Katılımlarınız ve önerileriniz için çok teşekkür ederim.
Önerilerinizi tabii ki denerim. Ancak alternatif yazılıma ya da komuta falan gerek yok; elimde güzel bir ilaçlı pro yazılım var.
Asıl mesele bu değil => Biraz muhabbet edelim diye beyin fırtınası oluşturmak istemiştim. Tahminler doğru:
Bu bir sistem diski değil. Kullanım sıklığı yüksek evet, ancak dosyalarda parçalanma olmadığı için bir dosyaya başvurulduğunda HDD'nin kafası fazla gezmeyecektir. Performans da bu vesileyele daha düşük olmayacaktır.
Eğer bir disk, "depo" niyetine kullanılıyorsa, birleştirme işlemi yukarıdaki gibi kalsa yeterli oluyor. Yani "tam birleştirme" yapmaya gerek yoktur. Zira daha bu diskten dosya silmeye devam edebilirim. Eh, dosya silmeye devam ettikçe de yeni boşluklar açılacak? Dolayısıyla boşluk birleştirme işlemi yapmama gerek kalmayacaktır.
Yani bu diskte defragmentasyon uygulanmasına gerek yoktur.
Lakin bir konunun doğru anlaşılması gerekli. BİRLEŞTİRME YAPMAYA GEREK YOKTUR dedim; YAPILMAMALIDIR demedim. Bu bir sistem diski olsaydı, "yapılsa daha iyi olur" olacaktı. Çünkü sistem diski olarak kulanıldığı için, tahmininiz üzere daha çok yazma-silme yapılacağı için daha çok parçalanma olacaktı.
Bu diskte eğer, şu haldeyken defrag işlemi yaparsam;
-
defrag işlemi de bir tür yazma işlemi olduğu için, az ya da çok disk ömründen biraz yiyecektim.
-vaktimi gereksiz yere boşa harcayacaktım.
Ha bu arada Tarkan abi, o komutta C: yerine E: olacak doğru mu
Yani Hatice'yi bırakıp Netice'ye gelirsek, forum olarak zaten bazı şeylerin farkındayız. Ama forumu dışarıdan okuyan insanlar gelip birşeyler okudukları zaman da birşeyler görsün öğrensinler diye açtım başlığı.
Konu yine de yoruma açıktır. Bilgi eklemek isteyen ekleyebilir. Yanlış olduğumuz bir nokta varsa bildirebilir.
Teşekkür ederim.