Benim 16 yıllık dizüstü pc'im ölmeseydi yeni bir sistem almayacaktım.burak35 yazdı: 07 Kas 2022, 07:14 Hayırlı olsun. Ben hala 13'ncü yılına girecek olan laptopumdayım. Bu gidişle daha ne kadar idare edebilirim bilmiyorum.
Hdd bile 49 Bin saati geçmiş durumda. Ssınma sorunum yok şükür onu çözdükte, Ram yetmiyor, Disk yetmyior.
Hal böyle olunca Kendime Ntlite ile sistem düzenleyemiyorum yada Sanal makine kuramıyorum. Çünkü Ram azlığı sıkıntı yaratabilir.
Bunları ne zaman yükseltebilirim bilmiyorum. Klavyem gitti gider çoğu tuş düzgün çalısımıyor yazarken çok zorlanıyorum, Ekran zaten kararıyor vs.
Buarada gözüme çarpan durum Hdd. Seagate daha önce kullanmıştım ama bir süre sonra bozulmuştu. Umarım öyle bir sorun yaşamazsın.
Güle güle kullan. Ben 13 yıllık Uzatmaları oynayan hurda casper laptopumla devam etmek zorundayım. Gittiği yere kadar artık.
Son olarak kendimce bazı nacizane tavsiyelerde bulunayım. Herkesin işine yarayabilir çünkü.
Ssd ler her ne kadar günümüz şartlarında dayanıklıda olsa çok fazla test önermem çünkü sürekli veri yazıp siliyorsun.
Bu kısa vadede sorun çıkartmaz ama sonucta ömründen elbette yiyecektir bunada dikkat etmek lazım.
Mesela indirmeleri direkt Hdd ye al. İndirme yapacaksa, Hdd ye yapsın, Çünkü yazma sınırı yok.
Ram kullanımı Win 11 olduğu için biraz yüksek geldi bana, Sırasıyla;
Ayarlara girip kullanmadıgın ayarları kapatabilirsin. Örneğin konum, gizlilik, arka plan uygulamaları vs.
Kullanmadığın mağaza uygulamalarını kaldırabilirsin. Başlat menüsünden yada ayarlardaki uygulamalardan kaldırılabiliyor.
Yine Bazı zamanlanmış görevleri durdurabilirsen çok iyi olur. Ben Win 7 zamanından beri birçoğunu durduruyorum hatta konuda açmıştım,
Edit evet buldum bunlar işine yarayabilir:viewtopic.php?t=214378
Yine gereksiz birçok hizmeti durdurabilirsin. Mesela Telemetriler Bluetooth vs. viewtopic.php?t=214028
Mesela görev yöneticisindeki başlangıç programlarınada el atar istemediklerini kapatırsın. Biraz daha sistem rahatlar.
Son olarakta Regedit değişiklikleri. Autoendtasks Waittokillapptimeout Waittokillservicetimeout gibi değerler.
Bunlarıda değiştirirsen az da olsa katkı sağlar diye düşünüyorum. Disklerin durumlarıda iyi buarada. Herangi bir kritik hata falanda vermemiş.
Ben buarada linkini attıgım iki konuyu zamanlanmıs görevler ve hizmetleri güncelleyeceğim. Hala daa kapatılabilecek birçok şey var.
Geçenlerde oturup kaç saat uğraştım. En az 20 zamanlanmış göreve ve hizmet daha kapatılabilir diye düşünüyorum. Çünkü bazıları şüpheli.
Tabikide Win 7 de ki gibi kaynak tüketiminin düşük olmasını beklerdim şahsen. Fakat bu mümkünmü yada ne kadar mümkün bilemiyorum.
Zira herangi birşey değiştirmediğim halde bile bazen benim sistem bile durduk yere sapıtıp sonrada kendi kendine düzelebiliyor.
Bugün ölü donanımdaki 160'lık hdd çıkartıp aldığım disk kutusuna taktım.Smart durumuna da baktım 65000 saati geçmiş ve hala performanslı çalışıyor efsane....!!!
Yani rekor bende....!!! :)
Kayıt defter ayarlarını yaptım defender tek antivirüs yazılımı şu anda....Yakında defenderi hizmetlerden devredışı bırakıp Webroot Antivirüs yazılımı kuracağım (lisanslı etkinleştirme anahtarım var)
Telemetrilerin peşine düşeceğim (100 den fazlalar)