Dıştaki IP Adresini Görüntüleme Betiği

Programlama ve Script dilleri konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2538 kez

Re: Dıştaki IP Adresini Görüntüleme Betiği

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

velociraptor yazdı: 17 Mar 2025, 15:08 Bırak allah aşkına , 2016 da yazdığım kodu bana anlatma düzgün dene hata falan yok.
Senin yapay zekaya yazdırdığın kod orjinal koda dokunmamış bile , işe yapan kod aynen duruyor , bu bir
ikincisi yapay zekanın koyduğu kontrol kodları standarttır, ota çöpe onu ekler , lakin kontrolcü kodun başına hata bulursan devam et kodu koyamazssın , kısacası yapay zeka bunda da çuvallamış mantığını bile anlamamış, yani daha saymayayım , orjinal kodu biri denesin bakalım kimde ne hata verecek ?
Gerçekten bu geri zekalı yapay zeka kodlarından sıkılmaya başladım
Yapılanlar

1.VBS betiğe TinyWall yazılımından izin verdim.

2.Kodu MS-DOS komut isteminde de çalıştırdım ama aynı hata...

Kod: Tümünü seç

C:\Users\Administrator\Masaüstü>cscript "C:\Users\Administrator\Masaüstü\deneme.vbs"

Microsoft (R) Windows Kod Merkezi Sürüm 5.812
Telif Hakkı (C) Microsoft Corporation. Tüm hakları saklıdır.

C:\Users\Administrator\Masaüstü\deneme.vbs(5, 1) msxml3.dll: Sunucuyla bağlantı kurulamadı

C:\Users\Administrator\Masaüstü>
3.Ayrıca senden böyle bir tepki de beklemiyordum.Doğrusu şaşırttın beni....
Kullanıcı avatarı
root@localhost
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 3929 kez

Mesaj gönderen root@localhost »

Program çalışıyor.

Resim

Sordum.dan indirdiğim de çalışıyor.

Resim

Ofis de denedim.

Win11'de.

zaten https://www.myexternalip.com/raw adresinden veri çekiyor.

kodu indirdim
yeni metin belgesi açtım
yapıştırdım
altta .txt kaldırdım.
farklı kaydet dedim
myip.vbs kaydettim
çalıştırdım

Herşey ok.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 933 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

velociraptor yazdı: 17 Mar 2025, 15:08 Bırak allah aşkına , 2016 da yazdığım kodu bana anlatma düzgün dene hata falan yok.
Senin yapay zekaya yazdırdığın kod orjinal koda dokunmamış bile , işe yapan kod aynen duruyor , bu bir
ikincisi yapay zekanın koyduğu kontrol kodları standarttır, ota çöpe onu ekler , lakin kontrolcü kodun başına hata bulursan devam et kodu koyamazssın , kısacası yapay zeka bunda da çuvallamış mantığını bile anlamamış, yani daha saymayayım , orjinal kodu biri denesin bakalım kimde ne hata verecek ?
Gerçekten bu geri zekalı yapay zeka kodlarından sıkılmaya başladım
Orijinal kodu denedim sorunsuz çalışıyor bir sıkıntısını görmedim. İki kod da Ip adresimi vermiş ve Ip.txt olarak Ip_bul adlı dosyaya kaydetmiştir.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

root@localhost yazdı: 17 Mar 2025, 15:40 Program çalışıyor.

Resim

Sordum.dan indirdiğim de çalışıyor.

Resim

Ofis de denedim.

Win11'de.

zaten https://www.myexternalip.com/raw adresinden veri çekiyor.

kodu indirdim
yeni metin belgesi açtım
yapıştırdım
altta .txt kaldırdım.
farklı kaydet dedim
myip.vbs kaydettim
çalıştırdım

Herşey ok.
Twre2012'nin kodunu ben mi çalıştıramadım yoksa açılıp kapanma olayı sadece bende mi oluyor?

Not: iki kod da ip adresimi vermiştir sözüm Bat ve Exe orijinal kodları içindir.

