Windows 11 kullanım artışı neredeyse DURDU

Windows 11 ile ilgili haber, bilgi ve ipucu Paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Re: Windows 11 kullanımı artışı neredeyse DURDU

Mesaj gönderen shampuan »

Tek kusuru XFCE panele doğrudan öğe sürükle bırak yok. Ama diğer masaüstü ortamlarında var.

Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19800 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Mecburen 3-4 sistem VHD lerde kurulu , şu an en seri Windows 7 ve 8.1 gerisi hantal ve kullanışsız
Kullanıcı avatarı
south
Kilobyte2
Kilobyte2
Teşekkür etti: 102 kez

Mesaj gönderen south »

Windows 11 gerçekten acayip geçen öğrencim geldi bilgisayarını getirdi pc kendini windows 10 dan 11 e güncellemiş ve bilin bakalım ne çalışmıyor laptopun klavyesi :). Hiç uğraşmadan bastım formatı windows 10 yükledim.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Microsft ta kalite yerlerde
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10126 kez

Mesaj gönderen burak35 »

githubda hiç iyi şeyler görmüyorum buara. adamlar bir tweak listesi hazırlamış akıllara zarar. en son saydığımda 30-40 tane falan telemetri vardı. belkide daha fazladır emin değilim. birde fanboyları 8 8.1 10 11 savunmuyorlarmı? gelde çıldırma. hala daha sistemden store apps kaldırıyorum :(
Kullanıcı avatarı
H4NOK
Megabyte1
Megabyte1
Teşekkür etti: 267 kez
İletişim:

Mesaj gönderen H4NOK »

windows 11 görsel olarak güzel görünse de ne yazık ki benim için gereksiz özellikleri çıkartmadan isodan çöp olarak bakıyorum, telemetri, tpm, daha nice abuk subuk özellik ile şişirilmiş bir işletim sistemi benim için, çıksın iyi bir sürümü söküp takıp güzel bir version yapmak gerek !
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Mesaj gönderen shampuan »

Bakın çocuklar,
Devamlı laf dönüp dolaşıp aynı yere geliyor ama Windows 8.1 kurup biraz kurcalayın. Gereksiz efektleri kapatıp bir de classic start menu kurarsanız uçarsınız uçar. Bir süre sonunda alıştığınızda bırakamazsınız. Hıza doyarsınız. Bir süre önce linux sistemdeydim. Windowsa ara verip bir süre daha linuxa dönesim var. Ama bu windows 8.1 beni oyalıyor. Her ihtiyacım var?

10 kurmuş olsaydım ne olurdu?
Herşeye yeniden başlardım. Bilgisayar bilgim neredeyse yarı yarıya inerdi. Yapılacak bir ayarın yerini (biraz da merak etmediğimden) unutup duruyorum. Bir de her yeni sürümde yeri değiştirilen, eklenen-çıkarılan özellikleri düşünün. Her yeni sürümde ayrı bir bug, bir sıkıntı. Yazık, sizlere acıyorum resmen. Şu anda windows 8.1in desteği bitti ancak güçlü güvenlik araçlarıyla bir süre daha keyfi sürülebilir. Bence bir kulak verin, pişman olmazsınız.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Ah be @H4nok Abim. Anlatamıyoruz bizim ülkenin insanına. Ne yeni çıktıysa hooopppp balıklama atlıyorlar. Yahu kaç tane telemetri yakaladım arka planda sayısını hatırlamıyorum. Aylardır bıktırdı usandırdı beni. Allah Nasip ederde ağustosu görürsem 35 olacağım. Ancak daha 35 olmadan saçımda sakalımda ve bıyığımda bile sıkıntıdan beyaz çıkmaya başladı. Halbuki geçen sene hiç böyle şeyler yoktu. Allahtan saçlar uzunda kamufle ediyorum :) Sistem Durup durup sapıtıyor. Sırf kendi sistemimle uğraşmaktan buraya bile gelip gidemez uğrayamaz oldum. Buarada 8 8.1 hiç kullanmadım ama aklımda, ileride imkan olursa deneyeceğim. Gerçi Windows 7 nin verdiği hakimiyeti hiçbir sistem vermiyor. En basitinden windows 10 da telemetriler bile durmuyor, Çünkü hepsinde en az 2 3 hatta 4 tane tetikleyici var yahu bu ne ? -_- ama windows 7 öyle mi? tabikide hayır. Kurarsın bir kere oh mis. Herşey senin elinde. Bir tıkla istediğini aç kapa bitti gitti. Anlatamıyoruz bunu bir türlü bizim ülkenin insanına. Her yerde "Popülarite şakşakçılığı" var. Ne yeni çıktı? O Kral. Hemen cumburlop doluşuyorlar o sisteme balık istifi gibi.
Kullanıcı avatarı
H4NOK
Megabyte1
Megabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen H4NOK »

shampuan yazdı: 15 May 2022, 02:37 Bakın çocuklar,
Devamlı laf dönüp dolaşıp aynı yere geliyor ama Windows 8.1 kurup biraz kurcalayın. Gereksiz efektleri kapatıp bir de classic start menu kurarsanız uçarsınız uçar. Bir süre sonunda alıştığınızda bırakamazsınız. Hıza doyarsınız. Bir süre önce linux sistemdeydim. Windowsa ara verip bir süre daha linuxa dönesim var. Ama bu windows 8.1 beni oyalıyor. Her ihtiyacım var?

