Twitterin yeni Hintli Ceo su Parag Agrawal

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19826 kez

Twitterin yeni Hintli Ceo su Parag Agrawal

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Her gün 200 milyondan fazla insanın ziyaret ettiği, dünya gündeminin belirlendiği Twitter'ın kurucusu ve CEO'su Jack Dorsey, bir anda istifa edip yerini adı sanı duyulmamış genç bir göçmene bıraktı. Peki kim bu yeni CEO ve daha da önemlisi neden böyle bir tercihe gidildi? Sizin için araştırdık...
Twitter CEO'su Jack Dorsey, dün şirket çalışanlarına gönderdiği ve kişisel hesabından tweet'lediği uzun bir e-postayla istifa ettiğini duyurdu. Yerine kimin geçeceğini de açıklayan 45 yaşındaki Dorsey, "Parag CEO'muz oluyor. Yönetim kurulu oldukça kapsamlı bir süreçte bütün seçenekleri değerlendirdi ve oybirliği ile Parag'ı seçti. Şirketi ve ihtiyaçlarını ne kadar derinden anladığını düşünürsek, bir süredir benim seçimim de oydu. Bu şirketin dönüşümünü sağlayan her kritik kararın arkasında Parag vardı. (...) Onun CEO'luğuna sonuna kadar güveniyorum" ifadelerini kullandı.

Twitter çalışanları Dorsey'nin kimden bahsettiğini tabii ki biliyordu ama şirketin ve sektörün dışında kalanların aklında kaçınılmaz bir biçimde "Kim bu Parag?" sorusu oluştu. Biz de bu sorudan yola çıktık ve tam adıyla Parag Agrawal'i biraz daha yakından tanımak isteyenler için bir profil hazırladık.

Resim

MUMBAI'DE DOĞDU, DOKTORA İÇİN ABD'YE GİTTİ

Hindistan'ın Mumbai şehrine doğmuş olan Agrawal, ülkenin en elit teknik üniversitelerinden biri olan Hindistan Teknoloji Üniversitesi'nde bilgisayar mühendisliği eğitimi aldı. Ardından 2005'te ABD'ye taşındı ve Stanford Üniversitesi'nde bilgisayar bilimi doktorasına başladı. Burada bilgisayarların büyük miktarda dijital bilgiyi saklamasına yarayan veri tabanı sistemleri üzerine çalışan bir araştırma grubuna katıldı.

Araştırmanın yürütücüsü ve Agrawal'in tez danışmanı Dr. Jennifer Widom, "Stanford'daki öğrenciler arasında matematiği ve bilgisayar biliminin temelini oluşturan teoriyi kavrayışıyla öne çıkıyordu" ifadeleriyle anlattı genç Parag'ı. Widom şöyle devam etti: "Hem matematik hem de teori becerisine sahip olmak sizi çok ilerilere götürebilir. Eğer teoride iyiyseniz, analitik düşünme, mantık kurma, karar alma beceriniz var demektir."

Kaynak:
https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/tam ... n-41950906
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Re: Twitterin yeni Hintli Ceo su Parag Agrawal

Mesaj gönderen shampuan »

Bazı kişiler arasında "Hintliler programlamada çok başarılı" diye bir algı var. Hatta bizim yerli kanallardan birinin video küçük resminde "hintliler neden programlamada bu kadar başarılı?" gibi bir yazı görmüştüm.

Bence bu tam olarak doğru değil.

Amatör biçimde elektronikle ilgilendiğimden bazı yabancı sitelerde araştırmalar yapıyorum. Elektronik üzerine oldukça bilgili ve akıllı bir adamın sitesinde bir kategori dikkatimi çekti ve okumaya başladım. "YANLIŞLARI BULALIM" anlamındaki bu içerik 30 kusur sayfadan oluşuyor ve her sayfada 5'er 10'ar elektronik devresini koymuş, yanlışları gösteriyordu. "Şu... devresi" diye araştırınca internette kolayca karşımıza çıkan çoğu devrenin yanlış olduğunu, nedenlerini okuyup anlayarak bu adam sayesinde öğrendim.

