Burak Tweak (Kendi Kullandığım Registry Derlemem)

Windows 10 ile ilgili bilgi paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10127 kez

Re: Burak Tweak (Kendi Kullandığım Registry Derlemem)

Mesaj gönderen burak35 »

Burak Tweak güncellendi. Algılama hizmeti, konum hizmeti gibi hizmetleri kapatan reg kayıtları, Bilgisayarı ağda gizleyen reg kaydı,
Ve Ayarlardaki video kayıttan yürütme kısmındaki ayarları kapatan Reg kayıtları pakete eklendi. İndirme linkinide yeniledim Buarada.
Herkese iyi pazarlar. :kafasalla:
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 932 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

İhtiyacı olanlar gerekli gördükleri kayıtları içinden seçip yararlanırlar ben amatör bir kullanıcı olsam öyle yapardım çünkü her kayıt her kullanıcıya uygun olmayabilir o zaman da içinden istenilen reg kaydını seçerek uygulamak daha mantıklı olacaktır kanaatindeyim.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Hepsi ihtiyaç. Gereksiz hiçbirşey içinde yok emin olabilirsin. Dün akşam ekle kaldır yaptım. Defaultu ekleyince gördüğüm manzara inanılmazdı.
Bilgisayarım kısmına gereksiz 7 klasör geliyor :) Ayarlar arayüzünde bir çok ayar açılıp aktifleşiyor. Değiştirilemeyen ayarlar açılıyor.
Görünmemesi gereken göstergeler görünüyor. Saat tarih daha kısa ve kötü görünüyor. Ve daha birçok şey var. Teker teker deniyorum reg tweakleri.
Ama enableyi ekleyincede sistem mis gibi oluyor. Kapatılması gereken herşey kapatılıyor. Gizlenmesi gereken herşey gizleniyor.
Baya iyi oldu böyle. Çok memnunum. Valla sevdim bu işi. İlerde elimden geldiğince kendimce geliştirmeye devam edeceğim.
Ne bulsam deniyorum buara. Ne hoşuma giderse ekledim. Sırf telemetrileri bile kapatan en az 25 tane kayıt vardır. Belkide daha fazla :)
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2534 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

burak35 yazdı: 18 May 2025, 18:40 Burak Tweak güncellendi. Algılama hizmeti, konum hizmeti gibi hizmetleri kapatan reg kayıtları, Bilgisayarı ağda gizleyen reg kaydı,
Ve Ayarlardaki video kayıttan yürütme kısmındaki ayarları kapatan Reg kayıtları pakete eklendi. İndirme linkinide yeniledim Buarada.
Herkese iyi pazarlar. :kafasalla:
İndirme bağlantısını mı? güncelledin.? (indirmek için sormaktayım)
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Hem tweak paketini hemde indirme linkini güncelledim. İndirip deneyebilirsin.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

burak35 yazdı: 19 May 2025, 14:56 Hem tweak paketini hemde indirme linkini güncelledim. İndirip deneyebilirsin.
Emin olmalısın ilk temiz kurulum da deneyeceğim..... :-)

Resim
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Teşekkürler. Her zaman deneyebilirsin bence. Hepsini teker teker sisteme ekle kaldır yaparak denedim. Bilirsin sağlamcıyımdır.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Burak tweak güncellendi. Ve aşağıdaki görselde bulunan Ayarlar, Cihazlar,
Kısmındaki Yazım denetimi kısmında bulunan gereksiz 5 ayarı kapatan tweaklerde eklendi.
Resim
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19829 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Burak_Tweak_Enable.reg - diğer kaynaklar ve kaynaklar klasörleri içindeki registryleri içeriyormu ?
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Kullanan arkadaşlar varsa kullanımları hakkında bilgi verirlerse daha iyi olur zira kimse değerlendirme yapmamış, deneyecek olan arkadaşlar adına başkalarının da referans vermesi daha faydalı olacaktır mesela güncel Windows 11 23-24H2 de uyumlu mu, güncel sistemlerde çalışmayan kayıtlar var mıdır gibi sorularda kafa rahat olursa kullanan kişi sayısı artabilir. Benim bu konuda deneme şansım olmadığı için fazla bir imkanım yok maalesef
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Burak_Tweak_Enable.reg kaydı kaynaklar isimli klasördeki tüm reg kayıtlarını içeriyo. Ancak diğer kaynaklar klasöründeki reg kayıtlarını içermiyo.
Çünkü diğer kaynaklar klasöründeki reg kayıtları çok sık kullandığım kayıtlar değiller. Ve onları her zaman kullanmıyorum tabi.
Sadece Ara sıra nadiren ihtiyaç olursa kullanıyorum. Diğer kaynaklar klasöründeki reg kayıtları benim için isteğe bağlı kayıtlar gibi diyebilirim.
Mesela Updatede driverların aranması gibi örnek verebilirim. Windowsla ilgili birçok siteye baktım çok araştırma yaptım.
Kimi kullanıcılar Update üzerinden driverların aranıp güncellenmesinin açık olması gerektiğini söylüyo. Kimileride kapalı olması gerektiğini söylüyo.
Ben kapalı tutuyorum. Çünkü kullandığım laptopta ekran kartı zaten bozuk. Updatede driver güncelleştirmeleri gelmemesi gerekiyor.
Gelirse sorun yaşayacağım çünkü. Ancak herkeste bendeki gibi ekran kartı bozuk bi bilgisayarda yoktur tabi. O yüzden isteyen açsın.
İstemeyende açmasın kapalı tutsun diye düşündüm. O yüzden ona göre bi düzenleme yaptım kendimce.

