"host block telemetry and ads" Gerçekten işe yaramakta teşekkürler @burak35...

Diğer bölümler ile alakasız konular buraya
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2506 kez

"host block telemetry and ads" Gerçekten işe yaramakta teşekkürler @burak35...

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Merhaba

@burak35'in paylaşıma sunduğu "host block telemetry and ads" isimli .txt dosyasını, evvel ki akşamın gece yarısının sabah'a karşı 05.00.00'de Sordum.Org yazılım ekibinden @BluLife'ın kodladığı "BlueLife Host Editör" ile sistemime, "Güvenli Kip'te" ekledim.Önce sistem bir sarsıntı geçirdi.Daha sonra uyum sağladı.İnternet yağ gibi akıyor.

Resim
Windows XP'den beridir kullandığım metin editörüm Notepad2 artık bana yetmemeğe başlamıştı (özellikle kodlama yaparken) bende bunu seçtim.Artık .vbs , .vba ve .html, .php kodlama yaparken aynı anda betiği çalıştırıp deneyebiliyorum.hepsi bir arada özellik gibi...

Resim
BlueLife yazılımı ile bir yedeğini "Dışarı Çıkart" komutu ile aldım.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 928 kez

Re: "host block telemetry and ads" Gerçekten işe yaramakta teşekkürler @burak35...

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Denemedim fakat güzele benziyor
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10117 kez

Re: "host block telemetry and ads" Gerçekten işe yaramakta teşekkürler @burak35...

Mesaj gönderen burak35 »

Konuyu şimdi gördüm. Çok teşekkür ederim. İşine yaramasına sevindim.
Aslında amacım tabikide yine her zaman olduğu gibi kendi sistemimi geliştirmekti.
Ama daha sonra işime yarayıncada paylaşmaya karar verdim. Ve başka insanlarda faydalansın istedim. Tabikide Birden fazla kaynak kullandım.
Çünkü hem windows 10 da çok telemetri var. Hemde internette dolaşırken paso reklam görmekten gerçekten çok sıkılmıştım.
Kaynak olarak kullandığım linkleri paylaşanlarında eline sağlık. Sonuçta insanlar birşey yapıyorlar.
Kendi sistemlerini deneyimlerini geliştirmeye çalışıyorlar. Bende kendimce birşeyler yapmaya çalıştım.
Tarayıcım gizli moddayken ve ublock origin kapalıyken %76 reklam engelliyordu.
Bu host dosyasına yaptığım en son ki güncellemeden sonra bu yüzde %90 ı da geçti artık. Bende çok memnunum inanın.
Eskidende host block kullanırdım. Ama şimdiki gibi çok uğraşmazdım. Sadece birkaç program ve yazılım için kullanırdım.
Şimdilerde günümüzde ise böyle bir yöntem kullanmak ne yazık ki elzem gibi.
İlerde boş vaktim olursa bu host tweak i dahada geliştirmeyi düşünüyorum.
Zira birkaç kaynakta daha böyle işe yarayabilecek host tweakler bulmuştum. Onlarıda denersem konuyu güncellerim belki.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Host dosyası güncellendi. Youtubeda 59 uncu saniyede oynatma sorunu yaşamamak için aşağıdaki konudan editlenmiş host dosyasını indirin.
viewtopic.php?p=547279#p547279
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 928 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Bende sürekli youtube'de müzik duruyor hani bunun youtube'nin videoyu devam ettirme isteği göndermesiyle alakası var mı bilemiyorum. Umarım hosts dosyası işine yaramaya devam eder :-)
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Bende artık youtube da videolar müzikler durmuyor. Reklam engelleyicini ve host dosyasını bir daha kontrol et bakalım.
Host dosyasını yeniden indirip ekle.