Her neyse.

Sayfadaki çoğu devreyi anlatırken, site sahibi sık sık hintliler tarafından çizilmiş devreleri gösteriyor ve nasıl bu kadar ahmakça yanlış yapabildiklerine şaşırdığını söylüyordu. Bu cahil halimle ben bile yanlışı görüp anlayabiliyordum. Bu devreyi çizen hintli kişilerin mesleği elektronik üzerineydi ve "prof" ünvanına sahiptiler. Yazı içeriğinde adam birkaç defa da hindistandaki elektronik eğitiminin çok kötü durumda olduğundan bahsetti. Hindistanda yayınlanan ünlü bir elektronik dergisinin insanlara nasıl yalan yanlış bilgiler, devreler aktardığını anlatıyordu...

Bunu destekler şekilde bugün kendime içerik üretmek için ilham almak amacıyla sık sık youtube'dan basit devre videoları araştırıyorum. Arama sonuçlarında karşıma çıkan videoların hemen hepsi "hintli videoları". Ve az evvel bahsettiğim kaynaktan öğrendiğim mantıkla bu devreleri incelediğimde içeriğin çöp olduğunu, izleyene hiçbirşey kazandıramayacağını görüyorum. O kadar basit ve aptalca yanlışlıklar yapıyorlar ki inanamazsın. Google ellerinde olduğu için birbirlerine torpil mi yapıyorlar nedir, arama sonuçlarının çoğunluğu hep hintli videoları en önde çıkıyor, aralarından doğru videoları ayıklamam neredeyse mümkün değil.

Bugün...

Ben hintlilerin programlamada ne kadar becerikli olup olmadığını bilemiyorum. Bugün windowsa kendi sokakları muamelesi etmelerini görüyorum ve bu konuda "Tanrıya şükür" yalnız değilim. Ayrıca nereye ellerini atsalar bozduklarını düşünüyorum. Her geçen gün daha fazla yazılım şirketinin başına geçmeleri de canımı sıkıyor. Yukarıdaki yazıda adı geçen "hindistanın elit bir üniversitesinden çıkmış" ifadesi vız gelir tırıs gider. Kolay kolay ırkçılık yapmam ama dürüst bir şekilde bu insanlardan nefret ettiğimi söylemek istiyorum. Ellerine aldıkları her işin içine ediyorlar... Dünyayı mahvedecekler bu gidişle! Birileri bunun farkına varmalı ve bu hintlilere bir dur demeli. Şaka değil bunlar gerçek. Uzaktan gözlemleyebildiğim kadarıyla bu adamlara yazılım sektöründe ekmek verilmemeli.

Başınızı ağrıttım kusura bakmayın.

Elektronik hatalarını bulan, hintlileri yetersiz bulan adamın sitesindeki "hataları bulalım" : http://www.talkingelectronics.com/proje ... kesP1.html
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 124 kez

Mesaj gönderen feuer »

Şimdi biz burada ne kadar bir ırk üzerinden değerlendirmeler ve aşağılamalar yapsak da, kendimizi de değerlendirmeliyiz.
Neden bir Türk değil?
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

