Şimdiye kadar kurguladığım en iyi ikinci Microsoft Windows İşletim Sistemi : Windows 7 Ultimate Edition (MSDN'li) SP1 x86 (birincisi Windows XP Pro SP3 , üçüncüsü Windows Vista Ultimate Edition (MSDN'li) SP2 x86 idi)
Aşağıda şu an kullandığım en güncel (bütün .msu dosyalarını (600 adet) tek tek elle kendim yüklemiştim , kendi arşiviminden) İşletim Sistemi - 100'den fazla kayıt defteri ayarlarını eklediğim (Windows XP - 98 SE Edition'a ait reg kayıtları) Sistem...
Yukarıdaki sistem'de
2 x Web Tarayıcı çalışıyor (her tarayıcı da en 5 adet sekme açık halde)
Arka planda AIMP Media Player çalıyor
Arka planda Tiny Güvenlik Duvarı yazılımı çalışıyor
Arka planda Web Antivürüs yazılımı çalışıyor ve sistemi tarıyor.
Bunun gibi arka planda çalışan en az 10 dan fazla uygulama var.
Buna rağmen sistem tökezlemiyor.Neden kullanıcısı Windows Kayıt Defterinden sistem'e Windows XP Ve Windows 98 reg ayarlarını tek tek elle girerek sistemi 1,5 hafta hazır hale getirdiği için...
Siz bunu kendi Windows 8.1/10/11 'de deneyin bakalım , sisteminiz bir saat bile dayanamadan mavi ekran hatası vererek kendini resetleyecektir.
Özetle;
Bir Windows sistemini salt fabrika ayarları ile kullanmaya kalkarsanız , sistem eninde sonunda bir yerden tökezler....
Not:
Bu tezimi Windows 11 üzerinde bizzat Windows XP & Windows 98 reg ayarlarını deneyerek kanıtlayacağım.