Blog Kurmak

Internet konusunda bilgi ve ipuçları paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19852 kez

Re: Blog Kurmak

Mesaj gönderen velociraptor »

shampuan yazdı: 21 Oca 2021, 12:32 Tekrar bir bakabilir misin abi birinci linktekileri yaptım da ikinciye kafa basmadı. Doğrulandı diyor.
Bunu ancak 1 hafta sonra falan anlarız google senin sayfalarını indexe eklemesi için sitemap.xml dosyasına ihtiyaç duyuyor , bunu indexlemesi için yolluyorsun.
Kullanıcı avatarı
lord_leo
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen lord_leo »

Avrupa örneği vermeye gerek yok. Afrika ülkeleri bile dil eğitimi konusunda çok ileriler.
Hep böyle konuşurlarda merak ettim, avrupaya , afrikaya gittin mi ?

Ben gittim. Mesela Afrikada gittiğin yere göre yerel dil konuşulur, sonra çocuk ilkokula başladığında nerenin sömürgesi ise o lisanda eğitim alır, ve o dili pataküte konuşurlar. İstisnalar hariç hepsi kural falabn demeden lisan bilir. Zaten olması gerekende bu, derdini anlat yeter. Sonrası bunun ardından gelmeli.
Fikrim aynı sistemde öğretmenlerin çoğuda yetersiz.

https://www.webkenti.net/2019/10/egitim-ve-gelecek.html
En son lord_leo tarafından 21 Oca 2021, 15:36 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
lord_leo
Megabyte3
Megabyte3

shampuan yazdı: 21 Oca 2021, 12:32 Tekrar bir bakabilir misin abi birinci linktekileri yaptım da ikinciye kafa basmadı. Doğrulandı diyor. Şu anda google search console'dayım. Pek anlamadığım bazı şeyler var.

Manuel işlemlerde hiçbir sorun algılanmadı yazıyor yanında da yeşil okey var.
Ayarlarda "Doğrulanmış bir sahipsiniz" yazıyor.
Googlebot akıllı telefon falan yazısı görüyorum.
Mülk, hesaba eklendi diyor.
Bir de ilk linkteki anlatımında gösterdiğin arayüz çok eskiydi, güncel arayüzden robot.txt yazısını ekledim ama doğru mu oldu bilemiyorum, yazı kutucuğı sanki oradaki kod için değildi... :?:
Neyse şu anda konsol bana ne sorsam birkaç gün sonra gel diyor. Sanırım google'da görünmesi zaman alır.
Bak söylemesen bilmiyordum haa :( Ben de googleda arayınca niye çıkmıyo diyorum.
https://www.webkenti.net/2017/06/blog-y ... ler-2.html
Kullanıcı avatarı
trasmus
Megabyte2
Megabyte2

Mesaj gönderen trasmus »

Maalesef, aradığınız sayfa bu blogda yok.
Kullanıcı avatarı
lord_leo
Megabyte3
Megabyte3

trasmus yazdı: 21 Oca 2021, 15:30
Kullanıcı avatarı
trasmus
Megabyte2
Megabyte2

Mesaj gönderen trasmus »

lord_leo yazdı: 21 Oca 2021, 15:35
Temanı değiştirmişsin, hayırlı olsun.
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 124 kez

Mesaj gönderen feuer »

lord_leo yazdı: 21 Oca 2021, 15:27
Avrupa örneği vermeye gerek yok. Afrika ülkeleri bile dil eğitimi konusunda çok ileriler.

Ben gittim. Mesela Afrikada gittiğin yere göre yerel dil konuşulur, sonra çocuk ilkokula başladığında nerenin sömürgesi ise o lisanda eğitim alır, ve o dili pataküte konuşurlar. İstisnalar hariç hepsi kural falabn demeden lisan bilir. Zaten olması gerekende bu, derdini anlat yeter. Sonrası bunun ardından gelmeli.

Bu ülkelere gidip gitmemiş olmam, eğitim sistemleri konusunda bilgi sahibi olmadığım anlamına gelmez. Çoban değiliz sonuçta değil mi
diplomalarımız var, derecelerimiz var.

