hdd sorunu
-
m.engin
- Byte4

hdd sorunu
bios dan hdd görünmüyordu cd - rom ile anakart üzerindeki yerleri degistirdim hdd göründü simdi cd-rom görmüyor kablolar saglam sorun anakarttamı hdd ve cd-rom aynı kablo ile tek giris olarak anakarta baglarsam çalısırmı
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 21202 kez
-
m.engin
- Byte4

pc açılmıyordu sistem çökmüstü yeniden yüklemek istedim hdd i görmedi çok ugrastım basarılı olamadım en son hdd ile cd rom kablolarını degistirdim anakarta baglantı kısmından hdd gördü bu kez cd rom görmüyor tüm yapabildiklerimi denedim basaramadım gözlemledigim kadarıyla anakarta takılan sokete kadar hersey normal sorun ondan sonasında.her ikisinide aynı soketten çalısırmı sorun olmazsa çoklu ide kablosu bulup birde öyle deneyeyim
-
m.engin
- Byte4

- burak_dalkir
- Gigabyte2

- İletişim:
arkadasım bak kabloda 3 çıkıs var biliyorsun.ikisi birbirine yakın olur digeri en uzak olandır.uzak olan uçtaki anakarta baglanır.diger ucundaki slave çıkısıdır.ortadaki ise primary olarak gösterilir.eger hdd deki jumper slave se ve sen kabloda da slave olarak tanıtıyosan problem çıkar.ya jumperların tamamını çıkar cable connection olarak yap.yada jumper connection olarak baglarsan problem kalmayacaktır.