O da güzel bir düşünce.
Sadece winrar'ı sahiplenerek, ya da buna benzer sayısını bilmediğimiz kadar projede başarılı işler yürüterek başarılı olmak yeterli gelmeyebilir. Büyük yerlerde adını duyurabilmek de önemli.
Öte taraftan tıvitır ne kadar önemlidir? İnsanlığa faydası nedir? Bir insan neden onun başına geçsin? Bir Türk başına geçse milletine ne fayda sağlamış olur?
Neden bir Türk değil? sorusunun birçok nedeni olabilir. Hintliler daha ucuz çalışıyordur. Ne bileyim, torpil sistemleri vardır. Ya da başarılı olduklarına dair bir algı oluşturduklarından amerikalıları oyuna getirmişlerdir. Orasını bilemem. Örnek, haberin aslı var mıdır bilmiyorum, na geçen Tarkan abinin paylaştığı bir haberde amerikada yaygın satılan bir hintli hava dezenfektörünün içinde tehlikeli bir mikrop çıkması olayı. Şaşırdım mı? Hayır.
Ama emin olduğum tek şey, şu anda adını duyurdukları alanlarda son derece başarısız olup, batırdıklarıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Bence sorun hindistanın İnancında ve KAST sisteminde , Bunu da Microsoftun sitesinde sorulara verilen cevaplardan vs. net şekilde anlıyorum. Herif Çalışmayan bir kod veriyor ve başlığı kilitliyor , anlamı bunun çözümü budur başka çözüm kabul etmiyorum (KAST sisteminin temel Aptalca yaklaşımı) , bende çalışmayınca Kodu 5-6 kişiye denettiriyorum hiçbirinde çalışmıyor , başlık halen o şekilde duruyor , yaa kovun def edin bu salağı mod mudur nedir bir halttan anlamıyor , verdiği kodun ingilizce anlamını bile düşünmüyor , YUH , bir olay daha ; Arkadaşın biri windowsta güzel bir çözüm bulup paylaşmıştı , Hintli bunu arakla kendi sitesinde ver Microsoftun sitesinde de sorulan ilgili sorulara kendi linkini veriyor, bu hintli de Microsoft MVP (Most valuable person) neyse arkadaş ; kaynak verseydinya konu sen paylaşmadan 6 ay önce şu sitede paylaşıldı diye link verdi , Microsoftun sitesinden BANLANDI , inanılır şey değil , Bu herifler ellerini nereye attılarsa O kurumdan bugüna kadar hayır gelmedi. (Keşke Gözlemlerin bunun tersi olsaydı , Ciddiyim)
Kullanıcı avatarı
tn82
Moderator
Moderator
Teşekkür etti: 67 kez

Mesaj gönderen tn82 »

Evet arkadaşlar velociraptor'un bahsettiği gibi, Banlanan bendim. Ve banımı hiç bir şekilde açtıramadım.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Bu arada yanlış anlaşılmasın Hintlilere herhangi bir Olumsuz bakış açım kesinlikle YOKTU, taaki üst üste birçok olayda bunlarda bir gariplik olduğunu görene kadar. Elbetteki genelleme yapmak YANLIŞ , umarım bu arkadaş algımızı değiştirir. :?:
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Geçmiş olsun @tn82, keşke biraz hack bilseydik...
Tarkan abi, sen de özür dileme. Bizim ne demek istediğimizi anlayan anladı.
Bana o çözüm yolunun linkini atabilir misiniz?
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1

Mesaj gönderen feuer »

Twitter son 10 yıl değerlendirilince; toplumsal olaylarda, insanları ve eylemleri yönlendirmek içim çok etkin bir sosyal ağ olduğu görüldü.
Avantajı tamamen anonim olabiliyorsun. Terör ya da uyuşturucu suçu olmadığı sürece bilgiler paylaşılmıyor.
Türkiye en çok kullanıcı bilgisi isteyen ülkelerden biriymiş.

Twitter ceo su olmak öyle ucuz iş gücü olmak ile olabilecek birşey değil.
Biz yabancı dili öğretemediğimiz gibi, bilgisayar ile ilgili de birşeyler öğretmiyoruz okullarda.
Öğretilip istenilen bilgiler kes işleminin simgesi hangisidir, vs...

Eğitim de çok geriyiz. Geriyiz değil ÇOOOOOOOOOOOK gerilerdeyiz.

