Psu gerçek wattı veriyor mu

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
Ensatech
Megabyte2
Megabyte2
Teşekkür etti: 85 kez

Re: Psu gerçek wattı veriyor mu

Mesaj gönderen Ensatech »

Yağlama demek istedi herhalde, 80 verimlilik sertifikalı en az 500w lardan tercih edebilirsin zaten psularda fanlar kontrollü ve büyük çaplı olduklarından cpu fanlarından bile sessizler :arrow: başta Highpower olmak üzere Ocz , Colermaster, Gigabyte, FSP derim ben.

Yağlama etiketi söküldüğünde miline ulaşılabilen fanlar için yapılabilir tabi
Kullanıcı avatarı
RealKiss
Kilobyte3
Kilobyte3

Mesaj gönderen RealKiss »

PSU olarak High Power 500w

CPU fan olarak ise Thermaltake yada Zalman (Zalman 9700 Led hakkında iyi yorumlar okumuştum.. Ama yinede bi araştırmalısın)
Kullanıcı avatarı
loveme
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 1 kez
İletişim:

Mesaj gönderen loveme »

Peki hem işlemci fanını ve psu için yağlama nasıl yapılır ve hangi tür yağ kullanmalıyız?Bilgisayarın ses çıkarmaması açısından öneriyor musunuz?Ne kadar miktarda kullanılmalı ve bende şuan sadece dikiş makinası yağı var...onuda şırıngayla kullanmak gerekli sanırım...Donanımda anlayanlar ne tür cihazlarda ve nasıl kullanacağımız hakkında bilgi verebilirler mi?
teşekkürler
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4

Mesaj gönderen modestus »

işlemci fanını ve psu için yağlama nasıl yapılır
teknik olarak böyle bir uygulama yok,fanların içindeki gres yağı piyasada satılan yağlardan farklıdır o yüzden ses yapmaya başladığında yenisini alana kadar geçici olarak uygulanabilir ama mesela van bahçeşehirde yaşamıyorsan tavsiye etmiyorum kesinlikle hemen en yakın bilgisayarcıdan fan alıp takman gerekiyor.
Kullanıcı avatarı
loveme
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen loveme »

Kod: Tümünü seç

van bahçeşehirde 
neden yaşamak gerekiyor?Ben sadece işlemci fanı için kullandım ve şırıngayla çok az bir yağ koydum...Tam ortasındaki kağıtlı yerden aktardım ve altınada termal macun sürdüm...Sıfır fan aldım ve yağ ekledim birde...Psu yağlanıyormuş ses yapmaması için nasıl olduğunu bilmiyorum...

Kod: Tümünü seç

http://www.chip.com.tr/forum/tagan-power-supply-beni-cildirtti_t70678.html
Tagan en kaliteli olarak düşünüyorum ancak bu tür yazılarda beni thermaltake yönlediriyor...
teşekkürler
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4

yağlanmaz loveme hele yeni fan hiç yağlanmaz bu işi hemen hemen yirmi senedir yapıyorum ve yeni fanın yağlandığını ilk senden duyuyorum. sana söyleyenlerde def-i hacetten sallamışlar.

yeni fanın içinde sürtünmeye dayanıklı gres var sen sıvı yağ enjektesiyle o gres yağınıda yuvadan akıtarak temizliyorsun ve fanın ömrünü dahada kısaltıyorsun.

illa yaparım diyorsan yap ama kimseye söyleme.
Kullanıcı avatarı
loveme
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen loveme »

Anladım o zaman yalnış öğrendim bu işi yapandan...

Van bahçehirde yaşamıyorsanız demişsiniz bunu anlamadım...

Bundan sonra bende fanda sorun olduğunda direk değiştiririm...En güzel çözüm bu olduğunu anladım burdanda...
teşekkürler
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4

"mesela" van bahçeşehirde bilgisayarcı yoktur orada yaşayan birisi hemen fan bulamıyacağı için fanını yağlayıp büyük şehirlerden fan gelene kadar idare edebilir. Mahrumiyet bölgesinde değilsen böyle bir ilkelliği yapmana gerek yok.

demek istedim.
Kullanıcı avatarı
loveme
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen loveme »

2.2.1.7 Güç Kaynağı (Power Supply)

Türkiye’de kullanılan hat gerilimi dalgalı akım ve 220 volt’tur. Bilgisayarlar ise doğru akım ve 3,3-5-12 volt kullanır. Bunu bilgisayar için dönüştüren aygıt güç kaynağıdır. Güç kaynağı adından düşündüreceği gibi bir kaynak değil, kaynağı dönüştürüp dağıtan aygıttır. Enerji depolayıp enerji kesintisinde devreye giren UPS (Uninterruptable Power Supply–Kesintisiz Güç Kaynağı) ile farklıdırlar. Güç kaynağından kasanın içine doğru dağılan renkli kablolarla bilgisayarın anakartına, disk ve disket sürücülerine dağıtım yapılır.