Harici harddisk sorunu

Windows 10 ile ilgili bilgi paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19837 kez

Re: Harici harddisk sorunu

Mesaj gönderen velociraptor »

Üzücü, umarım en azından daha fazla ilerlemez.
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 3297 kez

Mesaj gönderen mehoaga »

velociraptor yazdı: 28 Eyl 2024, 19:17 Üzücü, umarım en azından daha fazla ilerlemez.
İnş Tarkan hocam;
nöroloji doktorunun verdiği haplarla yaşamımı sürdürüyorum.
İnik araba lastiği gibi yıkıla devrile. Evde adım atarken ne yana çekeceği belli olmuyor. Bende duvara tutuna tutuna yürüyebiliyorum. Neyse bunada şükür diyelim. Rabbim beterinden saklasın. Zaten ruh halimi kimseye anlatamadım ki. Ruh halimi anlamayanları Allah' a havale ediyorum.
Son dediğim sizlere değil beni anlamayanlara.😟
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Bu denge sorununun düzelme ihtimali varmı ?
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10127 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Geçmiş olsun tekrar. Kendinize iyi bakın. Dikkat edin. Umarım aileden güzel bir destek geliyordur.
Ben son 25 senedir neler yaşıyorum tahmin bile edemezsiniz. Bakmayın güldüğüme. Bazen içim kan ağlıyor. Hayat zor...
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

velociraptor yazdı: 28 Eyl 2024, 23:40 Bu denge sorununun düzelme ihtimali varmı ?
Tarkan hocam nöroloji doktorunun dediğine göre Rabbim gecinden versin "felç" geçirme ihtimalim yüksekmiş haplarla azaltmaya yani felç geçirme olayını geciktirmeye çalışyoruz. Allah Rabbim kimseye vermesin. Evde çarşı pazar işlerini hanım yapıyor. Bende gidebilirsem yakında bakkal var oraya gidebiliyorum 2 kolumun altında bastonla tabii.🙃
En son mehoaga tarafından 29 Eyl 2024, 00:39 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

burak35 yazdı: 28 Eyl 2024, 23:47 Geçmiş olsun tekrar. Kendinize iyi bakın. Dikkat edin. Umarım aileden güzel bir destek geliyordur.
Ben son 25 senedir neler yaşıyorum tahmin bile edemezsiniz. Bakmayın güldüğüme. Bazen içim kan ağlıyor. Hayat zor...
Eyvallah burak35 kardeşim. Güzel sözlerin için teşekkürler. Sadece yengen destekcim ama oda bazen kızıyor bırakıp gitcem diyor. Çünkü kendi babasıda ben gibi çift bastonla yaşamaya devam ediyor. Allah gecinden versin yatalak kalsam halim içler acısı olurdu. Neyse bunada şükür yıkıla devrile de olsa evde yengene yardım ediyorum bazıları. Aksi ve ters olan birşey var aşırı ses'e gelemiyorum. Misal bir şeye odaklanıyorum o ses benim dikkatimi dağıtıyor. C# proglamla ma işiyle ilgileniyorum ama dikkatim dağıldığı için yotube videolarına bakıyorum ama anlayamıyorum. Örnek otobüs şoförüyle konuşmak gibi. Şoförün dikkati dağıldımı ne olur göz göre göre kazaya davetiye.
Bu arada sanada geçmiş olsun.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Üzücü , acil şifalar diliyorum.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Allah sağlık sıhhat versin. Umarım toparlar iyileşirsiniz. Bende hiç gelemem gürültü patırtıya. Yalnızlığı severim.
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

velociraptor yazdı: 29 Eyl 2024, 01:51 Üzücü , acil şifalar diliyorum.
Eyvaallah Tarkan hocam ve burak35 kardeşim. Güzel temenni sözlerinize çok teşekkürler. Rabbim kimseyi bu hale getirmesin ne kadar zormuş zorki ne zor çeken biliyor ne olduğunu. Bunada şükür Rabbim beterinden saklasın.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Fizik tedavi olmuyor mu? Doktorlar ne dedi en son? Yürüme zorluğu sıkıntılı bi durum çünkü. :(
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

burak35 yazdı: 29 Eyl 2024, 14:53 Fizik tedavi olmuyor mu? Doktorlar ne dedi en son? Yürüme zorluğu sıkıntılı bi durum çünkü. :(
Yanıtın için teşekkürler. :arrow: Şakayla karışık bisiklete dahi binemiyorum. :cry: Valla bu konuda gitmedim ama kolumda uyuşma Yani (sinir sıkışması) olduydu ameliyat oldum hala kolum aynı. Kolumla ilgili fizik tedaviye gitmiştim ama bu beyin kanaması hastalığının çaresi varmı onu bilemiyorum. Burada Kütahya da özel hastanede tomografim çekildi nöroloji doktorunun dediği "beyin gitmiş" dedi ve bazı ilaçlar verdi. İşte onlarla yıkıla devrilede olsa idare etmeye çalışıyorum. aslında gidebilsem eskişehir de acıbadem hastanesine gitmek istiyorum ama gidemiyorum. Aksi gibi emekli olduğumdan senin gücün paran ödemeye yetmez diyorlar. Öyle kalakaldım. Yapabilcek birşeyim yok. :cry: İşte Rabbim ömrüme ne kadar izin verdiyse oraya kadar gideceğiz. Haa buraya kadar sa herkesin tadacağı gibi (her canlı bunu tadacaktır) diyor Rabbim. Rabbim hepinize sağlık sıhhat versin sağlıcakla kalın.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Allah sabır selamet versin. Ne diyim çok zor durum. İnşallah sağlığınıza kavuşursunuz.
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

Forumdaşlar hepinize S.A;
Bu paylaştığım resimler içine giremediğim harici diskten görüntülerdir.
Resim
Resim
Resim
Resim
Şimdi bana deyinki bu aşamada neler yapılabilir veya yapılamaz.

