En Güvendiğiniz Windows Sürümü ?
- shampuan
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 200 kez
Re: En Güvendiğiniz Windows Sürümü ?
Ben de tavsiye ediyorum ama görsellik nedeniyle çoğunluk pek bakmıyor. Görselliğinin çok iyi olduğunu söyleyemem, bununla birlikte bir aylığına bir kullanılsa bağımlı yapar değiştirmek istemezler.
Esatiz test etti, beğendiydi. O zaman eski bir bilgisayarda çalışıyordu. Ancak başka teknik sebeplerle kullanamadı.
Feuer'in PC'si uyumsuz, sıkıntı yapıyor RAM sıkıntısı.
Yeterli bir sistem benim için. 7 ile 10 arasında, ikisinden de birşeyler var. Kullanım rahat, güzel. Çok da hızlı. Win10'la kapışır. Maalesef çağ yeniye geçmeye zorluyor.
Esatiz test etti, beğendiydi. O zaman eski bir bilgisayarda çalışıyordu. Ancak başka teknik sebeplerle kullanamadı.
Feuer'in PC'si uyumsuz, sıkıntı yapıyor RAM sıkıntısı.
Yeterli bir sistem benim için. 7 ile 10 arasında, ikisinden de birşeyler var. Kullanım rahat, güzel. Çok da hızlı. Win10'la kapışır. Maalesef çağ yeniye geçmeye zorluyor.
- H4NOK
- Megabyte1

- Teşekkür etti: 267 kez
- İletişim:
windows 8.1, windows 7 ve 8 birleşiminin sonucu denebilir, gerçi 8 üstüne güncelleme gibi görünsede çok başka bir dünya 8.1, benim daima ana makinem 8.1 kuruludur, 2 laptobum daha var, birinde win 10, diğerinde win11 vardır, test için kullanırım ama daima 8.1 ana makinemde durur ve sorun yaşamadan işlerimi halletmemi sağlar.
görsellik son kullanıcıya yöneliktir ve kişilere bir ürünü satarken dikkat çekmesini sağlar, sistem sağlam olmadıktan sonra muhteşem bir görselliği olsa ne olurki, profesyonel bir kullanıcı görünümden önce güvenlik ve stabiliteye önem verir, görsellik isteyen bir çok tema programı mevcut piyasada kurar bir program istediği görselliğe kavuşabilir, o sebeple işi bilen her kullanıcı yada profesyonel kişi, önce güvenliğe ve stabiliteye önem verir..
görsellik son kullanıcıya yöneliktir ve kişilere bir ürünü satarken dikkat çekmesini sağlar, sistem sağlam olmadıktan sonra muhteşem bir görselliği olsa ne olurki, profesyonel bir kullanıcı görünümden önce güvenlik ve stabiliteye önem verir, görsellik isteyen bir çok tema programı mevcut piyasada kurar bir program istediği görselliğe kavuşabilir, o sebeple işi bilen her kullanıcı yada profesyonel kişi, önce güvenliğe ve stabiliteye önem verir..
-
Mustafa_
- Byte3

- Teşekkür etti: 4 kez
H4NOK size bir şey soracağım.Windows 8.1_single language 64 bit yüklü bilgisayarda kilit ekran resmi görünmesin sadece parola kısmı görülsün şeklinde yapılabilir mi.
gpedit.msc den devre dışı bıraktım olmadı,regeditten yeni bir anahtar oluşturdum denedim olmadı.Bu sitedeki script ile kilit ekran devre dışı olsun programını denedim olmadı.Sonuçta bilgisayarı açılırken resim görünmesin direk parola kısmı gelsin olur mu.Şimdiden teşekkür ederim..
gpedit.msc den devre dışı bıraktım olmadı,regeditten yeni bir anahtar oluşturdum denedim olmadı.Bu sitedeki script ile kilit ekran devre dışı olsun programını denedim olmadı.Sonuçta bilgisayarı açılırken resim görünmesin direk parola kısmı gelsin olur mu.Şimdiden teşekkür ederim..
- burak35
- Zettabyte3

