İlk Atari Salonu Oyunları
- josephdauntless
- Byte2

İlk Atari Salonu Oyunları
Atari salonunda oynadığım oyunları hep nasıl yapılıyor diye merak ederdim. İlk atari salonu arcade oyunları bu şekilde çıkmış
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2505 kez
Re: İlk Atari Salonu Oyunları
Artık o devirler mazide kaldı.Şimdi devir emülatör (sanal benzetim) yazılımlarında atari oynamaktır.Başlıca iki emülatör vardır.MAME Ve WİNKAWAKSjosephdauntless yazdı: 24 Haz 2022, 16:06 Atari salonunda oynadığım oyunları hep nasıl yapılıyor diye merak ederdim. İlk atari salonu arcade oyunları bu şekilde çıkmış
Ekran Görüntüsü : (Sistem : Windows 7 Ultimate Edition SP1 x86)

Mame , biraz daha ayrıntılı bir benzetim yazılımıdır.Bir kaç özel kullanıcı ayarına ihtiyaç duyar.
Yani;
MAME = Kağnı ise
WİNKAWAKS = Ferrari'dir.
Kullanılabilirlik açısından....
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2505 kez
Süper Mario'un Linux Karşılığı : Super Tux...
Ekran Görüntüsü :

Sistem : Windows 7 Ultimate Edition SP1
Sistem : GNU-Linux Mint 19.3 LXDE
Geliştirme Sürümü , böylece kendiniz bölüm ekleyip çıkartabiliyorsunuz.Yeni buz dünyası bölümleri oluşturabiliyorsunuz.
Ekran Görüntüsü :

Sistem : Windows 7 Ultimate Edition SP1
Sistem : GNU-Linux Mint 19.3 LXDE
Geliştirme Sürümü , böylece kendiniz bölüm ekleyip çıkartabiliyorsunuz.Yeni buz dünyası bölümleri oluşturabiliyorsunuz.
- feuer
- Terabyte1

- Teşekkür etti: 124 kez
RetroArch çoklu sistem emulatörü ile her sistemde, her sistem oyununu oynatabilirsiniz.
- josephdauntless
- Byte2

- burak35
- Zettabyte3

- Teşekkür etti: 10117 kez
90'lar çocukluğum. O dönemler bu oyunlar Devrim niteliğindeydi.
Müziğiyle grafiğiyle heyecanıyla insanı kendine çok bağlıyordu.
90'ların sonlarına 2000'lerin başlarına doğru Bilgisayarlar ve Ev atarileri yavaş yavaş yaygınlaşınca,
Atari salonlarıda yavaş yavaş piyasadan silinmeye başladı. Ve hemen hemen çoğu kapandı.
Günümüzde artık bildiğim kadarıyla yok gibi. (Varsa bile ben görmedim)
Şuan ise bu salonların bir kısmı faaliyeti sürdürüyor. Ama İnternet cafe olarak tabi. :)
90'ların sonlarına 2000'lerin başlarına doğru Bilgisayarlar ve Ev atarileri yavaş yavaş yaygınlaşınca,
Atari salonlarıda yavaş yavaş piyasadan silinmeye başladı. Ve hemen hemen çoğu kapandı.
Şuan ise bu salonların bir kısmı faaliyeti sürdürüyor. Ama İnternet cafe olarak tabi. :)
- josephdauntless
- Byte2

Aynen internet kafeler bile eskisi kadar çok değil, tek tük var. Herkesin cebinde internet olunca sadece çıktı almak için internet kafeler kullanılıyor.burak35 yazdı: 25 Haz 2022, 17:30 90'lar çocukluğum. O dönemler bu oyunlar Devrim niteliğindeydi.
Atari salonları dediğiniz gibi belki bir cafenin veya eğlence merkezinin bir kısmında bazı arcade makineler olarak var bazı oyun severler evlerine, ofislerine veya oyun stüdyoları bu makinelerden yaptırıyorlar. Amerika, japonya,ve bazı ülkelerde kültürün devam ettirilmesi adına arcade salonları vardı videolardan izlediğim kadarıyla. Bu ülkeler de oyunculuğu başlatan merkezler olduğu için tabi.
- burak35
- Zettabyte3

- Teşekkür etti: 10117 kez
Teknoloji gelişiyor, ilerliyor. Evet Atari Salonları artık kalmadı gibi. Ama o dönemler gerçekten çok güzeldi.josephdauntless yazdı: 26 Haz 2022, 14:11Aynen internet kafeler bile eskisi kadar çok değil, tek tük var. Herkesin cebinde internet olunca sadece çıktı almak için internet kafeler kullanılıyor.burak35 yazdı: 25 Haz 2022, 17:30 90'lar çocukluğum. O dönemler bu oyunlar Devrim niteliğindeydi.
Atari salonları dediğiniz gibi belki bir cafenin veya eğlence merkezinin bir kısmında bazı arcade makineler olarak var bazı oyun severler evlerine, ofislerine veya oyun stüdyoları bu makinelerden yaptırıyorlar. Amerika, japonya,ve bazı ülkelerde kültürün devam ettirilmesi adına arcade salonları vardı videolardan izlediğim kadarıyla. Bu ülkeler de oyunculuğu başlatan merkezler olduğu için tabi.
O dönemleri gördüğümüz yaşadığımız için kendimizi şanslı saymalıyız bence.