HP

Diğer bölümler ile alakasız konular buraya
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 124 kez

HP

Mesaj gönderen feuer »

XP zamanından kalma bir kasa alırım ile çıktığım yola bu malzemeler ile döndüm.
Bugün elime açılır kurulur çalışır ama mürekkep püskürtücüleri donmuş HP Deskjet Advantage 2060 yazıcı, (scanner çalışıyor)
Çalışır vaziyette HP Compaq LE2002x lcd led monitor
Çalışmaz vaziyette bir HP kasa geçti. Sanırım elektrik aksamında ya da elektrik besleyici de bir sorun var, anakkartta yanmış olabilir. Ayrıntılı incelemedim. İçinde işe yarar 250gb harddisk var sadece. windows 7 ve intel işlemci logosu var işlemciyi sökmedilerse tabii.
+usb wireless mouse (çalışıyor)
+wifi alıcı (çalışıyor)

Monitör bende arcade makina yapma isteği doğuruyor 1600x900 20inç
Bilemedim napayım. Kasayı bilgisayarcıya götürsem 100tl bakmak için alacak, ne masraf çıkarır kim bilir.
Ciddi ciddi bir arcade makina düşünüyorum. O da çok masraf olur ama ya... :pckir:
Full MAME romları retro arch kurulu.... :?:
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Re: HP

Mesaj gönderen shampuan »

Feuer, acele etmeyip biraz oluruna bırak.
100TL bakma parası kimisine göre normal, bana göre çok.
Yakın olsak ben bedavadan kontrol eder, sorunu bulmaya çalışırdım.

Madde madde yazayım, yanıtla.

-Yazıcı üreticileri, bir yazıcıyı sana ömürboyu kullanmaman için özel olarak üretiyor. O belgeseli kastetmiyorum sadece. Koronadan önce bir internet kafede takılıyordum. Dükkan sahibi abi'nin 15-20 adet yazıcısı vardı ve hepsi sağlamdı. Ama devamlı gidip yeni yazıcı alıyordu. Sebep: kartuş parası yeni yazıcı parası kadardı. Kendince "ikinci elle uğraşacağıma sıfırını kullanırım" diyordu. En önemli sorun, belli bir süreden sonra o kartujlar artık üretimden kalkıyor. Fiyatını internette araştırıp değerlendirebilirsin.

-Bu parçaları nereden, nasıl aldın?

-HP benim çok sevdiğim bir marka değil. Anakartları biraz sıkıntılı çıkıyor ekseri. Aşırı ısı üretiyor, aşırı ısıdan yanıyor falan gibisinden sorunları oluyordu eskiden. Laptop bilgisayarlarının ekran tasarımlarını da sevmiyorum göze çok rahatsız geliyor. Tasarımdan anlamıyorlar dersem anla. Eğer tahminim doğruysa anakartın yanmış da olabilir evet. Ama bunu sadece cebe koy, böyle inanma.

-Elektrik aksamında arıza olabileceğine nasıl karar verdin? Yani anlatır mısın ne oluyor mesela. Fişe taktın, power yaptın ne oluyor? Ya da olmuyor?

-Windows7 zamanlarında HP, kasalarının içine gayet performanslı ideal intel işlemciler koyuyordu. Örneğin eski quadro işlemcilerdense yaşadın. MAME gibi arcade oyunları için P4 işlemci bile yeterken, eğer o sistemi ayağa kaldırabilirsen bildiğin render makinesi bile yapabilirsin. Render dedikse abartma :-D

Sonuç olarak bırak arcade makinesi olarak kullanmayı istediğin proje için kullanırsın. Nereden nasıl aldığını bilmediğim için hurda mı aldın yoksa bir iki oynamayla iş görecek birşey mi aldın bilemiyorum. Uzaktan anca bu kadar.
Kullanıcı avatarı
burakhi
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 283 kez

Mesaj gönderen burakhi »

Hocam kasanın arızasından emin olun güç kaynağı ise hallederim anlaşmalı kargo var.

Anakart ise büyük ihtimal kondansatörler şişmiştir eskilerde en çok çıkan arıza, onu da hallederiz.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Hah @gevv geldi o yapar. Elektronikçidir.
Kargo olayını halledebilirsen anlaşın yapsın göndersin.
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1

Mesaj gönderen feuer »

@shampuan
Uzun zamandır çalışmıyordu, bir dernekte duruyordu, parçalar lazım olur diye aldım. Para vermedim.
Prize takıp power tuşuna basınca hiçbirşey olmuyor. O sebeple power supply da sorun olduğunu düşündüm.
İçini açıp şöyle uzaktan baktım. Yanmış bir aksama rastlayamadım ama derinlemesine incelemek lazım.
İşlemci üzerindeki aparatı falan çıkarıp bakmak lazım. Ama işlemciler dayanıklı oluyor, kolay kolay yanmaz.
Monitöre ışık geliyor hatta ekranda bağlantı yok diye yazı da çıkıyor.

Evet yazıcı kartuşları yazıcıyla aynı fiyat hatta daha pahalı olabiliyor.
Benim kendi satın aldığım HP yazıcı da demo kartuş 70 basımda bitti, yeni kartuşları yazıcıdan pahalıydı.
Mürekkep dolum yapan yerler var. Basım için gerek duyarsam, o şekilde dolum yaptırabilirim.
Scanner iş görür. Belki parçası lazım olur birine okuturum, printer ihtiyacım kalmadı pek ama scan yapmam gereken fotoğraflar ve belgeler var.

@Gevv
Öncelikle önerin için çok teşekkür ederim, her ne kadar kargo anlaşmalı da olsa biraz maliyetli olmaz mı göndermek? Kasa küçük ama gayet ağır.
Senin emeğinde olacak tamir bakım parça masrafları.

