Acronis ( Yedek al, Geri yükle, yedek Güncelle, Secure Zone)

PC hakkındaki genel bilgi ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
Mendenn
Gigabyte2
Gigabyte2

Acronis ( Yedek al, Geri yükle, yedek Güncelle, Secure Zone)

Mesaj gönderen Mendenn »

Acronis programıyla sistemimizden kolaylıkla yedek alıp gerektiği zaman yedeği geri yükleyebiliriz. Aldığımız bu yedeği sabit diskimize, cd-dvd..vb. veri depolama birimlerinde saklayabiliriz. Sabit disklere virüs bulaşması, sabit diskin zarar görmesi, yedek alınan cd-dvd ‘nin kullanılamayacak hale gelmesi aldığımız bu yedeği kullanmamızı engellemektedir. Yakın zamanda bilgisayar üreticileri kullanıcılara kurulmaya hazır sistemlerle hitap etmekte, kullanıcılar üretici firmalar tarafından oluşturulan recovery manger(kurtarma konsolu-yardımcısı) yardımıyla istedikleri zaman sistemini fabrika ayarlarına döndürebilmektedir. Acronis firması geliştirdiği Acronis Secure Zone seçeneğiyle kullanılan sistem içerisinde gizli bir bölüm oluşturarak sistem yedeğinin buraya alınmasını sağlayarak istenildiği zaman bu ksımdan F11 tuşuyla sistem yedekleme, yedek güncelleştirme ve yedeği geri yükleme işlemlerinin yapılmasını sağlamaktadır. Yazılım sistemin boot menüsüne kendi recovery manegerini yerleştirerek kullanıcılara kısa yoldan yedekleme-geri yükleme işlemini yapmalarına imkan tanımaktadır. Yalnız yazılımın halen eksik bir yönü bulunmakta olup format atmak istenildiğinde önce Acronis Secure Zone bölümünün silinmesi dolayısıyla alınan yedeğin silinmesi gerekiyor. Zamanla Acronis firmasının buna da bir çözüm bulacağını düşünüyorum.

Aşağıdaki anlatımda;

-Acronis Secure Zone(Kurtarma Konsolu) oluşturma,
-Kurtarma konsolu yardımıyla yedek alma,
-Alınan yedeği güncelleştirme,
-Yedekten geri yükleme yapma,
-Ve Acronis Secure Zone alanının kaldırılması konularını anlatmaya çalışacağım.

Anlatıma başlamadan önce bir istek ve birde uyarıda bulunmak istiyorum. Her hangi bir konuyu anlatma ona tamamıyla hakim olmayı gerektirmiyor. Ben yazılımın bu özelliği hakkında çeşitli kaynaklardan topladığım bilgilerle anlatımı elimden geldiği kadar detaylı yapmaya çalıştım. Her zaman olduğu gibi yine bazı arkadaşlar sorunlarla karşılaşacak, bazılarının da soruları olacaktır. Bu sorun ve sorulara konuyu inceleyip bir fikri olan arkadaşlarında cevap vererek katkıda bulunmalarını rica ediyorum.
Uyarıya gelince, yukarıda da söylediğim gibi yazılım sistemin boot menüsü yerine kendi resovery mangerini kuruyor. Dolayısıyla format atmak istediğinizde cd yi cd roma taksanız bile kurulum cd niz boot olmayacaktır. Boot olsa bile yazılımın oluşturduğu alan gizli olduğundan bu alan biçimlendirme ekranında görünmeyeceğinden format atmadan önce mutlaka Acronis Secure Zone alanının kaldırılması gerekmektedir. Konunun son kısmında da Acronis Secure Zone’nin nasıl kaldırılacağını anlatmaya çalıştım. şimdi anlatıma başlıyorum.
1-Acronis Secure Zone Alanının Oluşturulması:

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

2-Yedek Alma:

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

3-Yedeği Geri Yükleme:

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

4-Yedeği Güncelleştirme:

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

5- Acronis Secure Zone Alanını Kaldırma:

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

Düzenleme ve upload bana aittir. Konu alıntıdır. Anlatımda toplam 154 adet resim kullanılmıştır.

Yazan: Mendenn
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19212 kez

Re: Acronis ( Yedek al, Geri yükle, yedek Güncelle, Secure Z

Mesaj gönderen velociraptor »

Oldukça ayrıntılı olmuş teşekkürler
Panzer
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen Panzer »

Bunu yapayım ben. Elinize kolunuza sağlık.
Kullanıcı avatarı
diceratops
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen diceratops »

bilgisayarıma virüs girdiğinde yada arıza çıkarttığında hep uygularım bunu.formattan sonra internet kablosunu çıkartın , lazım olan programları yükleyin.gerekli olanları.sonra yedek alın takın kabloyu.yapmanız gereken java ve flash playeri indirmek.

sorunsuz program :)
Panzer
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen Panzer »

Benim diskim 4'e ayrılmıştı. C: , D:, E:, F: bölümleri vardı. Acronis Secure Zone'u oluştur dediğimde hata veriyordu. Meğersem 4 bölümlü disklerde olmuyormuş. Ben de 3 bölüm haline getirip öyle Secure Zone oluşturdum. Gayet güzel çalışıyor şimdi. Paylaşım için tekrar teşekkürler.

“Genel bilgiler ve ipuçları” sayfasına dön