Bu arada yeni geln WD marka harici diskide taktım şu an kullanmasamda çalışıyor gibi gözüküyor.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 933 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

mehoaga yazdı: 09 Eki 2024, 14:55 Forumdaşlar hepinize S.A;
Bu paylaştığım resimler içine giremediğim harici diskten görüntülerdir.
Resim
Resim
Resim
Resim
Şimdi bana deyinki bu aşamada neler yapılabilir veya yapılamaz.

Bu arada yeni geln WD marka harici diskide taktım şu an kullanmasamda çalışıyor gibi gözüküyor.
Resimlerden hiçbir şey anlaşılmıyor maalesef fakat şu yolları önerebilirim

"Çıkarılabilir disk bölümleme stili uygulanamaz, durum medya yok, çıkarılabilir kapasite 0 MB, ayrılmamış alan 0 MB, ayrılmış alan 0 MB" mesajı, genellikle bir USB bellek veya harici bir disk gibi çıkarılabilir bir depolama aygıtıyla ilgili bir sorun olduğunu gösterir. Bu durumun birkaç olası nedeni ve çözümü vardır:

### Olası Nedenler:

1. **Aygıtın Bağlantı Sorunu**: USB bellek veya harici disk düzgün bir şekilde bağlanmamış olabilir. Kablo veya portta bir sorun olabilir.

2. **Aygıtın Bozulması**: Depolama aygıtı fiziksel olarak hasar görmüş veya arızalanmış olabilir.

3. **Sürücü Sorunları**: Bilgisayarınızdaki sürücüler güncel olmayabilir veya düzgün çalışmıyor olabilir.

4. **Diskin Biçimlendirilmemiş Olması**: Aygıt biçimlendirilmemişse veya dosya sistemi hatalıysa, bu tür bir hata alabilirsiniz.

5. **Medya Yok Hatası**: Aygıtın bilgisayar tarafından algılanmadığı anlamına gelir. Bu, aygıtın bağlantısının kesilmesi veya arızalı olması durumunda ortaya çıkabilir.

### Çözüm Önerileri:

1. **Bağlantıyı Kontrol Edin**: USB bellek veya harici diskinizi farklı bir USB portuna takmayı deneyin. Ayrıca, başka bir bilgisayarda deneyerek aygıtın çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

2. **Aygıtı Biçimlendirin**: Eğer aygıt algılanıyorsa ancak kullanılmıyorsa, Disk Yönetimi aracını kullanarak aygıtı biçimlendirmeyi deneyebilirsiniz. Ancak bu işlem, aygıttaki tüm verileri silecektir. Biçimlendirme işlemi için:
- "Başlat" menüsüne sağ tıklayın ve "Disk Yönetimi"ni seçin.
- Aygıtı bulun, sağ tıklayın ve "Biçimlendir" seçeneğini seçin.

3. **Sürücüleri Güncelleyin**: Aygıt yöneticisinde (Device Manager) çıkarılabilir aygıtın sürücüsünü güncelleyebilirsiniz. Bunun için:
- "Aygıt Yöneticisi"ni açın.
- "Disk sürücüleri" altında aygıtınızı bulun, sağ tıklayın ve "Sürücüyü güncelle" seçeneğini seçin.

4. **Fiziksel Hasar Kontrolü**: Aygıtın fiziksel olarak hasar görüp görmediğini kontrol edin. Eğer hasar varsa, veri kurtarma hizmetlerine başvurmanız gerekebilir.

5. **Veri Kurtarma**: Eğer aygıt önemli veriler içeriyorsa ve yukarıdaki adımlar işe yaramıyorsa, veri kurtarma yazılımları veya profesyonel veri kurtarma hizmetleri kullanmayı düşünebilirsiniz.

Eğer bu adımlar sorunu çözmezse, aygıtın arızalı olabileceğini ve değiştirilmesi gerekebileceğini unutmayın.
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

Kayserilifatih kardeşim yüreğine sağlık teşekkürler.
Ben windowsu 10 u yeniden kurdun bu özellik çöken windowsta gözükmüyordu o yüzden paylaştım. Önceden sürücüler kısmında göremediğim ama şimdi gözüküyor. Nedenide ucundaki aparatı değiştirdim. Daha önce aldığım içine hard disk konulan kutuyu buldum önüne taktığım aparat onun olduğu için. Şimdi benim bulunduğum şehirde (Kütahya) bana yardımcı olacak kimse olmadığı için bana bu konuda yardımcı olabilecek yer yurt adı söylerseniz bende o verdiğiniz yerlerle görüşeyim. :arrow: Fiyatı beni aşmayacak cinsten olursa gönderip yaptırmaya razıyım. Ama astarı yüzünden pahalıya gelmesin. İçindeki verilerim elbette değerli benim için. Yani tekrar ulaşıp edinemeyeceğim cinsten. Haa diğerleri zaten belli onları internetten bulup indiririm. :arrow: