Google Web sitelerini Diri Diri Gömüyor

Internet konusunda bilgi ve ipuçları paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19697 kez

Google Web sitelerini Diri Diri Gömüyor

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Artık Google'ın AI Genel Bakışları ile muhtemelen binlerce kez karşılaşmışsınızdır . Arama sonuçlarının en üstünde kısa açıklamalar olarak beliren bu özellikler, kaydırmadan önce sorularınızı yanıtlamaya çalışır; artık tıklamanıza gerek kalmayan web sitelerinden toplanan yanıtları veya ilgili bilgileri sunar. Bu özellik geçen yıl Google'ın geliştirici konferansında resmen kullanıma sunuldu ve ondan önce bir süredir test ediliyordu; şirket bu yılki konferans vesilesiyle bunu "Geçtiğimiz on yılda Arama'daki en başarılı lansmanlardan biri" olarak nitelendirdi; neredeyse kesinlikle doğru olan garip bir şekilde dar bir iddia: Google, herkes için AI özetlerini her şeyin üstüne koydu, sanki "Ana ürünümüzü kullanmadan önce bunun işe yarayıp yaramadığına bakın" demek istercesine.

Bu yılki konferansta aramada başka bir değişiklik daha yapıldı, bu daha derin ama daha az agresif bir şekilde uygulandı. Bir süredir beta testinde olan "AI Modu" da tüm kullanıcılar için bir seçenek olarak görünecek. AI Genel Bakışları gibi değil; yani, tanıdık bir arama sonuçları sayfasında yer kaplayan ekstra bir modül değil, aksine geleneksel aramanın tamamen yerini alacak. Şirket, bunun Google'ın "daha gelişmiş muhakeme ve çok modluluk ile daha derinlere inme ve web'e yardımcı bağlantılar ve takip soruları aracılığıyla daha derinlere inme yeteneği" olan "en güçlü AI araması" olduğunu, "sorunuzu alt başlıklara bölerek sizin adınıza aynı anda çok sayıda sorgu gönderdiğini" söylüyor. Herkesin kullanımına açık. OpenAI, Anthropic ve Perplexity gibi arama işlevlerine sahip AI öncelikli sohbet robotlarını kullanmaya çok benziyor ve Google bunun küçük bir sekmeden daha büyük şeyler için tasarlandığını söylüyor. Şirket, "Geri bildirim aldıkça, AI Modu'ndan birçok özelliği ve yeteneği doğrudan temel Arama deneyimine aktaracağız" diyor.

AI Mode'u birkaç aydır test ediyorum ve bazı açılardan kulağa geldiği ve (ilk başta) hissettirdiği kadar radikal değil. Google'ınkiler de dahil olmak üzere AI arama araçlarının ilk demolarına benziyor, yani birçok soruya temiz, reklamsız yanıtlar veriyor. Bazen uzun ve sade bir dille yanıt veriyor, ancak aynı zamanda çok sayıda liste oluşturuyor ve bildik küçük ızgaralı modülleri de içeriyor — özellikle satın alabileceğiniz şeyler hakkında soru sorduğunuzda — sonuç olarak, sohbet arayüzüne rağmen, ... aramaya çok benzeyen bir ürün ortaya çıkıyor.

Tekrar ediyorum, şimdi bunu kendiniz deneyebilirsiniz ve sonuçlarınız farklı olabilir; beni pek çok düşüncesiz ezberci görev için Google'dan uzaklaştırmadı, ama bir chatbot ile deneyebileceğiniz arama benzeri görevlerin genişleyen yelpazesi açısından ChatGPT ile rekabet edebilir.

