Netbook yedeğinde Acronis , Ghost veya Ghost dos

PC hakkındaki genel bilgi ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19212 kez

Netbook yedeğinde Acronis , Ghost veya Ghost dos

Mesaj gönderen velociraptor »

ResimResim

Bir netbookta yeni kurulmuş bir Xp sisteminin yedeğini alıp USB belleğe (Parmak belleğe) atmıştım , yedeği
1. Ghost dos
2. Acronis
ile almıştım , bu arada ghost dos yedeği Boyutu 900 MB , acronisin yedeği 750 MB tı ve hernedense Ghost yedeği 10 dk da aldı ise Acronis 1,5 dk da falan aldı , herneyse süre bazılarımız için pek te önemli olmayabilir , sıra geldi yedeği geri yüklemeye , Netbooktaki iki USB girişinden birinde bootable ghost dos diğerine yedeğin olduğu USb belleği takmıştım , fakat Ghost dos birtürlü diğer usb yi seçenekler arasında çıkarmadı ,İLGİNÇ ok dedim Ghost v15 ile yedeği geri alırım , daha yeni version olduğundan diğer usb yi gördü gel gelelim yedeği tanımıyor ve hata veriyor , allahtan Acronis yedeği var busefer acronis ile aldığım yedeği Acronis bootable mediasından boot adip geri yükledim , uzun lafın kısası , Netbook sistem yedeklerinizi Ghost ile almayınız Ghost dos ile hiç almayınız , terci,hiniz ACRONİS olsun yolda kalmazssınız

Başına gelerek yazan : Velociraptor
Kullanıcı avatarı
Mendenn
Gigabyte2
Gigabyte2

Re: Netbook yedeğinde Acronis , Ghost veya Ghost dos

Mesaj gönderen Mendenn »

Ben Yıllardan Ghost un Ms-Dos sürümünü kullanırım.
.......Eğer Yedeği Yüksek sürümle alıp (örneği: 11.5 gibi) Düşük sürüm sürümle yüklemeye çalışırsanız ( örneğin: 8.3 gibi) versiyon hatası verir. Kaldı ki çoğu yedek alma programlarında da durum aynıdır.
Üst sürüm alt sürümleri destekler ama alt sürüm üst sürümleri desteklemez.
.......Velociprator un dediği gibi Ms-Dos Ghost çoğu zaman HDD leri görmiyebilir. Çünkü hdd sürücülerini tanıması için sürücü yüklemesi lazım. Acronis zaten liveCD gibi açılıyor, yüzden çoğu HDD leri tanıyor, sıkıntı yaratmıyor. Sizde benim gibi Ghost kullanıyorsanız, LiveCD kullanmanızı tavsiye ederim. LiveCD nin içine ULTRAISO yada ona benzer programlarla atıp, LiveCD açıldığında kullanabilirsiniz. LiveCD nin içine atacağınız Ghost.exe değil, Ghost32.exe olmalı, Ms-Dos Ghost un Windows işletim sistemi üzerinde çalışan versiyonu. Öğle yaparsanız sıkıntı yaşamazsınız.
LiveCD için Blue_life hazırladığı hdd sürücüleri engtegre (dahil) edilmiş sürümünü kullanmanızı tavsiye ederim ( 90 MB). Düşük ramli bilgisayarlarda sıkıntı yaşamazsınız.
.......Sıkıştırma olayına gelince ;
Kurulu sistemin Kapladığı alan: 7900 MB
Sıkıştırma tipi Fast...: 4300MB ---- Sıkıştırma oranı: %46
Sıkıştırma tipi Best...: 2500MB ---- Sıkıştırma oranı: %69

Resim

.......Yedek alma, yedeği yükleme süresi: 6 dakika ile 12 dakika arasında bilgisayarın performansına, ve yedek aldığınız boyutun büyüklüğüne göre değişmektedir.
Neticede bir DVD deki tek parça olan 4 GB avi uzantılı film i kopyalamak ne kadar zaman alıyorsa ortalama onun 2 katı kadar Ghostla yedek almak uzun sürer.

