VirtualBox, kurumsal ve ev kullanımı için güçlü bir x86 ve AMD64/Intel64 sanallaştırma ürünüdür. VirtualBox, kurumsal müşteriler için özellik açısından son derece zengin, yüksek performanslı bir ürün olmakla kalmaz, aynı zamanda GNU Genel Kamu Lisansı (GPL) sürüm 2 şartları altında Açık Kaynak Yazılımı olarak serbestçe sunulan tek profesyonel çözümdür.
Not: 7.0.20 sürümünün 7.1 sürümünden daha iyi performans gösterdiği bildirildi.
VirtualBox ücretsiz mi?
Evet, VirtualBox kişisel, eğitimsel veya değerlendirme amaçlı kullanıma uygun, ücretsiz ve açık kaynaklı bir sanal makine platformudur.
Çift önyükleme yapmam veya diski yeniden bölümlendirmem gerekir mi?
Hayır, bu gerekli değil. VirtualBox bilgisayarınızın dosya sistemini kullanır ve sanal makinenin disk sürücülerine eşlenen dosyalar oluşturur, bu nedenle her işletim sistemi için bir bölüm oluşturmanıza gerek yoktur. Zaten çift önyüklemeli başka bir işletim sisteminiz varsa, VirtualBox'ı kullanarak diğer işletim sistemini ana işletim sisteminizdeki sanal makinede çalıştırabilirsiniz. Çift önyükleme yapmak yerine, her iki işletim sistemini aynı anda çalıştırabilir ve farenizin tek bir tıklamasıyla bir işletim sisteminden diğerine sorunsuz bir şekilde geçiş yapabilirsiniz.
Aşağıdaki yeni özellikler eklendi:
1. GUI: Modernize edilmiş görünüm ve his, azaltılmış veya tam kullanıcı arayüzü işlevselliğiyle Temel ve Deneyimli kullanıcı düzeyleri arasında seçim imkanı sunar.
2. OCI Entegrasyonu: Performans panosu artık bulut sanal makineleri için kaynak kullanımını gösteriyor.
3. OCI Entegrasyonu: Hesaplama örneklerini klonlayın.
4. OCI Entegrasyonu: Hesaplama örneklerini sıfırla.
5. Oracle VirtualBox Extension Pack: PUEL lisansına güncelleme, değerlendirme seçeneğini kaldırma. Extension Pack'in değerlendirme kullanımı için lütfen Oracle Software Delivery Cloud'dan indirin.
6. VRDE: Kullanıcı özel sertifikalarla TLS'yi ayarlamazsa, eski sertifikanın süresi dolmadan önce yenisini yayınlamak da dahil olmak üzere kendi kendine imzalanmış sertifikayla etkinleştirin.
7. NAT: IPv6 desteğine sahip yeni motor.
8. macOS/Arm ana bilgisayarı: Linux ve BSD sanal makineleri için Arm sanallaştırma.
9. Linux ana bilgisayarı ve misafiri: Pano paylaşımı için Wayland desteği eklendi (hata #20808).
10. Paylaşılan Pano: Linux ve Windows ana bilgisayarlarında/misafirlerinde dosyaların aktarımı için ilk destek eklendi. Bunun için 7.1 Misafir Eklentilerinin yüklenmesi gerekir. Bilinen sınırlamalar için Kullanıcı Kılavuzuna bakın.
11. Ekran Kaydı: Kodlama hattı için önemli performans iyileştirmeleri, kayıt etkinken daha az CPU kullanımıyla sonuçlanır. Bunun için Windows konuklarına 7.1 Konuk Eklemelerinin yüklenmesi gerekir.
Ayrıca aşağıdakiler düzeltildi ve/veya eklendi :
12. VMM: Hyper-V kullanıldığında CPUID talimatları için EFLAGS.TF işleme düzeltildi (hata #17961).
13. virtio-net: FreeBSD 12.3 ve pfSense 2.6.0 için takip düzeltmeleri (hata #21201).
14. EFI: Yeni oluşturulan sanal makinelere yeni Microsoft DB/KEX sertifikaları ekleme yeteneği.
15. Oracle Uzantı Paketi: Tam VM şifrelemesi için şifreleme destek modülünün gönderilmesi düzeltildi.
16. GUI: Genel erişilebilirlik iyileştirildi.
17. GUI: Kullanılan Qt sürümünü güncelleyin.
18. Denetimsiz Kurulum: Subiquity-/cloud-init tabanlı yükleyiciler için destek eklendi; bu, Denetimsiz modda daha modern Linux tabanlı konuk işletim sistemlerinin yüklenmesini sağlar.
19. Katılımsız Kurulum: Kullanıcı ve yönetici/kök hesapları için ayrı parolalar belirleme desteği eklendi.
20. VBoxManage: Bir VM'nin (video) kayıt ilerlemesini gösterme ve (yeniden) ekleme yeteneği eklendi.
21. VBoxManage: Yeni bir "mount" Konuk Denetimi alt komutu aracılığıyla konuk bağlama noktalarını sorgulama yeteneği eklendi. En az 7.1 Konuk Eklemeleri gerektirir.
22. Python: Python 2.x için API bağlamalarımız artık kullanım dışı olarak işaretlendi ve gelecekteki bir sürümde kaldırılacak. Lütfen kodunuzu Python 3'ü kullanacak şekilde yükseltin.
23. VBoxShell: Birçok küçük ve büyük hata düzeltmesi + Python 3.x uyumluluğu.
Download :
https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads
https://www.techspot.com/downloads/4481-virtualbox.html?