Ancak ilk kullanımdan itibaren AI Mode, Google'ın öncelikleri ve özellikle şirketin yüzlerce milyar dolar değerinde değer elde ettiği ve geri verdiği web ile ilişkisi hakkında bir şeyler kristalleştirdi. AI Genel Bakışları bağlantıları küçülttü, kelimenin tam anlamıyla web'deki içeriği alt sıralara itti ve tıklamadan vazgeçirmek için içeriğini özetledi:

Resim

Bu arada, AI Modu onları neredeyse gömüyor , sadece Google'ın ürünü içinde okunmak üzere içeriklerini özetlemekle kalmıyor, aynı zamanda tıklamak yerine daha fazla soru sorarak bu özetleri keşfetmeye ve genişletmeye davet ediyor. Çoğu durumda, bağlantılar yalnızca yedekleme ve kaynak sağlamak için tutulur, hedefler yerine dipnotlar ve ekler olarak dahil edilir:

Resim

Bu, AI arama araçları için tipiktir ve artık bu tür şeyler mümkün olduğundan neredeyse kaçınılmazdır. Otomasyon açısından , bu, OpenAI ve Google gibi şirketlerin Google araması gibi araçların kullanılmasına giren "işin" bir kısmını mekanize ettiği, mümkün olduğunda kullanıcıların platformlarını terk ettiği adımı kaldırdığı ve teoride gerektiğinde başka bir yere gitmek için gereken zaman ve çabayı azalttığı anlamına gelir. Daha da geniş anlamda - Google'ın bunu "bilginin ötesine geçerek zekaya ulaşmak" olarak etiketleme çabasının aksine - bu, LLM'lerin aynı bilgilerin çoğuyla etkileşime girmek için farklı yollar sunmasının bir örneğidir : geri alma yerine özetleme, gerçek bulma yerine yenileme ve kesin yeniden üretim yerine titreşimli yeniden yapılandırma.

Bunun hakkında düşünmek ilginç ve sıklıkla kullanmak ilgi çekici ancak chatbot'ların arama olarak sorduğu ilk sorulardan birini çözümsüz bırakıyor: İyi çalışmaya devam etmek için ihtiyaç duydukları tüm verileri nereden alacaklar ? Microsoft ve Google, 2023'te günümüzün AI moduna oldukça yakın olan ilk neo-arama maketlerini gösterdiklerinde bir ikilem ortaya çıktı :
Arama motorları hâlâ daha geniş web'e fiili bir geçit sağlıyor ve içeriklerini taradıkları, dizine ekledikleri ve sıraladıkları kişiler ve şirketlerle derin bir karşılıklı bağımlılık ilişkisi içindeler; insanları yönlendirdiği web sitelerini anında ama bazen güvenilir olmayan bir şekilde özetleyen bir Google bu ilişkiyi ve muhtemelen modellerinin eğitildiği web siteleri de dahil olmak üzere birçok web sitesini yok edecektir.
Ve, evet! Şimdi, hem AI Genel Bakışları hem de AI Modu, ara sıra halüsinasyon görmediklerinde, Google'daki giderek kötüleşen düzenli arama sonuçlarının aksine fayda sağlayan nispeten temiz yanıtlar üretiyor. Bu sonuçlar, her şeyden önce Google'ın sıralama algoritmalarının ve reklamlarının talepleri düşünülerek tasarlanmış, aşırı optimize edilmiş ve çoğaltılmış spam benzeri içeriklerle dolu. AI Modu, bu ekosistemden bir adım daha uzaklaşmış gibi hissettiriyor ve bir kez daha karşılaştırıldığında iyi görünüyor, Google'ın reklamlara benzeyen bağlantı dağından ve bağlantılara benzeyen reklamlardan oluşan sakin bir metinsel kaçış (elbette, Google halihazırda hem Genel Bakışlar hem de AI Modu için reklamlar üzerinde çalışıyor). Google, AI'yı benimseme çabasında, onu besleyen ham maddeyi daha da gizliyor ve soyutlama için onları yutmaya devam ederken bağlantıları küçültüyor. Google, para kazanmak için hala bolca ilgiye sahip olabilir ve belki de artık insanları başka yerlere göndermesine gerek kalmadığına göre, bunun daha da fazlasını kendisi için saklayabilir; Ancak bu süreçte, kendisine eğitim verecek ve güncel ayrıntıları çıkaracak veriler sağlayan web'i gerçekten aç bırakıyor . (Ya da, onu sefaletinden kurtarıyor diyebiliriz.)

