Harici harddisk sorunu
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19837 kez
- mehoaga
- Kilobyte4

- Teşekkür etti: 3297 kez
Re: Harici harddisk sorunu
İnş Tarkan hocam;
nöroloji doktorunun verdiği haplarla yaşamımı sürdürüyorum.
İnik araba lastiği gibi yıkıla devrile. Evde adım atarken ne yana çekeceği belli olmuyor. Bende duvara tutuna tutuna yürüyebiliyorum. Neyse bunada şükür diyelim. Rabbim beterinden saklasın. Zaten ruh halimi kimseye anlatamadım ki. Ruh halimi anlamayanları Allah' a havale ediyorum.
Son dediğim sizlere değil beni anlamayanlara.
- velociraptor
- Yottabyte4

- burak35
- Zettabyte3

- Teşekkür etti: 10127 kez
Geçmiş olsun tekrar. Kendinize iyi bakın. Dikkat edin. Umarım aileden güzel bir destek geliyordur.
Ben son 25 senedir neler yaşıyorum tahmin bile edemezsiniz. Bakmayın güldüğüme. Bazen içim kan ağlıyor. Hayat zor...
Ben son 25 senedir neler yaşıyorum tahmin bile edemezsiniz. Bakmayın güldüğüme. Bazen içim kan ağlıyor. Hayat zor...
- mehoaga
- Kilobyte4

Tarkan hocam nöroloji doktorunun dediğine göre Rabbim gecinden versin "felç" geçirme ihtimalim yüksekmiş haplarla azaltmaya yani felç geçirme olayını geciktirmeye çalışyoruz. Allah Rabbim kimseye vermesin. Evde çarşı pazar işlerini hanım yapıyor. Bende gidebilirsem yakında bakkal var oraya gidebiliyorum 2 kolumun altında bastonla tabii.
En son mehoaga tarafından 29 Eyl 2024, 00:39 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- mehoaga
- Kilobyte4

Eyvallah burak35 kardeşim. Güzel sözlerin için teşekkürler. Sadece yengen destekcim ama oda bazen kızıyor bırakıp gitcem diyor. Çünkü kendi babasıda ben gibi çift bastonla yaşamaya devam ediyor. Allah gecinden versin yatalak kalsam halim içler acısı olurdu. Neyse bunada şükür yıkıla devrile de olsa evde yengene yardım ediyorum bazıları. Aksi ve ters olan birşey var aşırı ses'e gelemiyorum. Misal bir şeye odaklanıyorum o ses benim dikkatimi dağıtıyor. C# proglamla ma işiyle ilgileniyorum ama dikkatim dağıldığı için yotube videolarına bakıyorum ama anlayamıyorum. Örnek otobüs şoförüyle konuşmak gibi. Şoförün dikkati dağıldımı ne olur göz göre göre kazaya davetiye.burak35 yazdı: 28 Eyl 2024, 23:47 Geçmiş olsun tekrar. Kendinize iyi bakın. Dikkat edin. Umarım aileden güzel bir destek geliyordur.
Bu arada sanada geçmiş olsun.
- velociraptor
- Yottabyte4

- burak35
- Zettabyte3

Allah sağlık sıhhat versin. Umarım toparlar iyileşirsiniz. Bende hiç gelemem gürültü patırtıya. Yalnızlığı severim.
- mehoaga
- Kilobyte4

Eyvaallah Tarkan hocam ve burak35 kardeşim. Güzel temenni sözlerinize çok teşekkürler. Rabbim kimseyi bu hale getirmesin ne kadar zormuş zorki ne zor çeken biliyor ne olduğunu. Bunada şükür Rabbim beterinden saklasın.
- burak35
- Zettabyte3

Fizik tedavi olmuyor mu? Doktorlar ne dedi en son? Yürüme zorluğu sıkıntılı bi durum çünkü. 
- mehoaga
- Kilobyte4

Yanıtın için teşekkürler.burak35 yazdı: 29 Eyl 2024, 14:53 Fizik tedavi olmuyor mu? Doktorlar ne dedi en son? Yürüme zorluğu sıkıntılı bi durum çünkü.![]()
- burak35
- Zettabyte3

Allah sabır selamet versin. Ne diyim çok zor durum. İnşallah sağlığınıza kavuşursunuz.
- mehoaga
- Kilobyte4

Forumdaşlar hepinize S.A;
Bu paylaştığım resimler içine giremediğim harici diskten görüntülerdir.

Şimdi bana deyinki bu aşamada neler yapılabilir veya yapılamaz.
Bu arada yeni geln WD marka harici diskide taktım şu an kullanmasamda çalışıyor gibi gözüküyor.
Bu arada yeni geln WD marka harici diskide taktım şu an kullanmasamda çalışıyor gibi gözüküyor.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 933 kez
Resimlerden hiçbir şey anlaşılmıyor maalesef fakat şu yolları önerebilirimmehoaga yazdı: 09 Eki 2024, 14:55 Forumdaşlar hepinize S.A;
"Çıkarılabilir disk bölümleme stili uygulanamaz, durum medya yok, çıkarılabilir kapasite 0 MB, ayrılmamış alan 0 MB, ayrılmış alan 0 MB" mesajı, genellikle bir USB bellek veya harici bir disk gibi çıkarılabilir bir depolama aygıtıyla ilgili bir sorun olduğunu gösterir. Bu durumun birkaç olası nedeni ve çözümü vardır:
### Olası Nedenler:
1. **Aygıtın Bağlantı Sorunu**: USB bellek veya harici disk düzgün bir şekilde bağlanmamış olabilir. Kablo veya portta bir sorun olabilir.
2. **Aygıtın Bozulması**: Depolama aygıtı fiziksel olarak hasar görmüş veya arızalanmış olabilir.
3. **Sürücü Sorunları**: Bilgisayarınızdaki sürücüler güncel olmayabilir veya düzgün çalışmıyor olabilir.
4. **Diskin Biçimlendirilmemiş Olması**: Aygıt biçimlendirilmemişse veya dosya sistemi hatalıysa, bu tür bir hata alabilirsiniz.
5. **Medya Yok Hatası**: Aygıtın bilgisayar tarafından algılanmadığı anlamına gelir. Bu, aygıtın bağlantısının kesilmesi veya arızalı olması durumunda ortaya çıkabilir.
### Çözüm Önerileri:
1. **Bağlantıyı Kontrol Edin**: USB bellek veya harici diskinizi farklı bir USB portuna takmayı deneyin. Ayrıca, başka bir bilgisayarda deneyerek aygıtın çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
2. **Aygıtı Biçimlendirin**: Eğer aygıt algılanıyorsa ancak kullanılmıyorsa, Disk Yönetimi aracını kullanarak aygıtı biçimlendirmeyi deneyebilirsiniz. Ancak bu işlem, aygıttaki tüm verileri silecektir. Biçimlendirme işlemi için:
- "Başlat" menüsüne sağ tıklayın ve "Disk Yönetimi"ni seçin.
- Aygıtı bulun, sağ tıklayın ve "Biçimlendir" seçeneğini seçin.
3. **Sürücüleri Güncelleyin**: Aygıt yöneticisinde (Device Manager) çıkarılabilir aygıtın sürücüsünü güncelleyebilirsiniz. Bunun için:
- "Aygıt Yöneticisi"ni açın.
- "Disk sürücüleri" altında aygıtınızı bulun, sağ tıklayın ve "Sürücüyü güncelle" seçeneğini seçin.
4. **Fiziksel Hasar Kontrolü**: Aygıtın fiziksel olarak hasar görüp görmediğini kontrol edin. Eğer hasar varsa, veri kurtarma hizmetlerine başvurmanız gerekebilir.
5. **Veri Kurtarma**: Eğer aygıt önemli veriler içeriyorsa ve yukarıdaki adımlar işe yaramıyorsa, veri kurtarma yazılımları veya profesyonel veri kurtarma hizmetleri kullanmayı düşünebilirsiniz.
Eğer bu adımlar sorunu çözmezse, aygıtın arızalı olabileceğini ve değiştirilmesi gerekebileceğini unutmayın.
- mehoaga
- Kilobyte4

Kayserilifatih kardeşim yüreğine sağlık teşekkürler.
Ben windowsu 10 u yeniden kurdun bu özellik çöken windowsta gözükmüyordu o yüzden paylaştım. Önceden sürücüler kısmında göremediğim ama şimdi gözüküyor. Nedenide ucundaki aparatı değiştirdim. Daha önce aldığım içine hard disk konulan kutuyu buldum önüne taktığım aparat onun olduğu için. Şimdi benim bulunduğum şehirde (Kütahya) bana yardımcı olacak kimse olmadığı için bana bu konuda yardımcı olabilecek yer yurt adı söylerseniz bende o verdiğiniz yerlerle görüşeyim.
Fiyatı beni aşmayacak cinsten olursa gönderip yaptırmaya razıyım. Ama astarı yüzünden pahalıya gelmesin. İçindeki verilerim elbette değerli benim için. Yani tekrar ulaşıp edinemeyeceğim cinsten. Haa diğerleri zaten belli onları internetten bulup indiririm. 
Ben windowsu 10 u yeniden kurdun bu özellik çöken windowsta gözükmüyordu o yüzden paylaştım. Önceden sürücüler kısmında göremediğim ama şimdi gözüküyor. Nedenide ucundaki aparatı değiştirdim. Daha önce aldığım içine hard disk konulan kutuyu buldum önüne taktığım aparat onun olduğu için. Şimdi benim bulunduğum şehirde (Kütahya) bana yardımcı olacak kimse olmadığı için bana bu konuda yardımcı olabilecek yer yurt adı söylerseniz bende o verdiğiniz yerlerle görüşeyim.