10 kurmuş olsaydım ne olurdu?
Herşeye yeniden başlardım. Bilgisayar bilgim neredeyse yarı yarıya inerdi. Yapılacak bir ayarın yerini (biraz da merak etmediğimden) unutup duruyorum. Bir de her yeni sürümde yeri değiştirilen, eklenen-çıkarılan özellikleri düşünün. Her yeni sürümde ayrı bir bug, bir sıkıntı. Yazık, sizlere acıyorum resmen. Şu anda windows 8.1in desteği bitti ancak güçlü güvenlik araçlarıyla bir süre daha keyfi sürülebilir. Bence bir kulak verin, pişman olmazsınız.
benim ana bilgisayarım win 8.1, laptop ise win 10, win10 kurma sebebim (önceden laptopta da 8.1 vardı) bazı uygulama çalışmaları yaptığım içindi, pişmanmıyım, laptopta kurulu bile olsa tahammül edemediğim bir yapısı var, ama yinede sabırla kullanmaya devam ediyorum :kafasalla:
Kullanıcı avatarı
H4NOK
Megabyte1
Megabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen H4NOK »

burak35 yazdı: 15 May 2022, 02:49 Ah be @H4nok Abim. Anlatamıyoruz bizim ülkenin insanına. Ne yeni çıktıysa hooopppp balıklama atlıyorlar. Yahu kaç tane telemetri yakaladım arka planda sayısını hatırlamıyorum. Aylardır bıktırdı usandırdı beni. Allah Nasip ederde ağustosu görürsem 35 olacağım. Ancak daha 35 olmadan saçımda sakalımda ve bıyığımda bile sıkıntıdan beyaz çıkmaya başladı. Halbuki geçen sene hiç böyle şeyler yoktu. Allahtan saçlar uzunda kamufle ediyorum :) Sistem Durup durup sapıtıyor. Sırf kendi sistemimle uğraşmaktan buraya bile gelip gidemez uğrayamaz oldum. Buarada 8 8.1 hiç kullanmadım ama aklımda, ileride imkan olursa deneyeceğim. Gerçi Windows 7 nin verdiği hakimiyeti hiçbir sistem vermiyor. En basitinden windows 10 da telemetriler bile durmuyor, Çünkü hepsinde en az 2 3 hatta 4 tane tetikleyici var yahu bu ne ? -_- ama windows 7 öyle mi? tabikide hayır. Kurarsın bir kere oh mis. Herşey senin elinde. Bir tıkla istediğini aç kapa bitti gitti. Anlatamıyoruz bunu bir türlü bizim ülkenin insanına. Her yerde "Popülarite şakşakçılığı" var. Ne yeni çıktı? O Kral. Hemen cumburlop doluşuyorlar o sisteme balık istifi gibi.
win 8.1 iyidir, iş sebepli gerekmese win10/11 kurmam, zaten güncellemeleride dandik 10/11 in, telemetry yığını gibi resmen işletim sistemi, win10 üzerinde bir çalışmam var, tamamen tüm telemetryleri kaldırıyorum, en güncel en stabil sürümü kullanacağım, kısmetse temiz win10 bitince forumda da paylaşırım, benim için en iyi sistem, benim en hakim olduğum sistemdir, win7 win8.1 çok güzeldi, win10/11 geldi, bataklık gibi çekiyor bizi içine :-)
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