İki yıl sonra Google, "siz bize sıralama için sonuçlar sağlayın, biz de size para kazanmanız için ziyaretçiler gönderelim" pazarlığından ne ölçüde uzaklaştığını daha açık bir şekilde dile getirdi ve arama bölümünün başkanı The Verge'e "Bence arama sonuçları sayfası bir kurgu" dedi. Bu, bir yere kadar doğru olsa da, yıllardır arama algoritmalarındaki küçük güncellemeler hakkında web sitesi operatörlerine dikkatli ve kapsamlı bir şekilde iletişim kuran bir şirketten duymak da dikkate değer bir şey.

Google'ın bir süredir bu konu hakkında düşündüğünden ve şirkette bunu stratejik olarak alakasız veya en azından yapay zeka yarışını kazanmak için ikincil önemde gören kişiler olduğundan şüphem yok; patronlarınız birikmiş verilerini ve uzmanlığını AGI için nakde çevirmekten durmaksızın bahsederken web'in kaderi çok da önemli görünmeyebilir . Ayrıca web'in 2025'teki gerçek haliyle ilgili hassas olmak istemiyorum, ayrıca Meta ve Google gibi şirketlerle veya yakınında çalışan web sitelerinin işleriyle geçici, tesadüfi bir uyumdan başka bir şey beklememesi gerektiğini de öne sürmüyorum . Tahmin etmem gerekirse, Google aramasının geleceği, yapay zeka modundan çok yapay zeka genel bakışlarına benziyor; temiz bir kopuştan ziyade, yapay zeka tarafından üretilen içerik içeren ve bu içerikle birleştirilen bir dizi widget ve modül. En azından Google'ın yüz milyarlarca dolarlık reklam işini sürdürme amaçları için.

Ancak Google'ın bu şeylerin Google için nasıl sonuçlanacağını tam olarak bildiğini de varsaymak istemiyorum , Google sonuç sayfalarının ötesine daha az insan göndermeyi bırakırsa milyonlarca web sitesi ve ziyaretçileri için bunun ne anlama geleceğini hiç bilmiyoruz. Google'ın üretken yapay zekayı ürünleştirme çabası büyük ölçüde korku odaklı, inanç temelli ve web'in geri kalanını oluşturan ve kaybedecek çok daha az şeyleri olan, içeriklerle dolu, gerçek ve sahte, gönüllü ve ticari, sosyal ve antisosyal, arşivsel ve güncel web siteleri gibi geniş davranış koleksiyonuna çok daha az yatırım yapan ve bağımlı olan rakiplerinin eylemlerinden etkileniyor. Belki birkaç yıl içinde, arama benzeri yapay zeka araçlarının ürettiği yeni davranışlar etrafında yeni bir ekonomi gelişecek; belki OpenAI ve Google gibi şirketler bir sürü lisans anlaşması daha imzalayacak; muhtemelen bu tarz arama otomasyonu, daha azıyla daha fazlasını yapmak için yıllarca toplanan verilere dayalı eğitimi kaldıraçlayarak arama tarafından desteklenen pazarı çökertecek . Her durumda, Google'ın sinyalleri —aksini iddia eden ikna edici olmayan önerilerine rağmen— açıktır: AI yarışını kazanmak için her şeyi yapacaktır. Eğer bu web'i gömmek anlamına geliyorsa, öyle olsun.

