Burada bahsedilen durumları anlıyorum. Yapay zeka bir nevi kara delik gibi.Girilen tüm Bilgileri ve verileri paso topluyor.
Aynı yada yaklaşık şeyleri arayanlara ise cevap budur diye pat diye veriyor. Bu bencede yanlış. Ve banada pek mantıklı gelmiyor.
Buradaki asıl mesele yapay zekanın deli gibi bilgi ve veri toplamasıdır bana göre. Evet benim işimi gördü mü ? Gördü.
Bana yardımı oldu mu? Oldu. Ama bence halen daha eksikleri var gibi. Mesela yapay zekada aratılanların yapay zeka veri tabanında kalması,
Banada pek doğru gelmiyor. Bir nevi onun olmuş oluyor. Ben bir işe başladım. Ama bi başkası benim bıraktığım yerden alıp devam etti.
Bitirincede ben yaptım demesi gibi birşey bu durum. Mesela ben yapay zekadan 20 tane falan tweak kullandım kendi tweak paketimde.
Herhangi bir sorun sıkıntı yaşadım mı? Hayır. Ama yinede bazen aradığım şeylerde birbirine yakın cevaplar vermesi bazen benide tatmin etmiyo.
Mesela bi örnek vereyim. Vbs ile ikon önbelleği temizleme konusu.
https://www.sordum.net/21160/vbs-ile-ik ... izleyelim/
Mesela bu konu ilgimi çekti. Hoşuma gitti. Dedim bi script yapayım. Arşive atayım. Scripti oluşturdum. Sadece içindeki yazıyı değiştirdim.
Zaten yorumumu görüyorsunuzdur. O yorumuda ben yazdım çünkü türkçe uyarı göstersin istedim.
Neyse scripti çalıştırdım. Script ikon önbelleğini temizliyor. İkonlar bi gidip geliyor. Sonra explorer resetliyor. Ve işlem tamamlanıyor.
Fakat aynı scripti yapay zekaya attım. O ise geliştirip düzenledim dedi. Ve biraz daha faklı bir çıktı verdi.
Yapay zekanın verdiği çıktıyı kopyaladım. Bir metin belgesine kaydedip uzantısını vbs yapıp kaydettim.
Yapay zekanın verdiği çıktıyı çalıştırdığımda, Yine önce ikon önbelleğini temizledi. Sonra Yine ikonlar bi gidip geldi. Sonra yine explorer resetledi.
Derken o da ne ? Bi baktım bu saydıklarım olduktan sonra tak diye Bilgisayarımı, Yani Gezgini Açtı ? Tamam da ne alaka ? Bu nedir ?
İyide ben böyle birşey istemedim ki ? Bilgisayarımı açmasına Gerek yoktu ki ?
Yani böylece elimde 2 tane ikon önbelleğini temizleyen script olmuştu. İkisinide tekrar tekrar denedim.
Ve linkini verdiğim konudaki daha çok hoşuma gittiği için Onu tuttum arşivimde. Yapaya zekanın verdiğinide sildim.
Çünkü yapay zeka efendi benim ondan istemediğim birşeyi scripte eklemişti. Çünkü hem ihtiyacım yoktu.
Hemde böyle bi ekleme yapmasına gerek yoktu.