Önce Ekran Görüntüleri , Sonra Nasıl Bir Çözüm Uyguladığımı bu forum'a not defteri olarak iliştireceğim. Başka Windows 11 - Windows 10 PC Kullanıcıları isterlerse, bu uygulanmış ve resimlerle ispatlanmış deneme-yanılma çözümü kendi sistemlerine birebir uygulayabilirler....
EKRAN GÖRÜNTÜLERİ : (Sistem : Windows 11 x64 Home Yapı 22H2 - Windows 7 Masaüstü Görünümlü)
Not: Vopt disk birleştirme-optimasyon yazılımının önceki ekran görüntüsüne bakın %1'lik alanı (3,5GB) geri aldım
Trimlenecek hücre toplam sayısı 300'den 99'a oradan da 96'e indi.96, sınır hattı...Bunun altına iniş yok, çünkü tüm hücreler ağızına kadar dolu....Bu aşamadan sonra Trim ters etki yapar, yani hücre aşındırmasını hızlandırır...
Şimdi gelelim "Fasulyenin Faydalarına" , yani "Nasıl Bu Microsoft Dayatmasının Zincirinin Kırdığıma" (Aklıma M.Akif ERSOY'UN İstiklal Marşının şu kıtası geldi)
Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
Kükremiş sel gibiyim: Bendimi çiğner, aşarım;
Yırtarım dağları, enginlere sığmam taşarım.
Bu mısra, Microsoft CEO'suna
KAPAK...!!! olsun...!!!
İŞLEM ADIMLARI :
1.Bütün arkaplan işlemlerini kapatın(buna defender ve antivirüs yazılımın kendisi de dahildir.)Tüm çalışmalarınızı kayıt edin.
2.Windows Kayıt Defterini açın.(Yönetici modunda) ve şuraya direkt ışınlanın....
Kod: Tümünü seç
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management
3.Burada boş bir alana sağ tıklayıp, açılan sağ menü'den 32-bit DWORD sağ menü komutu verin.
Oluşturulan 32bit DWORD İçin;
Adı :
SwapfileControl
Sayısal Değeri (ondalık) = 0 (sıfır rakamı) verin.
Ekran Görüntüsü :
4.ŞİMDİ BURASI "ZURNANIN ZIIIRT" dediği yer/adım...
Az önce yukarıdaki ekran görüntüsünde 1 ve 2 no'lu numaralandırmalar verilmişti.Peki niye....? Hadi bir no'lu işlemi anladık 'da , iki no'lu işlem niye...?
Eğer iki no'lu işlem'deki Çoklu dizedeki , dize alfa-sayısal ismini pages.sys'den page.sys çevirmezsek, sistem'de iki tane Swapfile.sys dosyası oluşuyor, yani kaş yapalım derken, göz çıkartıyoruz.
Windows XP Ayarı :
Bu XP ayarı 16 senelik kadim bir bilgi kırıntısıdır.
Aşağıdaki ayar'da "pages.sys" ismi yerine "page.sys" ismini yazın, sürücü harfini belirleyin (eğer SSD diskinizin D: bölümü varsa da uygulayın) karşısındaki sayısal değeri kafanıza göre yazın, bu size kalmış, bende 1615 sayısı tam performans verdiğinden böyle uygun gördüm.
5.Sistem re-start....
NOTLAR:
Yapılandırma'dan sonra ilk açılış biraz sancılı olacak... En az 30 saniye geç açılacak, canınız sıkılmasın.
Sistem açıldıktan 5 dk. sonra sistemi önce ;
1.Oturum'u Kapat ile Masaüstünüzden çıkın.
2.Oturum açma ekranında, sistemi yeniden başlat komutu verin.
İkinci açılış, ilkinden 35 saniye daha hızlı olacak...
İkinci açılıştan 10 saniye sonra ;
ms-dos komutu verin...
Hadi hayırlı olsun /geçmiş olsun sizlere, az önce SSD diskinizin ömrünü "UZATTINIZ...!!!"
Bu bilgi buradan
"Hortumlanmıştır"
https://recoverhdd.com/blog/swap-file-in-windows.html