Kaynak :
https://nymag.com/intelligencer/article ... e-web.html

Yorumlar :
Artık Google'da arama yaptığımda, içeriğin bir özetini oraya koyuyor. AI sonuçlarından önce bile yıllardır bunun bir çeşidini yapıyorlardı. Makalede belirtildiği gibi, temelde içeriğinizi alıyorlar ve sonra insanları web sitenize hiç gitmemeye teşvik ediyorlar.
Yıllardır müşterilerimize Google'ın kullanıcılara her zaman yüksek kaliteli içerik göstermek isteyeceğini söyledik, bu yüzden etik işletmeler yatırımlarını bu yönde yaptı. Artık Google iyi içerikleri çalıyor ve çoğu durumda yanlış tanıtıyor.
Daha da kötüsü. İçeriği alıyorlar ve sonra bunun yerine en iyi sonuçlar olarak Google AdWords ile dolu yapay zeka çöp sayfaları sunuyorlar...
Geçmişte her iki tarafın da faydalandığı bir anlaşmaydı. İçeriği tarayabiliyorlar, böylece insanlar onu arayabiliyor (reklam geliri elde ediyor vb.) ve ben de siteme trafik alıyordum. Ve en azından algoritmaları konusunda yarı şeffaflardı. Bunu tamamen altüst ettiler, içerik oluşturucularına hiçbir faydası olmadı. Ve ironik olarak son kullanıcılara da gerçek bir faydası olmadı.
Tüm Web Siteleri, Google yapay zekası uygulandığından beri ortalama %50'lik bir trafik düşüşü gördü.
Yeni, kaliteli içerik yaratma teşviki ortadan kaldırılırsa yapay zeka kendini yenilgiye uğratmıyor mu? Yoksa yeni, herkese açık bilginin sonu mu yaklaşıyor? Yapay zekanın kendi ürettiği içerikle kendini beslemesinin kalitesiz sonuçlar ürettiği biliniyor.
Bu bana geleceğin yapay zeka şirketleri tarafından satın alınan özel, ayrıcalıklı araştırma ve bilgi kaynakları olacağını düşündürüyor ki bu da özgür, işleyen, demokratik bir toplum için inanılmaz derecede tehlikeli ve zararlıdır.
Cloudflare, yapay zeka tarayıcılarını tuzağa düşürmek için ücretsiz bir seçeneğe sahip.
https://blog.cloudflare.com/ai-labyrinth/
İşte indirip kendiniz barındırabileceğiniz bir örnek:
https://zadzmo.org/kod/nepenthes/
İşte görselleri zehirleyecek bir örnek:
https://nightshade.cs.uchicago.edu/
Arama sorgunuza "-ai" eklemek, yapay zeka genel bakışının görüntülenmesini engeller. "before:2023" kullanmak, yapay zeka tarafından kirletilmemiş sonuçlar döndürür, bu da bazı durumlarda yardımcı olabilir.
-ai ifadesinin YouTube sonuçlarını da temizlediği görülüyor.
Google'ın interneti yavaş yavaş öldürmesine karşı protesto etmenin yolu giderek daha karmaşık çözümler bulmak değil, mümkün olan her yerde Google'ı kullanmamaktır. DuckDuckGo aynı boktan sonuçları döndürüyor. Arama motorlarının bu yapay zeka pisliğini kendi taraflarından yoketmeleri gerekiyor.
Aramalarınıza &udm=14 parametresini ekleyin. Bu her şeyi (ai, öneriler, bilgi kutuları, reklamlar, vb.) sıyırır - sadece saf sonuçları bırakır.
https://www.google.com/search?q=%s&udm=14
SEO'da bir arkadaşım var, her şeyin AI öncelikli SEO'yu tatmin edecek şekilde döndüğünü söyledi. Yani siteler geleneksel arama sonuçları için değil, AI genel bakışı için optimize ediliyor. Buna GEO (generative engine optimization) denir. Ben bir SEO'yum ve Overview ve AI Mode için optimizasyona yönelik büyük bir baskı var. İnsanların BÜYÜK bir yüzdesi Google'ı kullanmıyor, Instagram ve TikTok kullanıyor. Bunlar için optimizasyon yapmaya çalışıyoruz. Tüm aramaların yaklaşık %30'unun Instagram ve TikTok üzerinden yapıldığından bahsediyorum.
Yapay zeka da bir sürü yanlış yapıyor, yapay zeka bir görüş bildirdiğinde ve daha sonra kullandığı kaynakları okuduğunuzda kaynakları yanlış yorumladığını anlıyorsunuz bu gerçekten sinir bozucu oluyor.
Google araması son on yılda büyük ölçüde azaldı çünkü artık çoğu içerik web siteleri yerine Sosyal Ağlar'da yapılıyor.
Popüler bir kütüphanede bir fonksiyonun kullanımlarını görmek için bir dizeyi Google'da aradım ve sıfır sonuç verdi. Birkaç başka arama motoruna gittim ve yüz binlerce sonuç vardı ve birçoğu aradığım dizenin tam eşleşmelerini içeriyordu.
Birkaç yıl önce aynı terimlerle bulabileceğimi BİLDİĞİM şeylerde "sıfır sonuç" olayı beni iliklerime kadar ürpertiyor
Google ; Milyonlarca niş, bilgi sitesini sessizce liste dışı bıraktı; bu siteler, içeriklerine inanılmaz emek veren kişiler olan, bireysel, resmi olmayan uzmanlar tarafından yönetiliyordu. Siteleri kelimenin tam anlamıyla bir gecede kayboldu (trafik yok, reklam geliri yok). Bu yüzden sonunda pes edip siteyi kapattılar.

