Ben Yıllardan Ghost un Ms-Dos sürümünü kullanırım.
.......Eğer Yedeği Yüksek sürümle alıp (örneği: 11.5 gibi) Düşük sürüm sürümle yüklemeye çalışırsanız ( örneğin: 8.3 gibi) versiyon hatası verir. Kaldı ki çoğu yedek alma programlarında da durum aynıdır.
Üst sürüm alt sürümleri destekler ama alt sürüm üst sürümleri desteklemez.
.......Velociprator un dediği gibi Ms-Dos Ghost çoğu zaman HDD leri görmiyebilir. Çünkü hdd sürücülerini tanıması için sürücü yüklemesi lazım. Acronis zaten liveCD gibi açılıyor, yüzden çoğu HDD leri tanıyor, sıkıntı yaratmıyor. Sizde benim gibi Ghost kullanıyorsanız, LiveCD kullanmanızı tavsiye ederim. LiveCD nin içine ULTRAISO yada ona benzer programlarla atıp, LiveCD açıldığında kullanabilirsiniz. LiveCD nin içine atacağınız Ghost.exe değil, Ghost32.exe olmalı, Ms-Dos Ghost un Windows işletim sistemi üzerinde çalışan versiyonu. Öğle yaparsanız sıkıntı yaşamazsınız.
LiveCD için Blue_life hazırladığı hdd sürücüleri engtegre (dahil) edilmiş sürümünü kullanmanızı tavsiye ederim ( 90 MB). Düşük ramli bilgisayarlarda sıkıntı yaşamazsınız.
.......Sıkıştırma olayına gelince ;
Kurulu sistemin Kapladığı alan: 7900 MB
Sıkıştırma tipi
Fast...:
4300MB ---- Sıkıştırma oranı:
%46
Sıkıştırma tipi
Best...:
2500MB ---- Sıkıştırma oranı:
%69
.......Yedek alma, yedeği yükleme süresi: 6 dakika ile 12 dakika arasında bilgisayarın performansına, ve yedek aldığınız boyutun büyüklüğüne göre değişmektedir.
Neticede bir DVD deki tek parça olan 4 GB avi uzantılı film i kopyalamak ne kadar zaman alıyorsa ortalama onun 2 katı kadar Ghostla yedek almak uzun sürer.
Ghost yedek alırsanız, hata riskiniz az olur, sıkıntı yaşamazsınız. Ama Ghost32.exe LiveCD ile kullanırım derim. Ms-Dos sürümü gerçekten sıkıntılı, sürücülerinizi ( yani HDD lerinizi) görmeme olası yüksek. Ben bugüne kadar netten indirdiğim Güncel driver ( sürücülere) sahip Ghost32.exe kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım.
Ben size Ghost tavsiye ederim. Acronisin imaj boyutu 250 MB minimum, düşük ramli cihazlarda sıkıntı, ama güncel HDD driver lara ( sürücülere) sahip bir liveCD boyutu paketleme yapan ustasına göre 90 MB - 130 MB arasında değişmektedir.
LiveCD tasviyesi olarak:
BlueXPE Light v1.9 (Cd den Çalısan Xp) tavsiye ederim.
Tarkan abinin aksine Ghost (Ama Ghost32.exe liveCD üzerinden çalışan sürümü) diyorum :D ...
Taktir sizin ...