3 farklı bat dosyasını shift ile sağ tuşa menüsüne ekleme - Çözüldü
-
solution
- Bit

3 farklı bat dosyasını shift ile sağ tuşa menüsüne ekleme - Çözüldü
Merhaba Arkadaşlar,
Açmış olduğum konu çözüldü olarak işartlendiği için yeni konu olarak açtım bu konuyu yanlış ise affola;
Sordum.net 'in çözmüş olduğu problem : viewtopic.php?f=149&t=209270
Bizim hazırladığımız bu bat dosyalarını (Servislerin start ve stop durumlarını) forumda bir kaç yerde gördüğüm gibi acaba bir yere koyup shift ile sağ tuşa ekleyebilir miyiz ?
Mesela şu konuda ki ;
https://www.sordum.net/43850/sag-tus-il ... st-edelim/
Herkes kendi bat dosyalarını hazırlayacak, onu c yada d altında bir yere koyacağız, shift ile sağ tuş yapıldığında bat dosyalarından hangisi lazım ise ona tıklayacak.
Olabilir mi acaba ?
Şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.
Açmış olduğum konu çözüldü olarak işartlendiği için yeni konu olarak açtım bu konuyu yanlış ise affola;
Sordum.net 'in çözmüş olduğu problem : viewtopic.php?f=149&t=209270
Bizim hazırladığımız bu bat dosyalarını (Servislerin start ve stop durumlarını) forumda bir kaç yerde gördüğüm gibi acaba bir yere koyup shift ile sağ tuşa ekleyebilir miyiz ?
Mesela şu konuda ki ;
https://www.sordum.net/43850/sag-tus-il ... st-edelim/
Herkes kendi bat dosyalarını hazırlayacak, onu c yada d altında bir yere koyacağız, shift ile sağ tuş yapıldığında bat dosyalarından hangisi lazım ise ona tıklayacak.
Olabilir mi acaba ?
Şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.
Re: Windows 10 Servisleri start stop yapan 3 farklı bat dosyasını shift ile sağ tuşa ekleme
Olabilir ancak sizin makinelerde depfreeze vardı. Bu yüzden klasörlerlerin her yeni başlangıçta manuel olarak kopyalanması lazım.
-
solution
- Bit

Re: Windows 10 Servisleri start stop yapan 3 farklı bat dosyasını shift ile sağ tuşa ekleme
Merhaba hocam,
Evet makinalarda deepfreeze tarzı bir program var, fakat sistem tarafında ki arkadaşlar, ilgili bat dosyalarını ve ilgili ayarları verirsek bize kurulan image'ların içerisine koyabileceklerini söylediler, fakat direkt sağ tuşta olmaz shift ile birlikte sağ tuş olursa yardımcı olacaklarını söylerler.
Teşekkürler...
Evet makinalarda deepfreeze tarzı bir program var, fakat sistem tarafında ki arkadaşlar, ilgili bat dosyalarını ve ilgili ayarları verirsek bize kurulan image'ların içerisine koyabileceklerini söylediler, fakat direkt sağ tuşta olmaz shift ile birlikte sağ tuş olursa yardımcı olacaklarını söylerler.
Teşekkürler...
Easy Context Menu v1.6 ile denemeler yaptım. Sağ tuşa klasör içindeki bat dosyalarının yollarını yazıp yönetici olarak çalıştır'ı işaretleyince sıkıntısız çalıştı. @velociraptor'un ecm üzerindeki bilgisi benden fazla olduğu için sağ tuş ve shift kombinasyonunun kullanımı konusunda bilgi vermesi daha sağlıklı olacaktır.
-
solution
- Bit

Hocam, teşekkür ederim,trasmus yazdı: 25 Şub 2020, 00:46 Easy Context Menu v1.6 ile denemeler yaptım. Sağ tuşa klasör içindeki bat dosyalarının yollarını yazıp yönetici olarak çalıştır'ı işaretleyince sıkıntısız çalıştı. @velociraptor'un ecm üzerindeki bilgisi benden fazla olduğu için sağ tuş ve shift kombinasyonunun kullanımı konusunda bilgi vermesi daha sağlıklı olacaktır.
Çok acil bir durum değil, şu an manuel yolla start stop yapabiliyoruz, @velociraptor uygun olduğunda yardımcı olabilirse çok seviniriz,
Teşekkürler.
iyi çalışmalar.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19729 kez
https://www.sordum.net/56149/sag-tus-me ... r-ekleyin/
Alt menü şeklinde de olur direkt te ekleyebilirsiniz , sadece sağ taraftaki "Shift tuşuna basıldığında sağ tuş menüsünde göster" işaretli olmalı
Problemi çözebildiniz mi?solution yazdı: 25 Şub 2020, 11:36 Hocam, teşekkür ederim,
Çok acil bir durum değil, şu an manuel yolla start stop yapabiliyoruz, @velociraptor uygun olduğunda yardımcı olabilirse çok seviniriz,
Teşekkürler.
iyi çalışmalar.
-
solution
- Bit