Bunun yerine, bu sonuçları soruyu cevaplamayan veya aptalca şakalar olan
- Reddit gönderileriyle,
- Anlamsız quora gönderileriyle,
- Akla gelebilecek her konuda çöp makaleler toplayan nytimes gibi büyük oyuncularla ve
- Tabii ki yapay zeka yanıtlarıyla değiştiriyorlar.
Okuduğum kadarıyla yapay zekanın halüsinasyon görme oranı şimdiye kadarki en yüksek seviyede.Bunun nedenlerinden biri, yapay zekaların birbirlerinden beslenmesi ve böylece yanlış bilgi döngüsünün oluşmasıdır.
Dün bahçecilikte belirli bir tekniği uygulayabilir miyim diye sordum, "Evet, harika bir fikir" dedi ve ardından bir yöntem özetledi. Bu yüzden kaynağı bulmak için aşağı kaydırdım... Reddit'ten amatör bir cevabı kopyalamıştı ve Reddit gönderisini okuduğumda, OP aslında "Evet, bunu yapabilirsin ama harika bir fikir değil" yazmıştı. Amatör birinden gelen pek de iyi olmayan bir fikir Reddit'te paylaşıldı ve yapay zeka bunu arama sonuçlarında en üste taşıdı ve bana bunun harika bir fikir olduğunu söyledi. Ve bunu ancak yapay zekayı görmezden gelip gerçek kaynağı okuyarak öğrendim.Mahvolduk.
Ne yazık ki Google bu yöntemle yanlış hareket ediyor. Web sitelerinden içerik alıyorlar ve onu döndürüyorlar, sonra da kaynağa hiçbir kredi vermeden bunu kullanıcılara kendi AI çözümleri olarak gösteriyorlar. Kısa vadede işe yarayacaktır. Ancak uzun vadede hiçbir web yöneticisi gerçek içerik üretmeyecektir. Sonunda tüm açık web'i yok edecektir.

