Yağlama etiketi söküldüğünde miline ulaşılabilen fanlar için yapılabilir tabi
Psu gerçek wattı veriyor mu
- Ensatech
- Megabyte2

- Teşekkür etti: 85 kez
Re: Psu gerçek wattı veriyor mu
Yağlama demek istedi herhalde, 80 verimlilik sertifikalı en az 500w lardan tercih edebilirsin zaten psularda fanlar kontrollü ve büyük çaplı olduklarından cpu fanlarından bile sessizler
başta Highpower olmak üzere Ocz , Colermaster, Gigabyte, FSP derim ben.
- RealKiss
- Kilobyte3

PSU olarak High Power 500w
CPU fan olarak ise Thermaltake yada Zalman (Zalman 9700 Led hakkında iyi yorumlar okumuştum.. Ama yinede bi araştırmalısın)
CPU fan olarak ise Thermaltake yada Zalman (Zalman 9700 Led hakkında iyi yorumlar okumuştum.. Ama yinede bi araştırmalısın)
- loveme
- Terabyte1

- Teşekkür etti: 1 kez
- İletişim:
Peki hem işlemci fanını ve psu için yağlama nasıl yapılır ve hangi tür yağ kullanmalıyız?Bilgisayarın ses çıkarmaması açısından öneriyor musunuz?Ne kadar miktarda kullanılmalı ve bende şuan sadece dikiş makinası yağı var...onuda şırıngayla kullanmak gerekli sanırım...Donanımda anlayanlar ne tür cihazlarda ve nasıl kullanacağımız hakkında bilgi verebilirler mi?
teşekkürler
teşekkürler
teknik olarak böyle bir uygulama yok,fanların içindeki gres yağı piyasada satılan yağlardan farklıdır o yüzden ses yapmaya başladığında yenisini alana kadar geçici olarak uygulanabilir ama mesela van bahçeşehirde yaşamıyorsan tavsiye etmiyorum kesinlikle hemen en yakın bilgisayarcıdan fan alıp takman gerekiyor.işlemci fanını ve psu için yağlama nasıl yapılır
- loveme
- Terabyte1

- İletişim:
Kod: Tümünü seç
van bahçeşehirde Kod: Tümünü seç
http://www.chip.com.tr/forum/tagan-power-supply-beni-cildirtti_t70678.htmlteşekkürler
yağlanmaz loveme hele yeni fan hiç yağlanmaz bu işi hemen hemen yirmi senedir yapıyorum ve yeni fanın yağlandığını ilk senden duyuyorum. sana söyleyenlerde def-i hacetten sallamışlar.
yeni fanın içinde sürtünmeye dayanıklı gres var sen sıvı yağ enjektesiyle o gres yağınıda yuvadan akıtarak temizliyorsun ve fanın ömrünü dahada kısaltıyorsun.
illa yaparım diyorsan yap ama kimseye söyleme.
yeni fanın içinde sürtünmeye dayanıklı gres var sen sıvı yağ enjektesiyle o gres yağınıda yuvadan akıtarak temizliyorsun ve fanın ömrünü dahada kısaltıyorsun.
illa yaparım diyorsan yap ama kimseye söyleme.
- loveme
- Terabyte1

- İletişim:
Anladım o zaman yalnış öğrendim bu işi yapandan...
Van bahçehirde yaşamıyorsanız demişsiniz bunu anlamadım...
Bundan sonra bende fanda sorun olduğunda direk değiştiririm...En güzel çözüm bu olduğunu anladım burdanda...
teşekkürler
Van bahçehirde yaşamıyorsanız demişsiniz bunu anlamadım...
Bundan sonra bende fanda sorun olduğunda direk değiştiririm...En güzel çözüm bu olduğunu anladım burdanda...
teşekkürler
"mesela" van bahçeşehirde bilgisayarcı yoktur orada yaşayan birisi hemen fan bulamıyacağı için fanını yağlayıp büyük şehirlerden fan gelene kadar idare edebilir. Mahrumiyet bölgesinde değilsen böyle bir ilkelliği yapmana gerek yok.
demek istedim.
demek istedim.
- loveme
- Terabyte1

- İletişim:
2.2.1.7 Güç Kaynağı (Power Supply)
Türkiye’de kullanılan hat gerilimi dalgalı akım ve 220 volt’tur. Bilgisayarlar ise doğru akım ve 3,3-5-12 volt kullanır. Bunu bilgisayar için dönüştüren aygıt güç kaynağıdır. Güç kaynağı adından düşündüreceği gibi bir kaynak değil, kaynağı dönüştürüp dağıtan aygıttır. Enerji depolayıp enerji kesintisinde devreye giren UPS (Uninterruptable Power Supply–Kesintisiz Güç Kaynağı) ile farklıdırlar. Güç kaynağından kasanın içine doğru dağılan renkli kablolarla bilgisayarın anakartına, disk ve disket sürücülerine dağıtım yapılır.
Türkiye’de kullanılan hat gerilimi dalgalı akım ve 220 volt’tur. Bilgisayarlar ise doğru akım ve 3,3-5-12 volt kullanır. Bunu bilgisayar için dönüştüren aygıt güç kaynağıdır. Güç kaynağı adından düşündüreceği gibi bir kaynak değil, kaynağı dönüştürüp dağıtan aygıttır. Enerji depolayıp enerji kesintisinde devreye giren UPS (Uninterruptable Power Supply–Kesintisiz Güç Kaynağı) ile farklıdırlar. Güç kaynağından kasanın içine doğru dağılan renkli kablolarla bilgisayarın anakartına, disk ve disket sürücülerine dağıtım yapılır.