Gana, Gine ve Sierra Leone den kardeşlerim var. Üniversite okuduğum dönem Avrupa dan arkadaşlarım oldu. İnternet üzerinden tanışıp uzun süre sohbet ettiğim insanlar oldu, ziyaretime gelen de oldu. (Hollanda, Almanya, İsveç, Macaristan). Akrabalarım var Almanya da.

Bir yerin eğitim sistemi konusunda bilgi sahibi olmak için oraya gitmenize gerek yok, (ilginizi çeken bir konu ise) eğitim sistemleri ile ilgili okumalar yapabilirsiniz. Bu konuda yazılmış kitaplar var, araştırmalar var. Ailemden eğitim sendikacılığı ile uğraşanlar olduğu için elimizde kaynaklar vardı ve okumalar yapmıştım.

Ben geçen ay bir yerleşime gittim geç saatlerde ve sabah olmadan döndüm hiç bir fikrim yok o yerleşim ile ilgili. Bir yere gitmek o yerin eğitim sistemi hakkında fikir sahibi olmanızı sağlamaz. Ben bir Yunan adasına tatile gitsem eğitim sistemi umrumda olmaz açıkçası, Hollanda ya eğlenmeye gitsem yapacağım şeyler bellidir.

Sizin durumunuzu (mezuniyet, meslek, ilgi alanları) bilmiyorum tabi devlet görevi ya da mesleğiniz sebebiyle gitmiş olabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Mesaj gönderen shampuan »

lord_leo yazdı: 21 Oca 2021, 15:30
shampuan yazdı: 21 Oca 2021, 12:32 Tekrar bir bakabilir misin abi birinci linktekileri yaptım da ikinciye kafa basmadı. Doğrulandı diyor. Şu anda google search console'dayım. Pek anlamadığım bazı şeyler var.

Manuel işlemlerde hiçbir sorun algılanmadı yazıyor yanında da yeşil okey var.
Ayarlarda "Doğrulanmış bir sahipsiniz" yazıyor.
Googlebot akıllı telefon falan yazısı görüyorum.
Mülk, hesaba eklendi diyor.
Bir de ilk linkteki anlatımında gösterdiğin arayüz çok eskiydi, güncel arayüzden robot.txt yazısını ekledim ama doğru mu oldu bilemiyorum, yazı kutucuğı sanki oradaki kod için değildi... :?:
Neyse şu anda konsol bana ne sorsam birkaç gün sonra gel diyor. Sanırım google'da görünmesi zaman alır.
Bak söylemesen bilmiyordum haa :( Ben de googleda arayınca niye çıkmıyo diyorum.
https://www.webkenti.net/2017/06/blog-y ... ler-2.html
Okumadığımı sanma. Şu an hala okumayı sürdürüyorum. Hatta katıldığım noktaların yanında eleştirdiğim şeyler de var ama bunları tek tek tartışacak durumum yok. Şunu söylemeye çalışıyorum, şu an işin çok başında olduğum için hiçbir şey belli değil. Bugün telefonda başka bir forumdan biriyle görüştüm, bu konudan bahsettim, "sana web sitesi kuralım" diyor. Adam ilkokul mezunu. Demirci ustası. Telefonda konuşurken carrrrr currrr demir kesiyor, cızzzt bızzzt diye kaynak yapıyor, karşımdaki rahatsız mı oluyor dediğimi duyuyor mu, hesap edemiyor düşün o kadar cahil. Bana wampserver ile geçici site oluşturup sonra neler yapılacağını detayıyla anlatıyor. Daha evvel arkadaşına alışveriş sitesi kurduğundan bahsediyor, adam çözmüş olayı.