Bu, gelirlerinin önemli bir kısmını artık trafik almayan sitelerde yayınlanan Adsense reklamları aracılığıyla elde ettiklerini düşünürsek, dar görüşlülük gibi görünüyor. Ya da belki robot reklamı onlar adına tıklar ve müşteriden aynı ücreti alır
Çalıştığım şirketin 20 yıllık içeriği var ve düzenli trafiğimizin muhtemelen %90'ı arama sonuçlarından geliyordu. Trafiğimiz geçen yıl Temmuz veya Ağustos civarında resmen uçurumdan aşağıya düştü ve şimdi kalan trafiğin en az %60'ı sitemizi tarayan yapay zeka botları. Muhtemelen onu duvarlı bir bahçe haline getirip trafiği başka bir şekilde yönlendirmeye çalışmak yerine Web sitelerinin hepsini kapatacağız.
İnternet sitelerinden içerik alıp, bunu kendi yapay zeka çözümleriymiş gibi kullanıcılara gösteriyorlar, hiçbir kaynağa atıfta bulunmuyorlar. Bir şeyi incelemek veya doğrulamak için zaman harcamamak, hatta birkaç saniye bile harcamamak bir insan hatasıdır ve bir yapay zeka hatası değildir. Yapay zeka sorunları daha da kötüleştirecek çünkü bunlar insan sorunları.
25 yıldan uzun süredir video oyunları hakkında şeyler araştırıyorum. Geçmişte bana çok faydası oldu. Artık herhangi bir şey aradığımda çıkan sonuçların ilk sayfasının neredeyse tamamı yapay zeka tarafından yazılmış, yanlış bilgiler içeren saçma makalelerden oluşuyor.Çok kötü.
Chat GPT Google'ı öldürüyor ve Google da web'i öldürüyor.
Google'ın temel kusuru, meslektaşım ve ben aynı istemle bir şeyi Google'da aradığımızda farklı sonuçlar almamızdır. Bu, durumun ne kadar kötü hale geldiğinin göstergesidir.
Yapay zeka şeytan teknolojisidir. Gereksiz yere içine tıkıldığı her şeyi mahveder. Mesela Google aramalarında yapay zeka olması Google aramasını mahvediyor. Bu yapay zeka gibi makinelerin insanları taklit etmesini istemiyorum. Şeytanlar insanları taklit ediyor.
İnterneti faydalı olduğunda kullandım. Çok daha iyiydi.Şimdi sadece şeytan teknolojisi ve reklamlar var.Google kullanımım kesinlikle azaldı. Kullandığım tüm siteleri yer imlerine ekliyorum ve arama kısmını atlıyorum.
Yapay zeka arama sonucu yakın zamandan beri otomatik olarak en üstte. Bunu atlıyorum. Kalitesiz ve kaynakları bir nevi gizliyor. Bu nedenle, normal arama sonuçlarından bile daha az güveniyorum. Hatta bireysel arama sonuçlarını bile bir nevi gizliyor.
O sinir bozucu AI Genel Bakış yüzünden Google aramayı kullanmayı bıraktım. Yirmi yıl sonra, bu bardağı taşıran son damla oldu.
AI Genel Bakış öğesini Google sonuç sayfanızdan kaldırmak istiyorsanız, reklam engelleyicinize bu özel filtreyi ekleyebilirsiniz:
www.google.com##[data-al]
Google'da beni rahatsız eden şey, dizine ekledikleri web sitelerine tıklamanıza gerek kalmaması için sürekli olarak yeni yollar bulmaları. Çok sayıda web sitesinin ziyaretçi sayısı, Google'ın içeriklerini özetlemesi nedeniyle önemli ölçüde düştü. Bu yasa dışı olmalı.
Yapay zeka arama sonuçları genellikle tehlikelidir. Annem, kızartmanın ne kadar süre pişirileceğini ararken neredeyse evi yakıyordu çünkü yapay zeka rastgele pişirme sürelerini ve sıcaklıklarını birbirine karıştırmış.
İnsanlık tarihinin en büyük hırsızlığı gözlerimizin önünde gerçekleşiyor...
İlaveten bakınız :