Hint Kültüründeki kast sistemi, insanların sınıflara ayrılması günümüz modern dünyasında ve bizim geleneklerimizde de kabul edilebilir durumlar değil.
Tarkan abinin tabii ki programcılık ile ilgili söyledikleri, paylaştıkları gerçektir. İnsanların pekçok davranışı toplumsal öğrenmeler ile şekillenir. Bu sebeple genellemeler de yapabiliriz.

Ben yine de önce kendimize bakmamız gerektiğini düşünüyorum bu konuda.
Hintlilerin bu konuda yer edinmelerinin sebebini sadece şirketlerin yanlış politikalarında değil de, gerek ülkelerinde gerek yabancı ülkelerde yaşayan Hintlilerin programlama konularıyla yakından ilgili olmalarında ve temel oluşturabilmelerinde aramalıyız.

Yoksa Nobel ödüllü Aziz Sancar gibi, salgın hastalığa en geçerli aşılardan birini bularak yüzyılın başlarında biim tarihlerine adlarını bırakan Uğur Şahin ve Özlem Türeci gibi insanlarda yetişmezdi. Yani bizim sadece tüketen bir toplum olmamız izlenilen politikalarda ve yıllardır izlenen ters sosyal mühendislikte yatıyor.

Analitik düşünmeyi öğrenmediğimiz sürece, çok yönlü problem çözme becerisi kazanmadığımız sürece bu kültürleri bizim tuhafımıza giden insanlar dünyanın en önemli şirketlerinde yer edinirken bizler eleştirmeye devam ederiz.

Bu yazdıklarımdaki olumsuz düşünceler benim için herkesten daha fazla geçerlidir. Amacım kişi eleştirmek değil genel bir değerlendirme yapmak.
Hoşgörünüz için teşekkür ediyorum.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

feuer yazdı: 30 Kas 2021, 20:53 Bu yazdıklarımdaki olumsuz düşünceler benim için herkesten daha fazla geçerlidir.
Bu özeleştiriyi ve özdenetimi yapabilmek çok önemli işte. Belki de toplumumuzun bir eksiği de budur, kim bilir?..

Netice olarak ben hintlilerden nefret etmeye devam etmek istiyorum. Konu dahilinde.
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1

Mesaj gönderen feuer »

Ben nefretimi bir ırka ya da topluluğa yönlendirmeyip olduğum gibi yaşamaya devam edeceğim.
Çünkü bir ırktan (yıkıcı olmadığı sürece inançtan, felsefi ya da siyasi düşünceden) nefret etmenin hiçbir anlam ifade etmediğini farklı milletten insanlar ile arkadaşlık ve hatta gönül bağı kurarak öğrendim.
Türkiyede de yaşayan Türkleşmiş hintliller olduğunu hesaba katarak konuşmalıyım. Bu arada öz be öz açık tenli Türküm yani Hintliler ile ırki olarak bir akrabalığım yok.
Bir kültürü eleştirirken (hatta yererken) ise Türk kültürü ile olan etkileşiminin verdiği zarar ile yaparım bunu.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

:-)
Daha evvelki işyerimin beni ne duruma soktuğundan bahsetmiştim değil mi?
Bunları tekrar anlatmak istemiyorum.
Anlatmak istediğim şeyin yanlış anlaşılmaması için ben de çaba sarfediyorum. "Hintlilerden nefret etmeye devam edeceğim" cümlesi akla ilk getireceği anlam bakımından yanlış anlaşılmaya çok müsait. Ama ben bununla uğraşmak için enerjimi boşa harcamayı doğru bulmuyorum.