Burada yakın bir arkadaşımın arkadaşı var, benim de diyalogum var, kapatmadıysa dükkanı ona bir götürüp baktırırım diyorum, para almaz sadece bakmak için, bir bira ısmarlamam kafi olabilir. :)
Kullanıcı avatarı
burakhi
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen burakhi »

hocam arcade kuponu var tamir ücretsiz :) ama söylediğiniz gibi ağırlık sorun olabilir gidiş dönüş olacak..

elinizden gelirmi bilmem ama kasayı açıp güç kaynağının ana karta takılan büyük soketi çıkartıp yeşil ve siyah kabloyu kısa devre edin bakalım güç kaynağı çalışıyormu

birde ana kartın resimlerini yükleyin şişmiş kondansatör varmı

güç kaynağı sorunluysa detaylı ölçü resim falan bilgi verirsiniz ben çalışan güç kaynağı gönderirim birde usb joystick kartları var onarıda gönderirim https://320volt.com/arcade-joystick-masami-yeniledim/ buton ve joystick bağlayıp ayarları yaparsınız kartlar çalışıyor
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1

Mesaj gönderen feuer »

Tamam akaşama olmazsa yarına kasayı açıp fotoğrafları yollarım.
Ağırlık sorun olur bence.

Kısa devre ile ne kast ettiniz anlamadım ama fotoğrafı gönderince tarif edersiniz.

Çok teşekkür ediyorum yardımcı olmaya çalıştığınız için, neler üretmişsiniz sitede de aklımıza gelmeyecek şeyler.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

feuer yazdı: 14 Şub 2022, 14:32
Kısa devre ile ne kast ettiniz anlamadım ama fotoğrafı gönderince tarif edersiniz.
Güç kaynağından anakarta giden çoklu bir kablo demeti var. Anakarttan onun fişini çıkar. Biraz zor çıkıyor, tırnaklıdır tırnağı kanırt. Çıkardıktan sonra yeşil renkli bir kablo bulacaksın. O kablo ile herhangi bir siyah renkli kablonun ucunu o çoklu fişten bul. İçine ataç vb teli sok. Yani telin bir ucu yeşile bir ucu siyaha değsin. Korkma ceryan çarpmaz güvenlidir. Değdirir değdirmez power'ın fanı çalışmaya başlarsa güç kaynağını sağlam kabul edeceğiz. Keşke elinde multimetre olsaydı testler için daha da güzel olurdu.
https://www.hepsiburada.com/marxlow-dt- ... 0000046SPB

Hatta bu olsaydı uzaktan yazışa yazışa bazı kritik yerleri ölçtüredebilirdik.
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1

Mesaj gönderen feuer »

Kod: Tümünü seç

https://www.youtube.com/watch?v=AOeHN52pspI
sanırım şu video cahile anlatır gibi anlatmış bunu da denerim.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Gound için "toprak" demişler. Firmaların renkleri farklı yapabildiğinden bahsetmişler. Yanlış bilgiler bunlar. Anlatım yarım yamalak olmuş.

Yaparsın ya? O kadar sorun değil. Zaten tüm problem bu da değil. Sen bir uğraş ta hele, ilgileniriz merak etme.
Kullanıcı avatarı
burakhi
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen burakhi »

feuer yazdı: 14 Şub 2022, 14:32 Tamam akaşama olmazsa yarına kasayı açıp fotoğrafları yollarım.
Ağırlık sorun olur bence.

Çok teşekkür ediyorum yardımcı olmaya çalıştığınız için, neler üretmişsiniz sitede de aklımıza gelmeyecek şeyler.
Elimizden geldiği kadar hocam sizede teşekkürler :arrow:

Resim
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Bu görseller sana şişen patlayan kondansatörleri tesbit etmen konusunda fayda sağlar.

https://www.google.com/imgres?imgurl=ht ... egUIARC6AQ

https://www.amatorteknik.com/arizali-ko ... it-edilir/

https://www.google.com/imgres?imgurl=ht ... egUIARDAAQ

https://www.google.com/imgres?imgurl=ht ... egUIARDCAQ

https://teknoltan.com/patlayan-kondansator/

Bu kondansatör denen zımbırtı güç kaynağının içinde de oluyor. İçini tornavida ile açtığında tam güç çıkışları dediğimiz yerde böyle bir kondansatör bulursak tamir şansı artar.
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1

Mesaj gönderen feuer »

Kısa devrede kablosuz bir ataç kullanılabilir mi?

zamanında ekran kartımın kondansatörleri patlamıştı.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Yeşil ve siyahı kısadevre etmek için çıplak tel gerekiyor. Dışında izolasyon varsa olmaz zaten.
Kısadevre edip fişi taktığında, varsa power üzerindeki anahtarı da ON yaptığında fanın çalışması gerek.
Fan da çalışmaya başladığında bu kez diğer kablolardaki Voltajları kontrol etmek kalıyor.
Ama önce bismillah deyip güç kaynağını aradan bir çıkarmalısın. Eğer fan dönmüyorsa powe düğmesini bir an önce kapatmalısın.

-----
NOT: Bu kısadevre işini normal şartlarda anakart yapıyor zaten. Yani senin kasanın power tuşuna basmanı bekliyor. Bastığında kalıcı olarak bu iki ucu anakarttaki bir çip ile kısadevre ediyor ve kendi kendisine güç gelmesini sağlıyor.
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1

Mesaj gönderen feuer »

Bilgiler ve görseller için teşekkür ediyorum.
Tansiyonum 10-6, toparlarsam bakacağım, kafayı zor kaldırıyorum. :\