Düzeltme: Az önce Twre2012 arkadaşımızın editledigi scripti tekrar denedim sadece Ip adresimi vererek kısmi olarak çalıştı fakat önceki denememde çalışmamış sadece açılıp kapanmıştı.
En son Kayserilifatih tarafından 17 Mar 2025, 17:59 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19837 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Neden sinirlendiğimi açıklayayım :

Yapay zeka çıktı çıkalı , Sordum ana sayfa ziyaretçi sayısı 17 bin den 900 e düştü , sebebi nedir biliyormusun : YAPAY ZEKA , Yapay zekaya karşı bir sürü dava açıldı , çünkü kullanıcıların ona sorduğu kodları veritabanına kaydediyor ve benzer soruları olanlara cevap diye bu kodları kopyala yapıştır ile veriyor , ee ne var bunda diyenler olacaktır , Şu var :
Googlede arama yapıp web sayfalarına soru sormak yerine , yapay geri zekalıya sorular soruluyor , oda ÇALDIĞI bu kodlarla verdiği yanıtlar sebebi ile sitelere ziyaretçi gelmemesine neden oluyor (Kullanıcı googlede arama yapma zahmetine bile girmiyor bu da Google aramalarından sitelere gelip belki reklama tıklayacak potansiyel geliri SIFIRLIYOR), velhasıl yavaş yavaş bütün web sitelerini ve forumları BİTİRİYOR. (Zeten Google de ki Hintlilerin - çingenelerin asıl amacı bu.)

Yapay zeka herzaman mantık hatası yapar , mesela kodda kontrolcü kodlar kullanırsan bu kodların başına On error resume next demezssin , çünkü bu şu anlama gelir , Hata varsada yoksada devam et , iyi de ozaman hata kontrol kodların neden kullanıyorsun diye sorarlar adama ama yapay zekanın henüz bunu algılayacak mantık düzeyi yok.

Bu teknik kısmını es geçelim , sendeki hata veren herhangi bir vbs scriptinin başına On error resume next kodlarını koy %99 çalışacaktır. Birde yapay zeka kodlarda mantık varmı , falan bakmaz , O cevap öyle yada böyle çalışsın, gerisi önemli değil diye programlanmıştır.

NOT : Bu gidişler yapay zeka 3-5 yıla kalmaz tüm web sayfalarını kapattırır. Ana sayfadaki Kodları deneyen arkadaşalara TEŞEKKÜRLER , bu arada Kızgınlığım TRWE_2012 arkadaşımıza değil YAPAY ZEKAYA dır.
Kullanıcı avatarı
tn82
Moderator
Moderator
Teşekkür etti: 67 kez

Mesaj gönderen tn82 »

Mesela yapay zekaya bugün ne yemek yapayım diye sorun : elimde patlıcan , kabak ve şu malzemeler var deyin. Size olası yemek tarifleri verecektir. Halbuki Yapay zekanın o yemeği tatma şansı hiç yok , hayatında hiç yemek yapmamıştır , Sadece yemek sitelerinden ÇALDIĞI tarifleri verir , Böylece kullanıcı ; Yemek sitesini ziyaret etmek yerine YAPAY ZEKA nın araklayıp verdiği tarifi dener ve aa çok güzel oldu diye millete anlatır. Yemek sitelerine zamanla hiç ziyaretçi gitmeyeceği için tek tek kapanmaya başlarlar ama bu yemek tarifleri Yapay zeka veri tabanında kalmaya devam eder.
Bu resmen hem HIRSIZLIK, Hem Emeğe SAYGISIZLIK hemde en büyük düzenbazlıktır. Aynı durum tüm siteler ve kodlar içinde geçerli. Bir süre sonra yapay zekanın malı oluyor.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Mükemmel bir örnek , Cuk oturmuş, Teşekkürler. :arrow:
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10127 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Burada bahsedilen durumları anlıyorum. Yapay zeka bir nevi kara delik gibi.Girilen tüm Bilgileri ve verileri paso topluyor.
Aynı yada yaklaşık şeyleri arayanlara ise cevap budur diye pat diye veriyor. Bu bencede yanlış. Ve banada pek mantıklı gelmiyor.
Buradaki asıl mesele yapay zekanın deli gibi bilgi ve veri toplamasıdır bana göre. Evet benim işimi gördü mü ? Gördü.
Bana yardımı oldu mu? Oldu. Ama bence halen daha eksikleri var gibi. Mesela yapay zekada aratılanların yapay zeka veri tabanında kalması,
Banada pek doğru gelmiyor. Bir nevi onun olmuş oluyor. Ben bir işe başladım. Ama bi başkası benim bıraktığım yerden alıp devam etti.
Bitirincede ben yaptım demesi gibi birşey bu durum. Mesela ben yapay zekadan 20 tane falan tweak kullandım kendi tweak paketimde.
Herhangi bir sorun sıkıntı yaşadım mı? Hayır. Ama yinede bazen aradığım şeylerde birbirine yakın cevaplar vermesi bazen benide tatmin etmiyo.