Hatta şu anda zamanı da boşa harcıyoruz.
Sorun, bizim millet niye oralara gelemiyo da hintliler geliyo değil.
Ya da hintlilere laf söyleyeceğimize iğneyi kendimize de batırmalıyız değil.
Bizim millet tembeldir, yapamıyo hiç değil.
Ortada bir sorun var: İnsanlar bunu bilmiyorlar ama, hintli teknik adamlar, ülkelerindeki yanlış teknik eğitim nedeniyle kötü bir eğitim ile kolay mezun oluyorlar. Elektronik adamları, elektronik bilimini vudu büyüsüyle karıştırarak yürütmeye çalışıyor. Amerika ve daha birçok ülke, karşılaşacağı tehlike boyutundaki olumsuzlukların farkında olmadan hintlileri hızla işe alıyor. Farkına vardığım/ız kadarıyla bunun birtek bu forumda farkındayız. Bu bizim akıllı olduğumuzu göstermiyor ama bunu bilmek üzüyor. Hindistan kötü bir yer. Burayla karşılaştırılırsa bizim eğitimimiz oxford kalır. Bilgisayar eğitimimiz de kimi üniversitede iyi, ama kimisinde yetersiz olabilir. Dediğim gibi konu aslında bu değil; Hintliler önemli yerlere yerleşmemeliler. Ama onları sahip oldukları pozisyonlara yerleştirenler bunu zerre bilmiyor.
Kullanıcı avatarı
tn82
Moderator
Moderator
Teşekkür etti: 67 kez

Mesaj gönderen tn82 »

shampuan yazdı: 30 Kas 2021, 20:47 Geçmiş olsun @tn82, keşke biraz hack bilseydik...
Tarkan abi, sen de özür dileme. Bizim ne demek istediğimizi anlayan anladı.
Bana o çözüm yolunun linkini atabilir misiniz?
Sağol varol,
https://www.ceofix.com/11424/windows-10 ... egismiyor/

https://www.ceofix.net/750/start-taskba ... reyed-out/

Windows 10'un ilk sürümü çıktığında beyaz görev çubuğuna sinir olmuştum. Ve çözümü çok kolaydı buldum. Ve ingilizce Türkçe konularını yazdım. İngilizce Konudaki ve videolardaki yorumları okursan microsoft forumlarında bile çözümü olmayan yada bir sürü dolanmbaçlı yollar ile çok uğraştırdıklarını yazdılar. Çok kolay yoldan çözümü yazdım. Ben microsoft forumda konuya link verdiğimde benim linkimi siliyor beyfendi ve banlıyor. Kendi linkini paylaşıyor. Ki konusunu benden sonra yazılmıştır. Ve microsoft forumunda konudaki tartışmalarımızı da siliniyor bu sebeple ilgili yardım konusunun linkini veremiyorum.

Sadece bu kadar değil. Hintliler ile bir diğer konu Hosting alımı ile oldu.

Bir hosting şirketinden bir plan seçtim. HOstingi aldım. Sİteleri taşıyacağım. 2 gün geçti adamlar Cpanel vermediler. Bende para iadesi istedim. Maalesef hergün yazdımda 15 gün snra para iadesini alabildim. Hosting sahibi Hintli imiş sonradan öğrendim. :kafasalla:
En son tn82 tarafından 30 Kas 2021, 21:58 tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Ben üstte çok kısa anlattım lakin Microsofta BUG bildiriminde bulunduk 3-5 farklı Hata bulmuştuk ve bizce önemliydi, Neyse Biz bekliyoruzki düzeltsinler aradan 5 yıl geçti tık yok , Microsofttaki o Linkler Önce herkes tarafından görünebiliyorken sonradan sadece Yetkililer tarafından görünebilir şekline çevrildi ardından silindi , Böylece bizi yalancı durumuna düşürdüler YUH diyorum daha ne diyeyim... yani bunun gibi bir ton şeyle karşılaşınca Malesef yavaş yavaş Ön yargı yapmaya başlıyor. :pckir:
Kullanıcı avatarı
wonder
Kilobyte2
Kilobyte2
Teşekkür etti: 181 kez

Mesaj gönderen wonder »

Diğer büyük şirketlerin sürekli geriye gittiğini görmüyor mu bu adamlar hala hintlilere şirket devrediyorlar anlayamadım.

“Teknoloji ve bilim haberleri” sayfasına dön