1. Yapay zeka Google yi de vurdu
viewtopic.php?p=556626

2. Google gibi dijital platformlar, gazetecilik üzerinde dijital sömürgecilik oluşturdu
viewtopic.php?p=556458

3. Hollywood, yapay zeka için mevcut yasaları koruyun dedi
viewtopic.php?p=551891

4. Yapay zeka, internet sitelerinin sonunu getirebilir mi?
viewtopic.php?p=551833

5. Yapay zeka arama motorları %60 HATA yapıyor
viewtopic.php?p=551532

6. Yapay zeka ve sıfır tıklamalı internet web'in iş modelini öldürdü
viewtopic.php?p=556269

7. Yapay Zeka Araçlarının Bir Sonraki Dalgası
viewtopic.php?p=548463

8. Sundar Pichai, Google Arama'nın 2025'te kökten değişeceğini söylüyor
viewtopic.php?p=547011
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2505 kez

Re: Google Web'i Diri Diri Gömüyor

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Geçen gün bir arama yapayım dedim.

Amaç : Kurban Bayramının tarihleri....

Tak diye sonuçları önüme getirdi.Yani site bile girmden sonuçları gördüm.Eskiden böyle değildi.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

işte o web sayfalarını bitirir. Web sayfalarını insanlar hazırlıyor. Yapay zeka bu sayfaları veri tabanına alıyor ve anında gösterdiği için bilgiyi aldığı kaynağa ziyaretçi göndermiyor , bir süre sonra o web sayfası ziyaretçi gelmediği için kapanacak ? yani Yapay zeka kendi beslendiği şeyi YOK ediyor. Peki sonra ne olacak ?
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

velociraptor yazdı: 28 May 2025, 12:14 işte o web sayfalarını bitirir. Web sayfalarını insanlar hazırlıyor. Yapay zeka bu sayfaları veri tabanına alıyor ve anında gösterdiği için bilgiyi aldığı kaynağa ziyaretçi göndermiyor , bir süre sonra o web sayfası ziyaretçi gelmediği için kapanacak ? yani Yapay zeka kendi beslendiği şeyi YOK ediyor. Peki sonra ne olacak ?
Karanlık....Işıkların sönmesi...

Örnek :

Web Tarayıcısının , tarayıcı satırna : https://forum.sordum.net yazdığınızda;
Resim
Olacağı bu...
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Önce içeriği indexliyorlar (veri tabanlarına ekliyorlar) sonrada siteyi göstermiyorlar. Böylece Yıllarca kullanıcı deneyimleri ve araştırmalar ile edinilmiş bilgiler onların oluyor.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

velociraptor yazdı: 28 May 2025, 12:27 Önce içeriği indexliyorlar (veri tabanlarına ekliyorlar) sonrada siteyi göstermiyorlar. Böylece Yıllarca kullanıcı deneyimleri ve araştırmalar ile edinilmiş bilgiler onların oluyor.
Modern veri hırsızlığı....!
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 927 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Yapay zekaya bir soru sorsam onun cevabını veriyor ama hangi siteleri araştırdığının linkini hemen vermiyor hani bazen linklerini verir misin diyorsun araştırma yaptığın sitelerin, aklına eserse veriyor bazen de vermiyor yani çoğunlukla da vermiyor bu gidişle de bu yapay zeka sitelerden aldığı bilgileri tamamen kendine mal edecek gibi görünüyor ki Google ya da duckduckgo araması yaptığımda da genellikle yukarıdaki yorumlarda da söylendiği gibi defalarca yapay zeka arama sonuçları ve saçma reklamlar çıkıyor bu da beni acayip sinir ediyor ve istediğim bilgilere ulaşmamı zorlaştırıyor.

