İlk Atari Salonu Oyunları

Youtube ve diğer yasal video klipleri buraya
Kullanıcı avatarı
josephdauntless
Byte2
Byte2

İlk Atari Salonu Oyunları

Mesaj gönderen josephdauntless »

Atari salonunda oynadığım oyunları hep nasıl yapılıyor diye merak ederdim. İlk atari salonu arcade oyunları bu şekilde çıkmış

Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2505 kez

Re: İlk Atari Salonu Oyunları

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

josephdauntless yazdı: 24 Haz 2022, 16:06 Atari salonunda oynadığım oyunları hep nasıl yapılıyor diye merak ederdim. İlk atari salonu arcade oyunları bu şekilde çıkmış
Artık o devirler mazide kaldı.Şimdi devir emülatör (sanal benzetim) yazılımlarında atari oynamaktır.Başlıca iki emülatör vardır.MAME Ve WİNKAWAKS

Ekran Görüntüsü : (Sistem : Windows 7 Ultimate Edition SP1 x86)
Resim
WinKawaks v1.63 sürümü en kararlı ve virüssüz olanıdır.Sürüm 1.64 ve sürüm 1.65 de virüs vardır.

Mame , biraz daha ayrıntılı bir benzetim yazılımıdır.Bir kaç özel kullanıcı ayarına ihtiyaç duyar.

Yani;

MAME = Kağnı ise
WİNKAWAKS = Ferrari'dir.

Kullanılabilirlik açısından....
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2505 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Süper Mario'un Linux Karşılığı : Super Tux...

Ekran Görüntüsü :
Resim
Sistem : Windows 7 Ultimate Edition SP1
Sistem : GNU-Linux Mint 19.3 LXDE

Geliştirme Sürümü , böylece kendiniz bölüm ekleyip çıkartabiliyorsunuz.Yeni buz dünyası bölümleri oluşturabiliyorsunuz.
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 124 kez

Mesaj gönderen feuer »

RetroArch çoklu sistem emulatörü ile her sistemde, her sistem oyununu oynatabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
josephdauntless
Byte2
Byte2

Teşekkürler hepsine bakarım güzel görünüyorlar.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10117 kez

Mesaj gönderen burak35 »

90'lar çocukluğum. O dönemler bu oyunlar Devrim niteliğindeydi.
Müziğiyle grafiğiyle heyecanıyla insanı kendine çok bağlıyordu.
90'ların sonlarına 2000'lerin başlarına doğru Bilgisayarlar ve Ev atarileri yavaş yavaş yaygınlaşınca,
Atari salonlarıda yavaş yavaş piyasadan silinmeye başladı. Ve hemen hemen çoğu kapandı.
Günümüzde artık bildiğim kadarıyla yok gibi. (Varsa bile ben görmedim)
Şuan ise bu salonların bir kısmı faaliyeti sürdürüyor. Ama İnternet cafe olarak tabi. :)
Kullanıcı avatarı
josephdauntless
Byte2
Byte2

burak35 yazdı: 25 Haz 2022, 17:30 90'lar çocukluğum. O dönemler bu oyunlar Devrim niteliğindeydi.
90'ların sonlarına 2000'lerin başlarına doğru Bilgisayarlar ve Ev atarileri yavaş yavaş yaygınlaşınca,
Atari salonlarıda yavaş yavaş piyasadan silinmeye başladı. Ve hemen hemen çoğu kapandı.
Şuan ise bu salonların bir kısmı faaliyeti sürdürüyor. Ama İnternet cafe olarak tabi. :)
Aynen internet kafeler bile eskisi kadar çok değil, tek tük var. Herkesin cebinde internet olunca sadece çıktı almak için internet kafeler kullanılıyor.
Atari salonları dediğiniz gibi belki bir cafenin veya eğlence merkezinin bir kısmında bazı arcade makineler olarak var bazı oyun severler evlerine, ofislerine veya oyun stüdyoları bu makinelerden yaptırıyorlar. Amerika, japonya,ve bazı ülkelerde kültürün devam ettirilmesi adına arcade salonları vardı videolardan izlediğim kadarıyla. Bu ülkeler de oyunculuğu başlatan merkezler olduğu için tabi.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10117 kez

Mesaj gönderen burak35 »

josephdauntless yazdı: 26 Haz 2022, 14:11
burak35 yazdı: 25 Haz 2022, 17:30 90'lar çocukluğum. O dönemler bu oyunlar Devrim niteliğindeydi.
Aynen internet kafeler bile eskisi kadar çok değil, tek tük var. Herkesin cebinde internet olunca sadece çıktı almak için internet kafeler kullanılıyor.
Atari salonları dediğiniz gibi belki bir cafenin veya eğlence merkezinin bir kısmında bazı arcade makineler olarak var bazı oyun severler evlerine, ofislerine veya oyun stüdyoları bu makinelerden yaptırıyorlar. Amerika, japonya,ve bazı ülkelerde kültürün devam ettirilmesi adına arcade salonları vardı videolardan izlediğim kadarıyla. Bu ülkeler de oyunculuğu başlatan merkezler olduğu için tabi.
Teknoloji gelişiyor, ilerliyor. Evet Atari Salonları artık kalmadı gibi. Ama o dönemler gerçekten çok güzeldi.
O dönemleri gördüğümüz yaşadığımız için kendimizi şanslı saymalıyız bence.

“Video sitelerinden paylaşımlar” sayfasına dön