Ben de kendimi bu durumlarda gördükçe gerçekten utanıyorum. :(

Yazıların faydalı. Ama genelde baktığım zaman sanki çok öfkeliymişsin de bir yerlere kin kusmak için fırsat kolluyormuşsun gibi bir enerji alıyorum. Benim sorunum da olabilir.
Kullanıcı avatarı
lord_leo
Megabyte3
Megabyte3

Yazıların faydalı. Ama genelde baktığım zaman sanki çok öfkeliymişsin de bir yerlere kin kusmak için fırsat kolluyormuşsun gibi bir enerji alıyorum. Benim sorunum da olabilir.
Normal halim sizinle alakası yok.
Küstah biriyim. Ve leblebiyi anlatmak için çorumun tarihinden başlamayı sevmiyorum.
Kişisel algılaz iseniz , benim açımdan bir sorun yok.
En son lord_leo tarafından 21 Oca 2021, 18:44 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
lord_leo
Megabyte3
Megabyte3

feuer yazdı: 21 Oca 2021, 16:20
lord_leo yazdı: 21 Oca 2021, 15:27

Bu ülkelere gidip gitmemiş olmam, eğitim sistemleri konusunda bilgi sahibi olmadığım anlamına gelmez. Çoban değiliz sonuçta değil mi
diplomalarımız var, derecelerimiz var.

Gana, Gine ve Sierra Leone den kardeşlerim var. Üniversite okuduğum dönem Avrupa dan arkadaşlarım oldu. İnternet üzerinden tanışıp uzun süre sohbet ettiğim insanlar oldu, ziyaretime gelen de oldu. (Hollanda, Almanya, İsveç, Macaristan). Akrabalarım var Almanya da.

Bir yerin eğitim sistemi konusunda bilgi sahibi olmak için oraya gitmenize gerek yok, (ilginizi çeken bir konu ise) eğitim sistemleri ile ilgili okumalar yapabilirsiniz. Bu konuda yazılmış kitaplar var, araştırmalar var. Ailemden eğitim sendikacılığı ile uğraşanlar olduğu için elimizde kaynaklar vardı ve okumalar yapmıştım.

Ben geçen ay bir yerleşime gittim geç saatlerde ve sabah olmadan döndüm hiç bir fikrim yok o yerleşim ile ilgili. Bir yere gitmek o yerin eğitim sistemi hakkında fikir sahibi olmanızı sağlamaz. Ben bir Yunan adasına tatile gitsem eğitim sistemi umrumda olmaz açıkçası, Hollanda ya eğlenmeye gitsem yapacağım şeyler bellidir.

Sizin durumunuzu (mezuniyet, meslek, ilgi alanları) bilmiyorum tabi devlet görevi ya da mesleğiniz sebebiyle gitmiş olabilirsiniz.
Sizin ile alakası yok demek istediğim olayın dibi farklı.
Kullanıcı avatarı
lord_leo
Megabyte3
Megabyte3

trasmus yazdı: 21 Oca 2021, 15:42
lord_leo yazdı: 21 Oca 2021, 15:35
Temanı değiştirmişsin, hayırlı olsun.
Teşekkürler,
tema düzenledim ama hata verdi. şimdilik bu dursun dedim. Yeni temaya geçene kadar idare etsin.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19852 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Arada tema değişikliği şart , eline sağlık , umarım hatayı halledersin
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Mesaj gönderen shampuan »

lord_leo yazdı: 21 Oca 2021, 18:31
Normal halim sizinle alakası yok.
Küstah biriyim. Ve leblebiyi anlatmak için çorumun tarihinden başlamayı sevmiyorum.
Kişisel algılaz iseniz , benim açımdan bir sorun yok.
Blogdaki ruh hali açısından söylüyorum.
Algılama sorunu yaşıyor olabilirim demek istedim.
Yazının bütününe bakarken birilerine karşı bir öfke açığa çıkıyor sanki. :?:
Kullanıcı avatarı
esatiz
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 399 kez

Mesaj gönderen esatiz »

lord_leo yazdı: 21 Oca 2021, 18:35 Teşekkürler,
tema düzenledim ama hata verdi. şimdilik bu dursun dedim. Yeni temaya geçene kadar idare etsin.
Evet temanız güzel olmuş hocam ben de takipteyim :arrow:
Shampuan hocamızın açtığı konularda muhabbet uzuyor :-D
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 124 kez

Mesaj gönderen feuer »

lord_leo yazdı: 21 Oca 2021, 18:34 Hep böyle konuşurlarda merak ettim, avrupaya , afrikaya gittin mi ?

Ben gittim...
lord_leo yazdı: 21 Oca 2021, 18:34 Sizin ile alakası yok demek istediğim olayın dibi farklı.
Benim açımdan sorun yok.