Aşağıdaki anlatımda;
-Acronis Secure Zone(Kurtarma Konsolu) oluşturma,
-Kurtarma konsolu yardımıyla yedek alma,
-Alınan yedeği güncelleştirme,
-Yedekten geri yükleme yapma,
-Ve Acronis Secure Zone alanının kaldırılması konularını anlatmaya çalışacağım.
Anlatıma başlamadan önce bir istek ve birde uyarıda bulunmak istiyorum. Her hangi bir konuyu anlatma ona tamamıyla hakim olmayı gerektirmiyor. Ben yazılımın bu özelliği hakkında çeşitli kaynaklardan topladığım bilgilerle anlatımı elimden geldiği kadar detaylı yapmaya çalıştım. Her zaman olduğu gibi yine bazı arkadaşlar sorunlarla karşılaşacak, bazılarının da soruları olacaktır. Bu sorun ve sorulara konuyu inceleyip bir fikri olan arkadaşlarında cevap vererek katkıda bulunmalarını rica ediyorum.
Uyarıya gelince, yukarıda da söylediğim gibi yazılım sistemin boot menüsü yerine kendi resovery mangerini kuruyor. Dolayısıyla format atmak istediğinizde cd yi cd roma taksanız bile kurulum cd niz boot olmayacaktır. Boot olsa bile yazılımın oluşturduğu alan gizli olduğundan bu alan biçimlendirme ekranında görünmeyeceğinden format atmadan önce mutlaka Acronis Secure Zone alanının kaldırılması gerekmektedir. Konunun son kısmında da Acronis Secure Zone’nin nasıl kaldırılacağını anlatmaya çalıştım. şimdi anlatıma başlıyorum.
1-Acronis Secure Zone Alanının Oluşturulması:

2-Yedek Alma:

3-Yedeği Geri Yükleme:

4-Yedeği Güncelleştirme:

5- Acronis Secure Zone Alanını Kaldırma:

Düzenleme ve upload bana aittir. Konu alıntıdır. Anlatımda toplam 154 adet resim kullanılmıştır.
Yazan: Mendenn