- Teşekkür etti: 10128 kez
8.1'i araştırdığımda insanların Windows 7 e benziyor dediğini gördüm.
Eğer Windows 7 gibi tek tıkla update defender firewall ve telemetrileri kapatmanıza imkan veriyorsa,
Ki öyle diyorlar, O zaman kullanılabilir. Tabi ben hiç kullanmadım. Fırsatım olmadı. Kaynak tüketimide Windows 7 gibi düşükmüş.
Modifiye falanda edilebiliyor. Yani gereksiz bileşenler silinip kaldırılabilir. Yada devre dışı bırakılabilir.
Ben bilmediğim noktalar, Driverları kendisi otomatik buluyormu? Ve Windows 7 kadar sorunsuz mu? Malum Windows 10 çok nazlı. :)
Ayara tweak yapmaya pek gelemiyor kendisi. Arasıra sapıtıyor. :) Ama benim sistem şuara iyi gibi bakalım.
Bir müddet daha Windows 10'a devam edeceğim. Sorun sıkıntı yaşatmazsa devam.
Eğer Windows 7 gibi tek tıkla update defender firewall ve telemetrileri kapatmanıza imkan veriyorsa,
Ki öyle diyorlar, O zaman kullanılabilir. Tabi ben hiç kullanmadım. Fırsatım olmadı. Kaynak tüketimide Windows 7 gibi düşükmüş.
Modifiye falanda edilebiliyor. Yani gereksiz bileşenler silinip kaldırılabilir. Yada devre dışı bırakılabilir.
Ben bilmediğim noktalar, Driverları kendisi otomatik buluyormu? Ve Windows 7 kadar sorunsuz mu? Malum Windows 10 çok nazlı. :)
Ayara tweak yapmaya pek gelemiyor kendisi. Arasıra sapıtıyor. :) Ama benim sistem şuara iyi gibi bakalım.
Bir müddet daha Windows 10'a devam edeceğim. Sorun sıkıntı yaşatmazsa devam.
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2542 kez
Ona hiç gerek yok @MustafaMustafa_ yazdı: 19 Haz 2022, 16:30 H4NOK size bir şey soracağım.Windows 8.1_single language 64 bit yüklü bilgisayarda kilit ekran resmi görünmesin sadece parola kısmı görülsün şeklinde yapılabilir mi.
Aşağıdaki adımları aynen bir bir uygula
1.
Kod: Tümünü seç
Winlogo+R2.
control.exe desk.cpl,,@screensaver3.Aşağıdaki ekran alıntısı gibi ayarlamaları yapasın.

İşlem tamamdır.
-
Mustafa_
- Byte3

Cevap için teşekkürler fakat sanırım ben tam anlatamadım.Bilgisayarı ilk açılırken windows 8.1 de önce bir kilit ekran resmi gösteriyor ve sonra parolanı yaz kısmı geliyor.İşte ben resim kısmı gelmesin ve direkt parola kısmı gelsin demiştim.Yani resim kısmını atlayıp (görünmeden)parola kısmı gelir mi.
Çokda sıkıntıya düşürmiyeyim sizi;ama siz 8.1 ana bilgisayarımda kurulu deyince daha çok fikir sahibisiniz diye sorayım dedim.
Teşekkür ederim...
Çokda sıkıntıya düşürmiyeyim sizi;ama siz 8.1 ana bilgisayarımda kurulu deyince daha çok fikir sahibisiniz diye sorayım dedim.
Teşekkür ederim...
- burak35
- Zettabyte3

- Teşekkür etti: 10128 kez
Mustafa Hocam. Ben şimdi baktım dediğiniz ayar galiba Windows 10'dada var.
Ayarlar menüsü Windows 8.1'dede vardı diye hatırlıyorum (Ben Şuan Windows 8.1 kullanmıyorum Windows 10 kullanıyorum)
"Ayarlar"dan "Kişiselleştirme"ye girin, "Kilit ekranı" varmı bir bakın, Var ise orada şöyle bir ayar olması lazım,
"Oturum açma ekranında kilit ekranı arka plan resmini göster" Böyle bir ayar belki sizdede olabilir. Var mı Bir kontrol edermisiniz?
Varsa tikini kaldırın.
Ayarlar menüsü Windows 8.1'dede vardı diye hatırlıyorum (Ben Şuan Windows 8.1 kullanmıyorum Windows 10 kullanıyorum)
"Ayarlar"dan "Kişiselleştirme"ye girin, "Kilit ekranı" varmı bir bakın, Var ise orada şöyle bir ayar olması lazım,
"Oturum açma ekranında kilit ekranı arka plan resmini göster" Böyle bir ayar belki sizdede olabilir. Var mı Bir kontrol edermisiniz?
Varsa tikini kaldırın.
-
Mustafa_
- Byte3

Evet var fakat kapalı.Kapalı olduğu halde resim ,açılışta görünmeye devam ediyor.Her hangi bir program varmıdır bunu kapatmak için sizlerin önerdiği.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19876 kez
Sayfa sonundaki scripti bir dene derim
https://www.sordum.net/12932/windows-10 ... rilemesin/
https://www.sordum.net/12932/windows-10 ... rilemesin/
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2542 kez
Evet böyle bir yazılım var ama 15 gün deneme süresine sahipMustafa_ yazdı: 19 Haz 2022, 18:09 Evet var fakat kapalı.Kapalı olduğu halde resim ,açılışta görünmeye devam ediyor.Her hangi bir program varmıdır bunu kapatmak için sizlerin önerdiği.

Resmi Web Sayfası :
https://yamicsoft.com/