2 pcyı wlan la pcye baglayamama yrd ltf...

Internet konusunda bilgi ve ipuçları paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
iekara
Byte2
Byte2

2 pcyı wlan la pcye baglayamama yrd ltf...

Mesaj gönderen iekara »

slm arakadaslar sunada ev de bulunan 2 pcmı bırbırıne baglamaya calısıyorum fakat beceremıyorum ana bılgısayarımın ana kartında wlan mevcut bunu acess poınt olarak yaptım ve dıger bılgısayar ıle bu pc yı gordum fakat ne bırbırlerının ınternetınden yaralana bılıyorlar nede calısma grubunda bırbırlerını goruyorlar calısma grubunu acınca her 2 bılgısayarda bırtek kendını goruyor a baglantılarını elle yapılandırdım ıp lerını ben verdım yınede olmadı nerede yanlıs yapıyorum acaba yrdımcı olursanız sevınırım
sımdıden tesekkurler
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19212 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

viewtopic.php?t=3006
viewtopic.php?t=8957
umarim üsttekiler isinize yarar
Kullanıcı avatarı
rodi
Byte4
Byte4

Mesaj gönderen rodi »

Kullanıcı avatarı
iekara
Byte2
Byte2

Mesaj gönderen iekara »

cvp ıcın tesekkurler verdıgınız topıclerdekılerı uyguladım ılerme kaydettım suanda pcler bırbırını goruyor ag balantısı olarak sınyall gucu mukemmel ama bırbırlerıne paket gonderemıyorlar hanı su baglantının durum goster bolumunden bakıyorum 1.pc gıden paket 675 gelen paket 0 2..pcde aynı sekılde gelen paket yok bu nasıl bır sorun anlamıyorum yanı emınım cok kolay bısey ama ben yapamıyorum cozdugum zaman aaaa dıcem ama yok olmuyor ıste :oops: belkı yapamadıgım bıseyler vardı network ustadları yorum beklıyorm ltf...
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

viewtopic.php?t=9500
üstteki yazilimi da bir deneyin derim , ayrica A Pc sine ele verdiginiz ip nin aynisini B Pc sine sonunu bir arttirarak verin. iki PC nin internet paylastirimi konusunda asagidaki baslik size yardimci olacaktir:
viewtopic.php?t=8192
https://www.sordum.net/main/adim_adim/adim_2/network.htm
Kullanıcı avatarı
iekara
Byte2
Byte2

tesekkurler...

Mesaj gönderen iekara »

ARkadaslar yardımlarınız ve ılgınız ıcın tesekkur ederım linklerını verdınız topıclerı arama yaparak bulmus ve uygulamıstım ama yıne saolun ilginiz yeter simdi sanırım sorunumun son asamasındayım artık ok pcler bılgı alısverısıne basladı ıkısındende ınternete gırebılıyorum artık sorunu nasıl cozdugumu anlatıyım kı konuyu takıp eden aynı sorunlu arkadaslara bı on bılgı olsun benım zorlanmam dakı en buyuk sebep ınternet kablo aracılıgı ıle ana bılgısayara gelıyor(yerel ag baglantısı#2) ben bu baglatıyı kablosuz ag baglantısına(kablosuz ag baglantısı) koprulemeye calısıp dıger bılgısayar ınternet baglantısını gecırmeye calıstım ag kurma sıhırbazlarını kullanamadım cunku wlan arayuzlerı buna ızın vermedı sıhırbaz sonlardırılamıyor bunun sebebı kablosuz ag kullanma pronuz engellıyor olabılr support.microsoft... sitesinden ..... makalesını okuyabılırsınız hatası ıle karsılasmam.. ben ılk once o proları kapatıp wındows zero confıg yaparak sorunu cozmeye calıstım fakat basaramadım prolara gerı dondum tabı bunları yaparken wlan ag guvenlıgını unutmamak ıcın sıfrelemeyı wep - ascıı karakterlerı ıle yapıyordum asıl sorunum burdaymıs arkadalar bu saglıklı bı yol diil bu yol ile guvenlik saglanacak ise encrypt bolumunu (her proya gore yerı degısebılır) Open yapmam gerekıyormus bu bolum aga sıfre verdım bolumun ıcınde gelısmıs ayarlarda buldum (yanı sıfrelemeyı kaatmadım)yanı bıgısayarların bırbırını gorup bılgı alısverısı yapamamasının sebebı bırbırlerını engellenemelrıymıs suanda 2 bılgısayarda bırbırlerını gorup ınternetlerını paylasabılıyorlar ama asamadıgım bır sorun varsa oda halen dosya paylasımı yapamamam Network magıc prosu ılede bunu yapamıyorum bunu nasıl asarım bılmem egerkı sorunu ben anlatabıldıysem sızınde bununla ılgılı bır tecrubenız var ise yorumlarınızı siddetle beklıyorum simdiden tesekkur ederım arkadaslar ama ltf cvp yazın benım ıcın onemlı bırbırımızden bırseyler ogrenmek bılgımıze bırseyler katmak bılgıyı verenıde alanıda yukseltır Kolay gelsin..
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Masa üstündeki My Network Places e clickleyip acilan ekranda solda view network connections a clickleyin
sonrasinda Local Area Connection a sag clickleyin ve properties deyin sonrasinda acilan ekrandaki File and Printer Sharing for Microsoft Networks ta tik oldugundan emin olun yoksa tik koyun.
Ayni ekranda iken Advanced sekmesine clickleyin ve windows Firewall basligi altindaki settings e clikleyin sonrasinda:
1.Off a tik koyup network tan baglanmayi deneyin
2.Exceptions tabina clickleyin ve oradaki File and Printer sharing te tik olup olmadigina bakin yoksa koyun
3.Hemen sagindaki advanced Tab ina clickleyin ve local Area connections ta tik oldugundan emin olun yoksa koyun.

Ayrica bakiniz:
viewtopic.php?t=9714
Kullanıcı avatarı
iekara
Byte2
Byte2

Mesaj gönderen iekara »

velociraptor saol yrdların ıcın sorunu wlan ıle asamadım soyledıklerını de yaptım ama en ılgınc olanı ıkı bılgısayar da bırbırını kesınlıkle goremıyor nasıl yaptıysam teknık servıstekıler bunun wlan adaptoruylede ılgılı olabılecegını soyledıler ama ınternetı paylasıyor adamların bıle cok ılgıncıne gıttı baktım ben sorunu asamıyacagım 15 mt lık cross kablo ıle herseyı konunden hallettım sımdı hersey yolunda bosu bosuna ne hayallerle aldıgım usb wlan adaptorude hıcbır ıse yaramıyor artık saglık olsun sızlere tanısmama vesıle oldu heınıze kolay gelsın
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Birsekilde cözmüs oldugunuza sevindim :D