Windows 11 kullanımı artışı neredeyse DURDU

Windows 11 ile ilgili haber, bilgi ve ipucu Paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 3455 kez

Windows 11 kullanımı artışı neredeyse DURDU

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

AdDuplex, Windows'un farklı sürümlerinin pazar payı hakkında yeni bir rapor yayınladı. Yeni verilere göre, Mart 2022'de Windows 11 kullanımı büyümeyi durdurdu.

AdDuplex SDK kullanılarak 5000 Mağaza uygulamasından toplanan verilerle oluşturulmuş pazar bölümlendirme raporu. Gerçek rakamlar muhtemelen biraz farklıdır. Her Windows Aygıtı, Mağaza'dan uygulama çalıştırmaz. Ancak AdDuplex'in aylık raporları, Windows sürümü pazar payını izlemek için tek veri kaynağıdır. Ne yazık ki Microsoft, Windows kullanımı hakkında herhangi bir resmi istatistik sağlamamaktadır.

Şu anda, Redmond'un en son işletim sistemi pazarın %19.4'ünü alırken, bir ay önce payı %19.3'tü. Windows 11 çalıştıran Windows Insider'ların sayısı Şubat'taki %0,3'ten Mart'ta %0,6'ya iki kat arttı.Windows 10 un en popüler sürümü şimdi Kasım 2021 Güncellemesi, 21H2 sürümüdür. Bir ayda %7,5 artarak kullanıcı tabanının %28,5'ine ulaştı. Uzun süredir liderliği elinde tutan Windows 10 Mayıs 2021 Güncellemesi (sürüm 21H1) %26,5'lik pay ile ikinci sıraya yerleşti (yüzde 27,5).Üçüncü sırada ise Windows 10, sürüm 20H2 %10,8 ile (%17,9'dan aşağı) yer alıyor.

Popülerlik sırlaması :

1. Windows 10 21H2 - % 28,5
2. Windows 10 21H1 - % 26.5
3. Windows 11 - % 19,4
4. Windos 10 20H2 - % 10.8
5. Windows 10 2004 - % 8,1

Kaynak:
https://reports.adduplex.com/#/r/2022-03
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte2
Terabyte2
Teşekkür etti: 127 kez

Re: Windows 11 kullanımı artışı neredeyse DURDU

Mesaj gönderen feuer »

Windows 11'in

*taşıma bırakma sorunu
*kurulumda hile ile aşılan donanım kontrolleri

problemlerini ortadan kaldırmış olsalardı daha büyük bir yüzde elde ederlerdi diye düşünüyorum.

Kullanım konforuna Taşıma Bırakma sorunu kadar sekte vuran bir durum daha yoktur herhalde.

Onun dışında görsellik olarak windows 10 gibi 11de de göze hoş gelen farklılıklar var.

Windows 10 21h1 ile sistemsel kararlılık sağladı pek çok bilinen soruna çözüm getirdi.
Windows 11de de ilerleyen sürümlerde bu sorunlara çözümler bulundukça geçiş hızı artacaktır diye düşünüyorum.

Aslında Windows 10 21h2den memnundum. Windows 11e nazaran benim sistemim için hissedilebilir derecede daha hızlıydı.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 208 kez

Mesaj gönderen shampuan »

feuer yazdı: 31 Mar 2022, 13:44 Windows 11'in
*taşıma bırakma sorunu
Hangi açıdan taşıma bırakma? En son görev çubuğuna öğe taşınıp bırakılamıyor gibi birşey söylemiştin. Şayet iki pencere arasında öğe taşınabiliyorsa he, tamam. Ancak birincisi gibiyse ilerde bir çözüm getirebilirler. Başlat menüsü 8'de kaldırılmıştı ve sıkıntı çıkınca 8.1'de geri getirir gibi yapıp daha sonra 10'da farklı bir versiyon olarak geri getirmek zorunda kalmışlardı.

XP ilk yıllarda da sıkıntılı çıkmıştı. Ama sonra uzunca süre kimse bırakmak istememişti. 10'larda bu politikayı sürdüremediler ki artık Gates'in emekli olduğu yıllara tekabül eder.
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte2
Terabyte2

Mesaj gönderen feuer »

Taşıma bırakma sorunu:

Tuttuğun bir öğeyi görev çubuğunda bir pencerenin simgesine taşıdığında pencere açılır sende götürüp bırakırsın. Windowslarda süregelen bir durumdur.
Şuan bir öğeyi o simge durumundaki pencerelerden birine götürdüğünde, pencere açılmıyor. Öğeyi tutmaya devam ederken alt+tab yapıp öbür pencereyi önüne getirip o şekilde bırakıyorsun.
Bu taşıma bırakma olayı windows'u kullanışlı yapan şeydir.
Ha ben mouse insanı da değilim, klavye kullanırım genelde, pek çok olayı klavye kısayolları ile hallederim ama bu özelliğin olmaması çok büyük bir eksiklik.