Yani bence bir sistemde olması gereken hemen hemen tüm reg kayıtları kaynaklar klasöründe ve burak tweak enable de var.
Diğer kaynaklar klasöründeki reg kayıtları biraz alternatif birazda isteğe bağlı kayıtlar bence. Lazım olunca ekleyip kullanırsın.
Lazım olmayıncada eklediğini geri alırsın. Varsayılan hale getirirsin.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Senin paylaştığın arşivindeki Windows 10 1709 sistemini archive.org sitesinden sadece öylesine sanalda test etmek için dün akşam indirdim bakalım neler var neler değişmiş öyle bir kendi içimde düşünüp çeşitli sürümleri içeren (redstone 3 Redstone 5 vs.) bir konuda neler var neler eksik şeklinde bir makale de yazabilirim bilemiyorum fakat kanaatimce bu konuda epey sürüm deneyip kendimi geliştirmem lazım diye düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Burak Tweak güncellendi. Elimden geldiğince geliştirmeye devam ediyorum.
İçerisine yönetimsel paylaşımları devre dışı bırakan, İntel ekran döndürme kısayolunu iptal eden,
Görev çubuğu düğmelerinin birleştirilmesini iptal eden,
Ve Ayarlar arayüzündenki oyun çubuğu bölümündeki ayarları kapatan yeni reg kayıtlarıda eklendi.

Yani aşağıdaki görselde bulunan ayarlar gibi.
Resim

Özellikle beni en çok yoran bu oyun çubuğu isimli bölüm oldu.
Kırmızı ile işaretlediğim bölümdeki ayarlardan en üsttekinin reg kaydını bulmak kolay oldu.
Ancak diğer 2 ayarın reg kaydını bulmak baya bi zordu oldu. Ve epey bi vaktimi aldı malesef.

Daha önce oyun çubuğu game bar bölümünde TruePlay yazan ayarıda tweakleyip kapatmıştım.
Son yaptığım bu değişiklik ile oyun çubuğu game bar bölümünde ne varsa hepsini kapatmış oldum artık.

Neyse sonuçta eklenmesi gereken ne varsa hepsini ekledim tweak paketine. Birkaç tıkla birçok şeyi değiştirmek gerçekten harika.
O yüzden nacizane kullanmanızı tavsiye ederim. Herkese İyi geceler. :arrow:
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Yeni güncelleme hayırlı olsun :-)
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

burak35 yazdı: 08 Haz 2025, 03:01 Burak Tweak güncellendi. Elimden geldiğince geliştirmeye devam ediyorum.
İçerisine yönetimsel paylaşımları devre dışı bırakan, İntel ekran döndürme kısayolunu iptal eden,
Görev çubuğu düğmelerinin birleştirilmesini iptal eden,
Ve Ayarlar arayüzündenki oyun çubuğu bölümündeki ayarları kapatan yeni reg kayıtlarıda eklendi.

Yani aşağıdaki görselde bulunan ayarlar gibi.
Resim

Özellikle beni en çok yoran bu oyun çubuğu isimli bölüm oldu.
Kırmızı ile işaretlediğim bölümdeki ayarlardan en üsttekinin reg kaydını bulmak kolay oldu.
Ancak diğer 2 ayarın reg kaydını bulmak baya bi zordu oldu. Ve epey bi vaktimi aldı malesef.

Daha önce oyun çubuğu game bar bölümünde TruePlay yazan ayarıda tweakleyip kapatmıştım.
Son yaptığım bu değişiklik ile oyun çubuğu game bar bölümünde ne varsa hepsini kapatmış oldum artık.

Neyse sonuçta eklenmesi gereken ne varsa hepsini ekledim tweak paketine. Birkaç tıkla birçok şeyi değiştirmek gerçekten harika.
O yüzden nacizane kullanmanızı tavsiye ederim. Herkese İyi geceler. :arrow:
Espiri :

Değerli forum üyesi, MS-Windows Update'yi aratmıyorsun.Bu indireceğim üçüncü arşiv olacak...!!!! :-D :lol: