https://eniyisinde.com/en-iyi-gaming-laptop/ adresinde geçen
Sorunsuz bir oyun deneyimi için tüm oyunların kesintisiz ve maksimum performans ile oynanabilmesi gerekiyor. Özellikle e-spor ile uğraşan ya da yayıncılık yapan kullanıcıların oynadığı oyunların en ufak bir takılma ya da problem yaratmaması gerekiyor. Çünkü oyun içerisinde başarılı olmak ancak bu şekilde mümkün. İşte kesintisiz bir oyun keyfi yaşamak için seçtiğiniz gaming laptop modelinde aramanız gereken özellikler şunlar:
Sahip olduğu NVIDIA ya da AMD grafik kartlarının 4 GB ve üzeri olması gerekiyor, ayrıca oynayacağınız oyunlara göre bit değerine de dikkat etmeniz önemli.
Ekran boyutu ne kadar büyük olursa, oyunun içine de o kadar rahat girebilirsiniz.
Frekans değeri yüksek, i5 ya da i7, çekirdek sayısı maksimize edilmiş modelleri tercih etmelisiniz.
Oyunlardaki görüntü kalitesinin artırılması ve daha akışkan bir oyun deneyimi elde edilebilmesi adına çözünürlük ve yenileme hızının yüksek olmasına dikkat etmeniz gerekir.
RAM (Bellek) bilgisayar hızına doğrudan etki eder. Bu yüzden seçtiğiniz gaming laptop minimum 8 GB belleğe sahip olmalı.
Bu gereksinimleri karşıladığım halde özellikle Company Of Heroes'de anlık takılmaların bir türlü önünü alamadım....
Not : Duvar kağıdı kendi yapımımızdır. Windows XP'li yıllar ne güzel yıllardı. Kullanıcı hakimiyeti bizdeydi. Kararlı bir sistem kullanırdık....!!!
Görev yöneticisinde önceleri 220 olan ki bu bazen 300'e de çıkıyordu , arkaplan işlemlerini 86'a kadar indirdim.Bu normal hali (boşta) internette iken 116 oluyor (normal) oyun modunda ise 75'e kadar arkaplan işlemlerini düşerebiliyorum (amaç rahat oyun oynamak için intel i7 CPU'nun tüm gücünü oyuna yoğunlaştırmak)
İşlemci frekans hızı kendiliğinden temel hıza eşitleniyor.Böylece işlemci turbo moda göre %40 daha az aşınıyor ve sıcaklık da 40-50 arasında geziniyor.Turbo mod'da 70 derece'yi gördüm....
RAM Miktarı boşta 2,2 GB.....İnternet ortamında 3.1 GB (%20) Oyun modunda 5,6 GB (%35) ......Stabil...Harici ekran kartını kullanıyorum (NVIDA) İntel devredışı....NVIDA GPU Sıcaklığı internette 38-40 arasında.... Oyunlar'da 47-56 derece boşta 27-30 derece
Acaba işlemci frekans hız değerinin sabitlenmesi takılmalara sebep emin değilim...Aynı oyunu turbo boost modunda oynadım orada ara ara takılmalar oluyor.Sadece bu oyunda (Company Of Heroes)
İntelCPU hızını frenleyen kısıtlamaları da kaldırdım
Acaba SSD (Samsung OEM) sağlığının %93 olması bu takılmaların sorumlusu olabilir mi dedim okuma/yazma testi yaptım
C:\ Kök Sürücü Bölümü :
D:\ Kök Sürücü Bölümü :
Windows GameBar kapalı ve C:\Windows\System32 dizinindeki "
GameWriter.exe" dosyası "
GameWriter.exe.BLOCK" şeklinde engelli....
Sanallaştırma kapalı :
Windows Defender kapalı
Windows Update kapalı
Windows Veri Akışı (CFG) Kapalı
Ama ne yaparsam yapayım
Company Of Heroes oyunda
anlık takılmayı önleyememekteyim.... (nvıda sürücü güncellemesinde durum aynı)
Ayrıca oyunlar'da "En Yüksek Nihai Performans" modunu seçiyorum (bedeli pil ömründen oluyor) ama sonuç aynı (Sistem AC güçte bağlı halde)
Sizin bu konuda fikriniz nedir?