Lenovo Ip Gaming 3 11.Nesil Core i7 11370H-16Gb-1Tb+256Ssd-15.6inc-Rtx3050ti-W11
- root@localhost
- Gigabyte3

- Teşekkür etti: 3969 kez
Re: Lenovo Ip Gaming 3 11.Nesil Core i7 11370H-16Gb-1Tb+256Ssd-15.6inc-Rtx3050ti-W11
Et abi , helal olsun. Bu arada sabayon da nakavt. Başka bir dağıtımlar birleşiyor. Funtoo ile.
Sabayon Gentoo kullanamayana beceremeyen benim gibi idiot lar için biçilmiş kaftandı. Bitti. Üzüldüm. Zamanında çok emek vermiştim .Türkçeleştirme çalışması viki vb.
Anaconda vardı yükleyici :) Sağlık olsun
Sabayon Gentoo kullanamayana beceremeyen benim gibi idiot lar için biçilmiş kaftandı. Bitti. Üzüldüm. Zamanında çok emek vermiştim .Türkçeleştirme çalışması viki vb.
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2716 kez
Re: Lenovo Ip Gaming 3 11.Nesil Core i7 11370H-16Gb-1Tb+256Ssd-15.6inc-Rtx3050ti-W11
Canın sağ olsun Mint x64 kullan diyeceğim ama senin sistem kabul eder mi? Hatırlıyorsun değil mi? Debian'ın üst sürümünü kuramamıştık Casper'a....root@localhost yazdı: 06 Kas 2022, 00:07 Et abi , helal olsun. Bu arada sabayon da nakavt. Başka bir dağıtımlar birleşiyor. Funtoo ile.
- TRWE_2012
- Zettabyte1

NOT :
Windows 11 x64 İşletim Sisteminde, sisteminde "MEKANİK HDD" olanlar için bu komutu masaüstünde bir program kısayolu gibi kullanmak isteyenler aşağıdaki adımları takip etsinler
ifadesinde geçen > işaretini \ işareti ile değiştirin.Yani son hali aşağıdaki gibi olacak....
Masaüstünde sağ tık>>Yeni Kısayol komutu verin çıkan ekrandaki kutucuğa ifadesini yazın
Kısayola bir isim verin
MS-DOS Kısayolu masaüstünüzde....
Sonuç:

Windows 11 x64 İşletim Sisteminde, sisteminde "MEKANİK HDD" olanlar için bu komutu masaüstünde bir program kısayolu gibi kullanmak isteyenler aşağıdaki adımları takip etsinler
Kod: Tümünü seç
C:\Windows\system32>defrag [sürücü harfi]: /U /V /OKod: Tümünü seç
C:\Windows\system32\defrag [sürücü harfi]: /U /V /O Kod: Tümünü seç
C:\Windows\system32\defrag D: /U /V /OKısayola bir isim verin
MS-DOS Kısayolu masaüstünüzde....
Sonuç:
- TRWE_2012
- Zettabyte1

SDD Ve HDD Yazma / Okuma Değerleri
SDD :

NOT: Bu yukarıdaki değerler olması gereken değerler mi? Velociraptor başta olmak üzere SDD disk kullanım tecrübesi olan forum üyeleri bu konuda düşünceleri hangi yönde olur.(olumlu/olumsuz)
HDD :

Buna diyecek bir sözüm yok klasik 5400 RPM'Lİ disk....

NOT: Bu yukarıdaki değerler olması gereken değerler mi? Velociraptor başta olmak üzere SDD disk kullanım tecrübesi olan forum üyeleri bu konuda düşünceleri hangi yönde olur.(olumlu/olumsuz)
HDD :

Buna diyecek bir sözüm yok klasik 5400 RPM'Lİ disk....
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Sistem Ölçümleri Devam
SSD Diskin Ölçüm Sonuçları :
C:\ Kök Sürücü Bölümü :

F:\ Sürücü Bölümü :

HDD Mekanik Diskin Ölçüm Sonuçları :
D: Sürücü Bölümü :

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sistem İşlemci Stres Sonucu :
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
En Can Alıcı Ölçüm : Dahili Ekran Kartı Ölçüm Sonuçları :

SONUÇ :
Üst Seviye Notebook 'un "GİRİŞ SEVİYESİ" ......
Bu modeli alacak olanlar bunlara göre değerlendirsin.Ayrıca SSD , Samsung modelleri içinde en alt seviye diski...
Kod: Tümünü seç
https://www.harddrivebenchmark.net/hdd.php?hdd=SAMSUNG%20MZALQ256HBJD-00BL2- TRWE_2012
- Zettabyte1