Re: 3 farklı bat dosyasını shift ile sağ tuşa menüsüne ekleme
Merhaba, bu programı indirip ilettik sistem uzmanı arkadaşlara,
Kendileri inceleyecekler, bu program regeditte hangi değişkenleri etkiliyorsa yani nerede bir değişiklik yapıyorsa onları bulup manuel yapabilirler ise sisteme entegre edecekler, eğer onları tespit edemezler ise maalesef olmayacak,
Yani detay vermek gerekirse aslında şöyle;
Sistem tarafında çalışan arkadaşlar bizler için değişik imajlar hazırlıyorlar,
içerde farklı sunucularımız farklı domain controller lar felan var,
Dolayısı ile bilmedikleri yada kendi yapmadıkları birşeyi kullanmak istemiyorlar,
Çünkü eski bir sistemci arkadaş bir VBS yüzünden hem tüm sistemimizi durdurdu hemde ciddi sorunlara yol açtı :)
o sebeple bizim standardımız bu bize uyun diyorlar. ben biraz sistem tarafına meraklı olduğum için ben iletişim kurabiliyorum arkadaşlar ile, o yüzden bu sağ click olayını Test makinasında deneyip nereyi editliyor ise bulup öyle iletmemi istediler ama minnet rica kendileri inceleyip bilgi verecekler.
Çok teşekkür ederim.
Kendileri inceleyecekler, bu program regeditte hangi değişkenleri etkiliyorsa yani nerede bir değişiklik yapıyorsa onları bulup manuel yapabilirler ise sisteme entegre edecekler, eğer onları tespit edemezler ise maalesef olmayacak,
Yani detay vermek gerekirse aslında şöyle;
Sistem tarafında çalışan arkadaşlar bizler için değişik imajlar hazırlıyorlar,
içerde farklı sunucularımız farklı domain controller lar felan var,
Dolayısı ile bilmedikleri yada kendi yapmadıkları birşeyi kullanmak istemiyorlar,
Çünkü eski bir sistemci arkadaş bir VBS yüzünden hem tüm sistemimizi durdurdu hemde ciddi sorunlara yol açtı :)
o sebeple bizim standardımız bu bize uyun diyorlar. ben biraz sistem tarafına meraklı olduğum için ben iletişim kurabiliyorum arkadaşlar ile, o yüzden bu sağ click olayını Test makinasında deneyip nereyi editliyor ise bulup öyle iletmemi istediler ama minnet rica kendileri inceleyip bilgi verecekler.
Çok teşekkür ederim.
-
solution
- Bit

Mesela diğer konuda :
viewtopic.php?f=149&t=209270
@velociraptor bir vbs hazırlamıştı. çift tıklıyorsun sıra ile tüm servisleri başlatıyor ekrana bişi getirmiyor, bana göre harika birşey ama kullanmak istemediler VBS dosyasını o sebeple bat dosyası olarak verdik kendilerine.
Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederiz.
Çok sağolun
viewtopic.php?f=149&t=209270
@velociraptor bir vbs hazırlamıştı. çift tıklıyorsun sıra ile tüm servisleri başlatıyor ekrana bişi getirmiyor, bana göre harika birşey ama kullanmak istemediler VBS dosyasını o sebeple bat dosyası olarak verdik kendilerine.
Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederiz.
Çok sağolun
- velociraptor
- Yottabyte4

Evet sistem yöneticileri de haklı olarak kodları görmek istiyorlar, onlara şöyle yardımcı olayım ozaman ; aşağıdaki konuya bir gözatsınlar
https://www.sordum.net/36764/sag-tusa-v ... i-eklemek/
Shift tuşunu eklemek için kaydın altına sadece aşağıdakini eklesinler
"extended"=""
Örnek uygulama
https://www.sordum.net/7373/sag-tusa-pr ... le-kaldir/
Shift tuşunu eklemek için kaydın altına sadece aşağıdakini eklesinler
"extended"=""
Örnek uygulama
-
solution
- Bit

velociraptor yazdı: 28 Şub 2020, 13:04 Evet sistem yöneticileri de haklı olarak kodları görmek istiyorlar, onlara şöyle yardımcı olayım ozaman ; aşağıdaki konuya bir gözatsınlar
Shift tuşunu eklemek içinkaydın altına sadece aşağıdakini eklesinler
"extended"=""
Örnek uygulama
Hocam Selamlar,
Sağ Tuşa Bat Dosyasını ekleyebildik ama shift olayını yapamadık, örnek uygulamada var olan bir done kullandığınız için ben tam çözemedim,
Reg kaydını oluşturdum altına da belirttiğiniz extended anahtarını ekledim, fakat doğrudan sağ tuşa ekledi hocam,
Sabrınız ve yardımınız için yeniden teşekkür ederim.

- velociraptor
- Yottabyte4

Command değilde bir üst anahtar olan Bat a eklemeyi deneyin
-
solution
- Bit

Merhaba Hocam,
Galiba bir yerde hata yapıyorum, yada W10 versiyon 1909 onunla ilgili bişi olabilir mi acaba ?
Shift ile ekleyemedim bir türlü
Galiba bir yerde hata yapıyorum, yada W10 versiyon 1909 onunla ilgili bişi olabilir mi acaba ?
Shift ile ekleyemedim bir türlü
- velociraptor
- Yottabyte4

Regedit kayıtlarını burada paylaşırsan yardımcı olma şansım artar
-
solution
- Bit

Hocam istediğiniz tam olarak bumu ?
Kayıtları ekledim ve export ettim.