H4NOK yazdı: 15 May 2022, 02:56
burak35 yazdı: 15 May 2022, 02:49 Ah be @H4nok Abim. Anlatamıyoruz bizim ülkenin insanına. Ne yeni çıktıysa hooopppp balıklama atlıyorlar. Yahu kaç tane telemetri yakaladım arka planda sayısını hatırlamıyorum. Aylardır bıktırdı usandırdı beni. Allah Nasip ederde ağustosu görürsem 35 olacağım. Ancak daha 35 olmadan saçımda sakalımda ve bıyığımda bile sıkıntıdan beyaz çıkmaya başladı. Halbuki geçen sene hiç böyle şeyler yoktu. Allahtan saçlar uzunda kamufle ediyorum :) Sistem Durup durup sapıtıyor. Sırf kendi sistemimle uğraşmaktan buraya bile gelip gidemez uğrayamaz oldum. Buarada 8 8.1 hiç kullanmadım ama aklımda, ileride imkan olursa deneyeceğim. Gerçi Windows 7 nin verdiği hakimiyeti hiçbir sistem vermiyor. En basitinden windows 10 da telemetriler bile durmuyor, Çünkü hepsinde en az 2 3 hatta 4 tane tetikleyici var yahu bu ne ? -_- ama windows 7 öyle mi? tabikide hayır. Kurarsın bir kere oh mis. Herşey senin elinde. Bir tıkla istediğini aç kapa bitti gitti. Anlatamıyoruz bunu bir türlü bizim ülkenin insanına. Her yerde "Popülarite şakşakçılığı" var. Ne yeni çıktı? O Kral. Hemen cumburlop doluşuyorlar o sisteme balık istifi gibi.
win 8.1 iyidir, iş sebepli gerekmese win10/11 kurmam, zaten güncellemeleride dandik 10/11 in, telemetry yığını gibi resmen işletim sistemi, win10 üzerinde bir çalışmam var, tamamen tüm telemetryleri kaldırıyorum, en güncel en stabil sürümü kullanacağım, kısmetse temiz win10 bitince forumda da paylaşırım, benim için en iyi sistem, benim en hakim olduğum sistemdir, win7 win8.1 çok güzeldi, win10/11 geldi, bataklık gibi çekiyor bizi içine :-)
Çok haklısınız. En iyi sistem en çok hakim olduğumuz sistemdir. Zira işi gücü bilgisayar donanım yazılım program oyun olan bilişim işinde olan insanları asla eleştirmem. Çünkü adamın işi o. Ekmek parası kutsal yani. Bir nevi kullanmak zorunda gibi. Win 10 insanı kanser eder. Windows 11 arayüzü bile berbat. Macos çakması gibi bir arayüzü var kullanımı rahat değil. Cidden çok rahatsız etti beni. Umarım bir gün geçmek zorunda kalmam. Yamalı bohça gibi windows 10 bile. Ne yapacağımı şaşırdım artık. Sistem kullandıkça balon gibi kaynak tüketimi şiştikçe şişiyor.
Kullanıcı avatarı
H4NOK
Megabyte1
Megabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen H4NOK »

denetim masasını bile kontrol edemediğimiz, kullanırken güvenemediğimiz bir işletim sistemi kullanmak benim tuhafıma gidiyor, vista + win10 + win101 benim için çöp nezlindedir denebilir
Kullanıcı avatarı
esatiz
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 399 kez

Mesaj gönderen esatiz »

Nasıl bir sistem yaptıysa microsoft artık konu dönüp dolaşıp yine aynı yere geliyor. Masaüstü kullanırken Windows 10'dan nefret ederdim. Harddisklere optimize değil çünkü, böyle bir hantallık olamaz. Harddiskler ömrümü yedi bildiğiniz. Bir de win10, sistemi ssd gibi kullanınca (dosyaları bir oraya bir buraya parçalayınca) iyice vakit kaybettim. Laptopla birlikte win10 kullanınca rahatladım, sürücüler, ssd hepsi w10'a uyumlu çünkü. Yine de;

1) Defender Control ve wub kullanmadan PC'yi kullanmak eziyet haline geliyor
2) Sistem, yaptığımız her şeyin logunu tutuyor ya da direkt MS'a yolluyor

Resim

3) Sürüm 20H2'deyim, düzeltilmiş hatalar varsa bile eklenen saçma sapan özellikler yüzünden yenilerine geçmiyorum. örnek vereyim:
Dosya Gezgininde "Bilgisayarım" bölümünü açın. Boş bir yere sağ tıklayın ve "Özellikler" deyin. Eski sistem özellikleri penceresi açılıyor. Yenilerinde oraya erişemiyorsunuz. Win+Pause yapsanız da aynı şey.

Başka bir örnek: hava durumu ve "İlgi alanları" yerini sisteme kurmak istemiyorum? Niye yeni sisteme geçeyim?

shampuan Win8.1'e geçemiyorum abi, sürücü yok. İşlemci de max performansta çalışıyor (4 küsür GHz) batarya çabuk bitiyor, pc çabuk ısınıyor. İşlemci frekansı limitlemeyi denemedim ama kendiliğinden düzgün olmalıydı bu.
mahferer
Kilobyte2
Kilobyte2
Teşekkür etti: 4 kez

Mesaj gönderen mahferer »

Ben artık Windows 10'dan bıktım 6 aydır Xubuntu 20.04 LTS ağırlıklı çalışıyorum, çok memnunum..
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

2016 yılında Microsoftun neden saçmaladığı konusunda bir yazı kaleme almıştım
https://www.sordum.net/31466/windows-10 ... si-sorunu/