Sistemin Deneyim Dizin Puanlaması
En son TRWE_2012 tarafından 07 Kas 2022, 00:59 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- wonder
- Kilobyte2

- Teşekkür etti: 181 kez
Hayırlı olsun güzel günlerde güle güle kullanman dileğiyle...
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Sistemin Açılış Hızı
Wise 365 Pro , SSD destekli tek hepsi bir arada temizleme yazılımı ve 30 günlük deneme sürümlü...Tavsiye ederim
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Windows 11 Home x64 Çalıştıran Sistemin Son Durumu
16 GB gbi orta yüksek bir RAM miktarına sahip olsam'da eski rahmetli sistemimden (donanımından : HP Compaq Presario C700 Notebook PC , 2048 MB Ram, İntel Pentimum Core Dual T2230 , 1,60 GHz 'li sistem olup 16 sene bana yarenlik etmiştir.) alışkanlık olduğundan sistemin fazladan kaynak harcamasına rızam yoktur.Onun için Wise 365 Pro 'nun ram temizleme mekanizmasını kullanmaktayım)
- burak35
- Zettabyte4

- Teşekkür etti: 10513 kez
Hayırlı olsun. Ben hala 13'ncü yılına girecek olan laptopumdayım. Bu gidişle daha ne kadar idare edebilirim bilmiyorum.
Hdd bile 49 Bin saati geçmiş durumda. Ssınma sorunum yok şükür onu çözdükte, Ram yetmiyor, Disk yetmyior.
Hal böyle olunca Kendime Ntlite ile sistem düzenleyemiyorum yada Sanal makine kuramıyorum. Çünkü Ram azlığı sıkıntı yaratabilir.
Bunları ne zaman yükseltebilirim bilmiyorum. Klavyem gitti gider çoğu tuş düzgün çalısımıyor yazarken çok zorlanıyorum, Ekran zaten kararıyor vs.
Buarada gözüme çarpan durum Hdd. Seagate daha önce kullanmıştım ama bir süre sonra bozulmuştu. Umarım öyle bir sorun yaşamazsın.
Güle güle kullan. Ben 13 yıllık Uzatmaları oynayan hurda casper laptopumla devam etmek zorundayım. Gittiği yere kadar artık.
Son olarak kendimce bazı nacizane tavsiyelerde bulunayım. Herkesin işine yarayabilir çünkü.
Ssd ler her ne kadar günümüz şartlarında dayanıklıda olsa çok fazla test önermem çünkü sürekli veri yazıp siliyorsun.
Bu kısa vadede sorun çıkartmaz ama sonucta ömründen elbette yiyecektir bunada dikkat etmek lazım.
Mesela indirmeleri direkt Hdd ye al. İndirme yapacaksa, Hdd ye yapsın, Çünkü yazma sınırı yok.
Ram kullanımı Win 11 olduğu için biraz yüksek geldi bana, Sırasıyla;
Ayarlara girip kullanmadıgın ayarları kapatabilirsin. Örneğin konum, gizlilik, arka plan uygulamaları vs.
Kullanmadığın mağaza uygulamalarını kaldırabilirsin. Başlat menüsünden yada ayarlardaki uygulamalardan kaldırılabiliyor.
Yine Bazı zamanlanmış görevleri durdurabilirsen çok iyi olur. Ben Win 7 zamanından beri birçoğunu durduruyorum hatta konuda açmıştım,
Edit evet buldum bunlar işine yarayabilir:viewtopic.php?t=214378
Yine gereksiz birçok hizmeti durdurabilirsin. Mesela Telemetriler Bluetooth vs. viewtopic.php?t=214028
Mesela görev yöneticisindeki başlangıç programlarınada el atar istemediklerini kapatırsın. Biraz daha sistem rahatlar.
Son olarakta Regedit değişiklikleri. Autoendtasks Waittokillapptimeout Waittokillservicetimeout gibi değerler.
Bunlarıda değiştirirsen az da olsa katkı sağlar diye düşünüyorum. Disklerin durumlarıda iyi buarada. Herangi bir kritik hata falanda vermemiş.
Ben buarada linkini attıgım iki konuyu zamanlanmıs görevler ve hizmetleri güncelleyeceğim. Hala daa kapatılabilecek birçok şey var.
Geçenlerde oturup kaç saat uğraştım. En az 20 zamanlanmış göreve ve hizmet daha kapatılabilir diye düşünüyorum. Çünkü bazıları şüpheli.