İki pencere arasında öğe taşınıyor ama iki pencerenin görünür olmadığı yan yana olmadığı durumlar var.
Bu durumda ne yaparsın? Öğeyi tutarken görev çubuğunda pencerenin simgesine gelirsin ki o pencere aktif olsun sonrada götürüp bırakırsın. Bunu windows 11 de yapamıyorsun işte.
Kullanıcı avatarı
burakhi
Kilobyte3
Kilobyte3
Teşekkür etti: 122 kez

Mesaj gönderen burakhi »

birde win 10 da kopyala yapıştır sorunu var bir türlü çözmediler

işlem yapılıyor dosyalar kopyalanıyor ama seçilen dosyalar yer değiştiriyor kafa karıştırıyor

Resim
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte2
Terabyte2

Mesaj gönderen feuer »

gevv bildiğim kadarıyla aynı klasör içinde taşıyıp simgeye bırakman yeterli olacaktır. Masaüstünde de bu geçerlidir.
Hmm sen farklı birşey ifade etmişsin. Ben bu işlem için ctrl'e basıyorum kopyalarken yeri değişmiyor.
Bu söylediğini w11 de yapınca aynı sorun yaşanıyor şimdi denedim.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Tamam şimdi anladım feuer. Öylelse bu son derece ciddi bir sorun.

Gevv'in olayına baktım o windows 8.1'de de var. Benim masaüstümde çok öğe olur çalışma şeklim gereği. Ve düzenimin bozulmasını hiç istemiyorum. Gevv'in gösterdiği şekilde yaptığım zaman masaüstü şeytan çarpmışa dönüyor ve herşeyi boş bir klasöre doldurup tekrar yerleştirmek zorunda kalıyorum. Bunu çözseler ne güzel olur. Yani o öğeler yer değiştirince diğer öğelerin yerleri de kayıyor ve herşey birbirine giriyor.
Kullanıcı avatarı
esatiz
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 305 kez

Mesaj gönderen esatiz »

gevv yazdı: 31 Mar 2022, 16:10 birde win 10 da kopyala yapıştır sorunu var bir türlü çözmediler

işlem yapılıyor dosyalar kopyalanıyor ama seçilen dosyalar yer değiştiriyor kafa karıştırıyor
Çok ilginç, ilk denediğimde bu hata olmadı ve sonra sistemi kullanmaya devam ettim, kapatıp açtım o sorun bende de başlamış şimdi :?:
Kullanıcı avatarı
ozgutozkan
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 172 kez

Mesaj gönderen ozgutozkan »

Windowsu Microsoft taşerona yaptırmış.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Öyle söyleniyor , bence de doğru gibi görünüyor.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Evet bilinen bir durum.
Zaten eski windows versiyonlarında scandisk, disk defragmenter vb gibi üzerinde gelen araçlara baktığınızda tek tük başka firmaların imzalarını görebiliyordunuz. Microsoft adına şu yazılım tarafından diye.
Kullanıcı avatarı
south
Kilobyte1
Kilobyte1
Teşekkür etti: 37 kez

Mesaj gönderen south »

şu başta tpm olayından zaten bir sıfır yenik başladı microsoft
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte2
Terabyte2

Mesaj gönderen feuer »

Sonra çözüm önerisi olarak hile paylaştılar.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Adamlarda ne plan ne Program hiçbirşey yok malesef , Windows 10 çıktığında ikinci sürümün ilk sürüm ile alakasının olmamasından belliydi. Halen mantık şu bunu şuraya koyalım , yok olmadı buraya alalım , buda olmadı , kaldıralım , Kullanıcılar tepki verince tekrar ekleyelim. Bir ne yaptığını bilmemezlik bir Acemilik , saçmalık ... Gırla gidiyor.
Kullanıcı avatarı
burak35
Petabyte2
Petabyte2
Teşekkür etti: 2292 kez

Mesaj gönderen burak35 »

bu görseli gecenlerde adı lazım değil bi sitede gördüm aynı görseli paylasıp windows 11 kullanımı arttı falan diyip paylasmıslar (kaldıki yalan ve inanmıyorum zaten hangi site oldugunu tamin edersiniz) neyse allah askına yav kim ne yapsın sürükle bırak özelliği olmayan windows 11 i ? ben şimdi kullanmak istemem mesela misal müzik arşivim var albümler klipler konser kayıtları belgeseller diskografiler falan e burada sürükle bırak muazzam iş görüyor. e sen bunu kaldırınca ne olacak ? resmen kullanıcıya darbe bu? ben böyle buyurdum böyle kullanacaksın demek gibi bişey bu:/ yok canım hadi ordan diyeyim (normalde neler neler derdim de neyse) kullanmayınız efendim. programlarda yazılımlarda os'larda hep geriden gelirim ki hatalara buglara vs yakalanmayayım. yok abicim kalsın güncellik vs filan. benim işim gücüm belli film izler müzik dinler arsıvımdekı grupların albumlerının yada konser kayıtlarının videolarını yada fotolarını editler mac falan izler böyle takılırım kalsın ben iyiyim boyle. ekran kartımı nasıl yakmıssam artık windows 7 de bile görüntü vermemiş mecbur 10 kurmuslar. windows 7 den ayrılmak içimi acıttı