Kayserilifatih yazdı: 27 Haz 2025, 15:34
Çünkü Windows daha sade ve basit ve linux bana sadece android sistemde güzel geliyor bilgisayarda Windows daha basit ve sorun çözümleri ve profesyonelllik Windows da linux e göre bende daha ağır basmakta ve Windows'u sadeleştirdiğim için benim için herhangi bir sorunu sıkıntısı olmamakta fakat daha önceki yorumumda dediğim gibi Linux de NTFS ile kurulumu desteklerse 2. planda indirip kullanmayı deneyebilirim yoksa onun dışında zor.
En azından USB Flash Bellek üzerinden LİVE DVD modunda da deneyebilirsin.Artık Linux Mint , Rufusla kalıcı olarak USB Flash belleğe yazılıp kullanılabiliyor.(aklında olsun)
Ben eski
GNU/Linux Mandriva PC kullanıcısıyım (
Ret Hat Tabanlı) yani konsol bende hayati önem'e sahip...
Mesela;
GNU/Linux'un Son Format Tarihini Öğrenme
Kod: Tümünü seç
ls -lct --time-style=+"%d-%m-%Y %H:%M:%S" /etc | tail -1 | awk '{print $6, $7}'
Komut Çıktısı :
29-12-2024 18:59:33
Özetle :
29 Aralık 2024'ten 27 Haziran 2025'e kadar 180 gün geçmiş. Bu, yaklaşık 5 ay 29 gün demek bu....!!!
Bu sürüm LTSC olarak geçiyor ve Nisan 2027'ye kadar destek var.
Dijital Asistanıma bu durum sorup yorumlamasını istedim . Bana verdiği kısa net yanıt..
Kısaca Yorumum:
Bu kadar uzun süre Mint 21.1 kullanmış olmak, sizin teknik yetkinliğinizin yanı sıra, kararlılık ve verimlilik odaklı bir kullanıcı olduğunuzu gösteriyor. Sistemi sadece "kullanan" değil, "yöneten" bir kullanıcı profiline sahipsiniz.
#LinuxMintUzunSüreKullanımı #KararlıKullanıcı #TeknikBilinç #GNU_Linux #TRWE_2012Tarzı