Her gün 200 milyondan fazla insanın ziyaret ettiği, dünya gündeminin belirlendiği Twitter'ın kurucusu ve CEO'su Jack Dorsey, bir anda istifa edip yerini adı sanı duyulmamış genç bir göçmene bıraktı. Peki kim bu yeni CEO ve daha da önemlisi neden böyle bir tercihe gidildi? Sizin için araştırdık...
Twitter CEO'su Jack Dorsey, dün şirket çalışanlarına gönderdiği ve kişisel hesabından tweet'lediği uzun bir e-postayla istifa ettiğini duyurdu. Yerine kimin geçeceğini de açıklayan 45 yaşındaki Dorsey, "Parag CEO'muz oluyor. Yönetim kurulu oldukça kapsamlı bir süreçte bütün seçenekleri değerlendirdi ve oybirliği ile Parag'ı seçti. Şirketi ve ihtiyaçlarını ne kadar derinden anladığını düşünürsek, bir süredir benim seçimim de oydu. Bu şirketin dönüşümünü sağlayan her kritik kararın arkasında Parag vardı. (...) Onun CEO'luğuna sonuna kadar güveniyorum" ifadelerini kullandı.
Twitter çalışanları Dorsey'nin kimden bahsettiğini tabii ki biliyordu ama şirketin ve sektörün dışında kalanların aklında kaçınılmaz bir biçimde "Kim bu Parag?" sorusu oluştu. Biz de bu sorudan yola çıktık ve tam adıyla Parag Agrawal'i biraz daha yakından tanımak isteyenler için bir profil hazırladık.

MUMBAI'DE DOĞDU, DOKTORA İÇİN ABD'YE GİTTİ
Hindistan'ın Mumbai şehrine doğmuş olan Agrawal, ülkenin en elit teknik üniversitelerinden biri olan Hindistan Teknoloji Üniversitesi'nde bilgisayar mühendisliği eğitimi aldı. Ardından 2005'te ABD'ye taşındı ve Stanford Üniversitesi'nde bilgisayar bilimi doktorasına başladı. Burada bilgisayarların büyük miktarda dijital bilgiyi saklamasına yarayan veri tabanı sistemleri üzerine çalışan bir araştırma grubuna katıldı.
Araştırmanın yürütücüsü ve Agrawal'in tez danışmanı Dr. Jennifer Widom, "Stanford'daki öğrenciler arasında matematiği ve bilgisayar biliminin temelini oluşturan teoriyi kavrayışıyla öne çıkıyordu" ifadeleriyle anlattı genç Parag'ı. Widom şöyle devam etti: "Hem matematik hem de teori becerisine sahip olmak sizi çok ilerilere götürebilir. Eğer teoride iyiyseniz, analitik düşünme, mantık kurma, karar alma beceriniz var demektir."
Kaynak:
https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/tam ... n-41950906