Deep Clean v1.5

Sordum.com tarafindan kodlanmış Programlar hakkinda bilgi paylasim alanidir.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2538 kez

Re: Deep Clean v1.5

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

mehoaga yazdı: 18 Nis 2025, 22:04
Kayserilifatih yazdı: 18 Nis 2025, 21:37 Çok sevindim, başardığın için tebrik ederim. :arrow:
Eyvaallah kardeşim yani bende boş durmuyor habire araştırıyorum yaaani. En ufak bilgi tiyo bana yetiyor oda sayenizde. Ama chrome de youtubede ingilizce yazıları düzeltemedim ona üzülüyorum.
Bu arada yeni mesaj açmaya gerek duymadan burdan ekleme yapayım chrome de gizli pencere aç diyorum sağ tik ile açtıramıyorum. Ama açık chromede sağ üstte yanyana 3 noktalı yerden gizli pencere aç deyince açıyor. Her halde benim chromeyi çökertip tekrar yüklemem gerekecek. Durduk yere dertsiz başıma dert aldım vallahi. :kafavur:
Öğreniyorsun
Uyguluyorsun
Çırpınıyorsun (çaba ve emek veriyorsun)
-------------------------------------------------------------------+
Tecrübeli bir PC Kullanıcısına Yavaş Yavaş Dönüşüyorsun ...!!! (aynı bir tırtırın, kelebek olması gibisin)

Ve ....

Bir zaman sonra....

PC Titanların arasında yerini alacaksın...!!
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 933 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Kayserilifatih yazdı: 18 Nis 2025, 21:37 Çok sevindim, başardığın için tebrik ederim. :arrow:
Eyvaallah kardeşim yani bende boş durmuyor habire araştırıyorum yaaani. En ufak bilgi tiyo bana yetiyor oda sayenizde. Ama chrome de youtubede ingilizce yazıları düzeltemedim ona üzülüyorum.

Bu arada yeni mesaj açmaya gerek duymadan burdan ekleme yapayım chrome de gizli pencere aç diyorum sağ tik ile açtıramıyorum. :?: Ama açık chromede sağ üstte yanyana 3 noktalı yerden gizli pencere aç deyince açıyor. :-) Her halde benim chromeyi çökertip tekrar yüklemem gerekecek. Durduk yere dertsiz başıma dert aldım vallahi. :kafavur: :kafavur:
Çökertmeden de istersen silip chrome'yi tekrar yükleyebilirsin.
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 3297 kez

Mesaj gönderen mehoaga »

TRWE_2012 yazdı: 18 Nis 2025, 22:09
Bu arada yeni mesaj açmaya gerek duymadan burdan ekleme yapayım chrome de gizli pencere aç diyorum sağ tik ile açtıramıyorum. Ama açık chromede sağ üstte yanyana 3 noktalı yerden gizli pencere aç deyince açıyor. Her halde benim chromeyi çökertip tekrar yüklemem gerekecek. Durduk yere dertsiz başıma dert aldım vallahi. :kafavur:

Öğreniyorsun
Uyguluyorsun
Tecrübeli bir PC Kullanıcısına Yavaş Yavaş Dönüşüyorsun ...!!! (aynı bir tırtırın, kelebek olması gibisin)

Ve ....

Bir zaman sonra....

Eyvaallah kardeşim senin orda kullandığın "DPI "kelimesi" gözümü açtı. Bende ne yaptığımı hatırladım sonra uyguladım ve oldu. Ama sizlerin sayesinde hepinize teşekkür borçluyum. İYİKİ VARSINIZ.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2538 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

mehoaga yazdı: 18 Nis 2025, 22:15
TRWE_2012 yazdı: 18 Nis 2025, 22:09

Öğreniyorsun
Uyguluyorsun

Ve ....

Bir zaman sonra....

Eyvaallah kardeşim senin orda kullandığın "DPI "kelimesi" gözümü açtı. Bende ne yaptığımı hatırladım sonra uyguladım ve oldu. Ama sizlerin sayesinde hepinize teşekkür borçluyum. İYİKİ VARSINIZ.
Devam , devam durmak yok...Sorun çıkartsın kör olası Windows ne olur ki, sende sorun çözme azmi ve duruşu olduktan sonra, sana hangi sorunÇUKlar dayanır.

Bizler her zaman buradayız ve yanındayız...!!!(PC bakımından)
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10127 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Sorunun çözülmesine sevindim. Arada görüntü ayarlarını kontrol etmek gerekiyor demek ki.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Bu yeni sürüm deep clean v1.5 i arşivime ekleyeceğim. Ama merak ettiğim birşey var.
Deep clean v1.5 kullanırken aşağıdaki script ve yazılıma gerek varmı?
https://www.sordum.net/3318/gecici-dosy ... -vbscript/
https://www.sordum.org/9190/temp-cleaner-v1-3/
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19837 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Normalde olmaması gerekir , Şöyle bir deneme ile bu çok rahat ortaya çıkar. Deep clean ı kullandıktan sonra bu scriptler/yazılımlar ile de temp klasörü kontrol edilebilir. Bu arada O anda açık olan uygulamalar Temp klasörünü kullanırlar ve ne deep clean nede linkteki uygulamalar o anda kullanımda olan ve Temp klasöründe geçici dosyaları bulunan yazılımın Temp teki kalıntılarını silemezler.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Tamam anladım. Olmadı sadece deep cleani tutayım arşivde. Çok fazla program yazılım tweak vs olunca bazen aradığımı bulmak zor olabiliyor.
Sırf bu yüzden elimdeki registry tweakleri birleştirmiştim, 130 küsür dosya olmuştu programlarımın olduğu klasörde.
şimdi ise 44 tane dosya var.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Faydalı bulduğunu tutman daha doğru olacaktır.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Bir şey sormak istiyorum şifreli vbe scriptleri şifresi çözülmüş halde vbs'ye çeviremez miyiz?
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Çevirirsin elbette , zaten vbe Microsoft tarafından oluşturulmuş ve hemen hemen herkes tarafından vbs ye çevrilebilen bir algoritma , Geçen seneye kadar Microsoft bunun araçlarını bile sunuyordu.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Online bir siteden buradaki iki vbe scripti vbs olarak indirdim biri sistem koruması kapat ve Winxs temizliği dosyalarıydı. Birinde scriptte tarih olarak 12.06.2018 yazıyordu diğerinde yazmıyordu sadece kodlar vardı. Dönüştürdüklerimi müsait vaktimde deneyeceğim. Cevap için teşekkürler. Dönüştürme için Google araması yaptığımda çıkan ilk siteyi kullandım. Cevabın için teşekkür ederim.

Yaptığım Google arasında çıkan sonuçtaki ilk site hemen çevirdi.

https://www.google.com/search?q=vbe+vbs+encoder+online+
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Umarım script kullanımını engellemezler. Zira çok çok işimize yarıyor çünkü.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

İleride engelleyecekler gibi duruyor içimde nedense öyle bir his var. Eski sistemlere mecburen insanlar uzatma desteği verin diye sıraya girerler sonra Microsoft'ta bunu kabul edip buradan da para kaldırmazsa iyidir. :-D
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Hain microsofttan herşey beklenir. Microsoft benim gözümde hain evlat ökkeş gibidir :)

“Kendi ürettiğimiz programlar” sayfasına dön