Mesela bi örnek vereyim. Vbs ile ikon önbelleği temizleme konusu.
https://www.sordum.net/21160/vbs-ile-ik ... izleyelim/

Mesela bu konu ilgimi çekti. Hoşuma gitti. Dedim bi script yapayım. Arşive atayım. Scripti oluşturdum. Sadece içindeki yazıyı değiştirdim.
Zaten yorumumu görüyorsunuzdur. O yorumuda ben yazdım çünkü türkçe uyarı göstersin istedim.
Neyse scripti çalıştırdım. Script ikon önbelleğini temizliyor. İkonlar bi gidip geliyor. Sonra explorer resetliyor. Ve işlem tamamlanıyor.

Fakat aynı scripti yapay zekaya attım. O ise geliştirip düzenledim dedi. Ve biraz daha faklı bir çıktı verdi.
Yapay zekanın verdiği çıktıyı kopyaladım. Bir metin belgesine kaydedip uzantısını vbs yapıp kaydettim.
Yapay zekanın verdiği çıktıyı çalıştırdığımda, Yine önce ikon önbelleğini temizledi. Sonra Yine ikonlar bi gidip geldi. Sonra yine explorer resetledi.
Derken o da ne ? Bi baktım bu saydıklarım olduktan sonra tak diye Bilgisayarımı, Yani Gezgini Açtı ? Tamam da ne alaka ? Bu nedir ?
İyide ben böyle birşey istemedim ki ? Bilgisayarımı açmasına Gerek yoktu ki ?

Yani böylece elimde 2 tane ikon önbelleğini temizleyen script olmuştu. İkisinide tekrar tekrar denedim.
Ve linkini verdiğim konudaki daha çok hoşuma gittiği için Onu tuttum arşivimde. Yapaya zekanın verdiğinide sildim.
Çünkü yapay zeka efendi benim ondan istemediğim birşeyi scripte eklemişti. Çünkü hem ihtiyacım yoktu.
Hemde böyle bi ekleme yapmasına gerek yoktu.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Yapay zeka , hafızasına aldığı milyarlarca kod bloğunu kullanıyor ve bunları harmanlıyor, DÜŞÜNMÜYOR, Sadece istenen konulara göre veitabanından çekip saniyede kodları veriyor. O sana harmanladığı kod muhtemelen bir scrip koderinin kendisi içi hazırladığı bir kod bloğuydu.
Kullanıcı avatarı
root@localhost
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 3929 kez

Mesaj gönderen root@localhost »

Ben geçenlerde denedim. Farklı farklı geri dönüşler yapıyor. Bildiğinden değil. Kafasına göre hafızasından atıyor. Yapay zeka tırt iş. Verileri topluyor. Sonra yine bize sunuyor. Kara delik gibi.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Aynen öyle :-D
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

root@localhost yazdı: 17 Mar 2025, 22:19 Ben geçenlerde denedim. Farklı farklı geri dönüşler yapıyor. Bildiğinden değil. Kafasına göre hafızasından atıyor. Yapay zeka tırt iş. Verileri topluyor. Sonra yine bize sunuyor. Kara delik gibi.
Her seferinde ayrı cevaplar veriyor. Aynı soruma verdiği cevaplar da birbini tutsa içim yanmayacak. :-D
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Sanırım öyle. Banada bi başkasının kodunu verdi galiba.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Katılıyorum yoksa otomatik olarak her kodu bilmesi başka şekilde mümkün değil diye seziyorum.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Yapay zeka paso cukkalıyor ne varsa. :) bakalım nereye varacak bu işin sonu.

“Programlama ve Script dilleri” sayfasına dön