Söylenen şu söze katılıyorum "Yapay zeka web'i bitiriyor" her şeyi yapay zekaya dökmeye çalışılıyor böyle böyle ileride web denen bir şey kalmayacak bence her şey yapay zekaya odaklanacak böyle yapay zeka da ücretli olunca bilgiye ancak ücret ödeyen insanlar ulaşabilecek gibi görünüyor ki beni korkutan en büyük olaylardan biri budur umarım böyle şey olmaz da google ve OpenAI yapay zekayı frenler ve web aynı şekilde devam eder, içerik üreticiler de yapay zekadan almaları gereken ücretlerini alırlar çünkü site sahiplerinin içeriğini alan yapay zekanın o site sahiplerine belli bir ücret ödemesi gerekiyor ve ödemediği için de veri hırsızlığı yapmış ouyor öncelikle bu soruna bir çözüm bulunması lazım yoksa bu sorun ileride web'i tamama yakın bir şekilde ya da tamamen kapattıracaktır diye seziyorum.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Re: Google Web sitelerini Diri Diri Gömüyor

Kayserilifatih yazdı: 28 May 2025, 13:49 "Yapay zeka web'i bitiriyor" her şeyi yapay zekaya dökmeye çalışılıyor böyle böyle ileride web denen bir şey kalmayacak bence her şey yapay zekaya odaklanacak böyle yapay zeka da ücretli olunca bilgiye ancak ücret ödeyen insanlar ulaşabilecek gibi görünüyor
Tam olarak yapılmak istenen şeyi net şekilde görmüşsün tebrik ederim.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

Kayserilifatih yazdı: 28 May 2025, 13:49 Yapay zekaya bir soru sorsam onun cevabını veriyor ama hangi siteleri araştırdığının linkini hemen vermiyor hani bazen linklerini verir misin diyorsun araştırma yaptığın sitelerin, aklına eserse veriyor bazen de vermiyor yani çoğunlukla da vermiyor bu gidişle de bu yapay zeka sitelerden aldığı bilgileri tamamen kendine mal edecek gibi görünüyor ki Google ya da duckduckgo araması yaptığımda da genellikle yukarıdaki yorumlarda da söylendiği gibi defalarca yapay zeka arama sonuçları ve saçma reklamlar çıkıyor bu da beni acayip sinir ediyor ve istediğim bilgilere ulaşmamı zorlaştırıyor.

Söylenen şu söze katılıyorum "Yapay zeka web'i bitiriyor" her şeyi yapay zekaya dökmeye çalışılıyor böyle böyle ileride web denen bir şey kalmayacak bence her şey yapay zekaya odaklanacak böyle yapay zeka da ücretli olunca bilgiye ancak ücret ödeyen insanlar ulaşabilecek gibi görünüyor ki beni korkutan en büyük olaylardan biri budur umarım böyle şey olmaz da google ve OpenAI yapay zekayı frenler ve web aynı şekilde devam eder, içerik üreticiler de yapay zekadan almaları gereken ücretlerini alırlar çünkü site sahiplerinin içeriğini alan yapay zekanın o site sahiplerine belli bir ücret ödemesi gerekiyor ve ödemediği için de veri hırsızlığı yapmış ouyor öncelikle bu soruna bir çözüm bulunması lazım yoksa bu sorun ileride web'i tamama yakın bir şekilde ya da tamamen kapattıracaktır diye seziyorum.
Benim kullandığım model'de böyle bir durum söz konusu değil....! Kaynak Siteleri birebir veriyor.Yani benim dijital asistanım emeğe saygılı...
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 927 kez

Re: Google Web sitelerini Diri Diri Gömüyor

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Chat gpt'yi ben de kullanıyorum şahsen ama her zaman verdiğini görmedim yani veriyor ama o da istersen bazen mesela örnek veriyorum Gm 20 telefon için orijinal ekran için site linkleri verir misin diyorum o zaman veriyor onun dışında kolay kolay verdiğini görmedim

Yapay zekanın emeğe saygılı olduğunu hiç düşünmüyorum bir kere emeğe saygılı olsaydı o yapay zeka botları siteden çaldığı veriler için de site sahiplerine mutlaka belli bir ücret ödemek ister bu durum yapay zeka geliştiricilerinin zoruna gitmezdi demek ki emeğe tam olarak saygılı olduğu iddiası burada tam olarak çürüyor