Tabikide Win 7 de ki gibi kaynak tüketiminin düşük olmasını beklerdim şahsen. Fakat bu mümkünmü yada ne kadar mümkün bilemiyorum.
Zira herangi birşey değiştirmediğim halde bile bazen benim sistem bile durduk yere sapıtıp sonrada kendi kendine düzelebiliyor.
Hdd bile 49 Bin saati geçmiş durumda. Ssınma sorunum yok şükür onu çözdükte, Ram yetmiyor, Disk yetmyior.
Hal böyle olunca Kendime Ntlite ile sistem düzenleyemiyorum yada Sanal makine kuramıyorum. Çünkü Ram azlığı sıkıntı yaratabilir.
Bunları ne zaman yükseltebilirim bilmiyorum. Klavyem gitti gider çoğu tuş düzgün çalısımıyor yazarken çok zorlanıyorum, Ekran zaten kararıyor vs.
Buarada gözüme çarpan durum Hdd. Seagate daha önce kullanmıştım ama bir süre sonra bozulmuştu. Umarım öyle bir sorun yaşamazsın.
Güle güle kullan. Ben 13 yıllık Uzatmaları oynayan hurda casper laptopumla devam etmek zorundayım. Gittiği yere kadar artık.
Son olarak kendimce bazı nacizane tavsiyelerde bulunayım. Herkesin işine yarayabilir çünkü.
Ssd ler her ne kadar günümüz şartlarında dayanıklıda olsa çok fazla test önermem çünkü sürekli veri yazıp siliyorsun.
Bu kısa vadede sorun çıkartmaz ama sonucta ömründen elbette yiyecektir bunada dikkat etmek lazım.
Mesela indirmeleri direkt Hdd ye al. İndirme yapacaksa, Hdd ye yapsın, Çünkü yazma sınırı yok.
Ram kullanımı Win 11 olduğu için biraz yüksek geldi bana, Sırasıyla;
Ayarlara girip kullanmadıgın ayarları kapatabilirsin. Örneğin konum, gizlilik, arka plan uygulamaları vs.
Kullanmadığın mağaza uygulamalarını kaldırabilirsin. Başlat menüsünden yada ayarlardaki uygulamalardan kaldırılabiliyor.
Yine Bazı zamanlanmış görevleri durdurabilirsen çok iyi olur. Ben Win 7 zamanından beri birçoğunu durduruyorum hatta konuda açmıştım,
Edit evet buldum bunlar işine yarayabilir:viewtopic.php?t=214378
Yine gereksiz birçok hizmeti durdurabilirsin. Mesela Telemetriler Bluetooth vs. viewtopic.php?t=214028
Mesela görev yöneticisindeki başlangıç programlarınada el atar istemediklerini kapatırsın. Biraz daha sistem rahatlar.
Son olarakta Regedit değişiklikleri. Autoendtasks Waittokillapptimeout Waittokillservicetimeout gibi değerler.
Bunlarıda değiştirirsen az da olsa katkı sağlar diye düşünüyorum. Disklerin durumlarıda iyi buarada. Herangi bir kritik hata falanda vermemiş.
Ben buarada linkini attıgım iki konuyu zamanlanmıs görevler ve hizmetleri güncelleyeceğim. Hala daa kapatılabilecek birçok şey var.
Geçenlerde oturup kaç saat uğraştım. En az 20 zamanlanmış göreve ve hizmet daha kapatılabilir diye düşünüyorum. Çünkü bazıları şüpheli.
Tabikide Win 7 de ki gibi kaynak tüketiminin düşük olmasını beklerdim şahsen. Fakat bu mümkünmü yada ne kadar mümkün bilemiyorum.
Zira herangi birşey değiştirmediğim halde bile bazen benim sistem bile durduk yere sapıtıp sonrada kendi kendine düzelebiliyor.
- root@localhost
- Gigabyte3

- Teşekkür etti: 3969 kez
[mention]burak35[/mention] benim cihazda casper.
Dual core t4200 işlemci 2ghz.
4 gb ram
seagate hdd vardı ilk o uçtu. Wd aldım 7200rpm 500gb
Ekran karti nvidia 9300 m gs var.
Casper m7x0su clevo serisi.
2008 2009 dan beri bana eşlik ediyor:) idâre ediyoruz. Şükür
Dual core t4200 işlemci 2ghz.
4 gb ram
seagate hdd vardı ilk o uçtu. Wd aldım 7200rpm 500gb
Ekran karti nvidia 9300 m gs var.
Casper m7x0su clevo serisi.
2008 2009 dan beri bana eşlik ediyor:) idâre ediyoruz. Şükür
- south
- Kilobyte2

- Teşekkür etti: 102 kez
maşallah hayırlı olsun güzel makina sık sık oyun oynayacaksanız güzel bir soğutucu ve stand alın derim