Feuer, acele etmeyip biraz oluruna bırak.
100TL bakma parası kimisine göre normal, bana göre çok.
Yakın olsak ben bedavadan kontrol eder, sorunu bulmaya çalışırdım.
Madde madde yazayım, yanıtla.
-Yazıcı üreticileri, bir yazıcıyı sana ömürboyu kullanmaman için özel olarak üretiyor. O belgeseli kastetmiyorum sadece. Koronadan önce bir internet kafede takılıyordum. Dükkan sahibi abi'nin 15-20 adet yazıcısı vardı ve hepsi sağlamdı. Ama devamlı gidip yeni yazıcı alıyordu. Sebep: kartuş parası yeni yazıcı parası kadardı. Kendince "ikinci elle uğraşacağıma sıfırını kullanırım" diyordu. En önemli sorun, belli bir süreden sonra o kartujlar artık üretimden kalkıyor. Fiyatını internette araştırıp değerlendirebilirsin.
-Bu parçaları nereden, nasıl aldın?
-HP benim çok sevdiğim bir marka değil. Anakartları biraz sıkıntılı çıkıyor ekseri. Aşırı ısı üretiyor, aşırı ısıdan yanıyor falan gibisinden sorunları oluyordu eskiden. Laptop bilgisayarlarının ekran tasarımlarını da sevmiyorum göze çok rahatsız geliyor. Tasarımdan anlamıyorlar dersem anla. Eğer tahminim doğruysa anakartın yanmış da olabilir evet. Ama bunu sadece cebe koy, böyle inanma.
-Elektrik aksamında arıza olabileceğine nasıl karar verdin? Yani anlatır mısın ne oluyor mesela. Fişe taktın, power yaptın ne oluyor? Ya da olmuyor?
-Windows7 zamanlarında HP, kasalarının içine gayet performanslı ideal intel işlemciler koyuyordu. Örneğin eski quadro işlemcilerdense yaşadın. MAME gibi arcade oyunları için P4 işlemci bile yeterken, eğer o sistemi ayağa kaldırabilirsen bildiğin render makinesi bile yapabilirsin. Render dedikse abartma
Sonuç olarak bırak arcade makinesi olarak kullanmayı istediğin proje için kullanırsın. Nereden nasıl aldığını bilmediğim için hurda mı aldın yoksa bir iki oynamayla iş görecek birşey mi aldın bilemiyorum. Uzaktan anca bu kadar.