burak Tweak in işletim sisteminizde yaptığı toplam değişiklik sayısı 495 ten 514 e yükselmiştir.
Son olarak Burak Tweak i indirebilmek için konu başına 4 adet yeni link daha eklendi.
Umarım beğenirsiniz. Ve işinize yarar. Herkese iyi günler dilerim.