Ghost yedek alırsanız, hata riskiniz az olur, sıkıntı yaşamazsınız. Ama Ghost32.exe LiveCD ile kullanırım derim. Ms-Dos sürümü gerçekten sıkıntılı, sürücülerinizi ( yani HDD lerinizi) görmeme olası yüksek. Ben bugüne kadar netten indirdiğim Güncel driver ( sürücülere) sahip Ghost32.exe kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım.
Ben size Ghost tavsiye ederim. Acronisin imaj boyutu 250 MB minimum, düşük ramli cihazlarda sıkıntı, ama güncel HDD driver lara ( sürücülere) sahip bir liveCD boyutu paketleme yapan ustasına göre 90 MB - 130 MB arasında değişmektedir.
LiveCD tasviyesi olarak: BlueXPE Light v1.9 (Cd den Çalısan Xp) tavsiye ederim.
Tarkan abinin aksine Ghost (Ama Ghost32.exe liveCD üzerinden çalışan sürümü) diyorum :D ...

Taktir sizin ...
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Benim kullandığım Ghost DOS u 7zip ile açtım resmi aşağıda yani bana sorun yaratan zaten senin sorun yaratmaz dediğin ghost32.exe

Resim
Kullanıcı avatarı
Mendenn
Gigabyte2
Gigabyte2

Mesaj gönderen Mendenn »

o zaman senin sorunun USB HDD, sata HDD tanıyan güncel bir LiveCD kullanmadığın olmuş. Ben bugüne kadar hiç sorun yaşamadım. Tekrar söylüyorum: Ms-Dos Sürümünün, Ghost32.exe sürücüleri tanıma gibi bir özelliği yok. Kullanmış olduğunuz sistem o anki sürücüleri tanırsa sorun yok. Ama elinizde güncel sata HDD , USB HDD lerini tanıyan liveCD (windows tabanlı) olması lazım.
Geçen hafta Toshiba external 1 TB hdd içine imaj alıp, yükledim, sıkıntı olmadı.
İmaj alırken cep ten resimini çeker, bu başlık altından veririm....
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

sana inanıyorum , lakin demekki hepsinde olmasa da bazen sorun çıkarabiliyor , ben hernedense bugüne kadar acroniste version değişikliği dahil hiçbir sorunla karşılaşmadım , tek aptalca özelliği 100 Mb lık kısmı C görmesi :D
Kullanıcı avatarı
Mendenn
Gigabyte2
Gigabyte2

Mesaj gönderen Mendenn »

Geçen Gün ( 1 hafta önce :D ) Windows 7 kurup, kendimce gerekli programları kurduktan sonra toplam boyut 17150MB yer tutuyordu. Yedeğini Ghost ile ( Best modunda) aldım. Imajın kapladığı alan 7424MB bu duruma göre

17150 MB -------> 100 Yüzdelik kısımda yüzde yüz olsun ....
7424 MB -------> 43 imajın kapladığı alan yüzdelik kısımda 43 e karşılık gelir.
--------------------------
Bu işlem bir orantı işlemidir. (7424x100)/17150 = 43,286 -> yaklaşık olarak 43 olur.

100 den ---> 43' e düşmüş. Yani kapladığı alan %57 oranında azalmış. Bu programlar neyi nasıl sıkıştırıyor hale anlamış değilim. :D :D ... Windows Xp bu oran %69 du :D ...

Bir daha ki sefere imajları yüklediğim zaman ne değer ortaya çıkacak onları not alıp geri bildirimde bulunurum :D ...

Acaba diyorum bu dosyalar mı, imajın boyutunda da farklılık yaratabilir mi?

Gerçe iki sistem birbirinde farklı ama sıkıştırma oranı acısından bu dosyalar yüzünde mi oran farkı var ? :? :? olabilirde olmayabilir de fikri olan var mı?

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

evet bu sıkıştırma olayı muamma

“Genel bilgiler ve ipuçları” sayfasına dön