Windows 7+Vista+XP Prof- Okuyun lütfen

Windows 7 hakkinda bilgi , ipucu ve tecrübe paylasim alanidir
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4

Re: Windows 7+Vista+XP Prof- Okuyun lütfen

Mesaj gönderen modestus »

Kod: Tümünü seç

win7 yada vista kullanıyorsan geri yükleme noktalarını sil 
"daha kurar kurmaz şişiyor" diyor yeni yüklenen ham vistada kaç gblık geri yükleme dosyaları olurki??
Kullanıcı avatarı
seherinyeli
Byte4
Byte4

Mesaj gönderen seherinyeli »

geri yükleme noktasını kapadım değişen birşey yok

Resim
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19837 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Xp cd si ile format atarken fast format atabilirsin bir iki dakikada biter , ve ben aslinda sorunu tam olarak anlamadim , vista dvd si ile formatlayip xp Cd si ile kurdugunda mi bu sisme oluyor eger öyle ise dedigim gibi fast format ile vista ve/veya windows 7 dvdv lerini bu ise karistirmadan halledebilirsin , Xp cd si ile formattan sonra da böyle ise Cd yi degistir derim
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4

sen iyice karıştırdın üstad.. :D

arkadaş normal vista kuruyor haricen hiçbirşey yapmıyor, takıyor vista dvd'sini önce format atıyor ama format anormal derecede uzun sürüyor sonra vistayı kuruyor windows açılıyor bir bakıyorki sadece windows 17gb.
olay bu.
şimdi soruyor bu format olayı vistada ve win7 de niye bu kadar uzun sürüyor diye? (galiba iki saat) ve vista yada win7 yükleyince harddiskte neden bu kadar fazla yer tutuyor?
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

seherinyeli yazdı:Selam sevgili arkadaşlar benim sorunum şu dikkatimi çeken daha öncede yazmıştım ama Windows 7 ile veya Vista ile format attığım zaman yüklediğimde 14.15gb yer tutuyor
gayet normal bir rakam bir anormallik yok
seherinyeli yazdı:Xp ile normal 3gb,Xp cd si ile tam iki saat yirmi dakika sürüyor
Buda normaldir, format süresi islemci gücü dahil Pc bilesenlerine ve gücüne bagli olarak degisir , eski bir makina ve/veya laptop ise 1 saatin üzerinde sürmesi de normaldir ,Laptoplarda format süresi desktolardan cok daha uzundur , üsttede belirttigim gibi Xp de Quick ,(fast) format secenegini kullanirsaniz bu süreyi yari yariya düsürürsünüz
seherinyeli yazdı:Acaba diyorum Windows 7 ile Vista format yapmıyor mu
Onlar default olarak Quick yani hizli format atar , gerek normal gerekse hizli formatta Dosyalar tam olarak silinmez , yani silme acisindan her ikiside hemen hemen aynidir
seherinyeli yazdı:benim sistem TR olduğu için format atarken orda 2 şık var sil,biçimlendir ben bunların ikisiilede yapıyorum ondan fark edermiki acaba birde bunların üçüde kopya win-7,vista,xp
En iyi format sekli dizinleri silip yeniden olusturduktan sonra yapilan bicimlendirmedir
Kullanıcı avatarı
seherinyeli
Byte4
Byte4

hayır sevgili usdatlarım konu karışmasın gayet açık sadece xp cd si ile formak ikibuçuk saate yakın sürüyor ve sistemi yükleyince 3gb yer tutuyor bu normal uzun format'a gelince normaldir diyorum çünki 700gb bir yer olduğu için uzun formata takmıyorum kafayı yani xp cd si ile her şey normal,anormal durum ise
win-7 ve vistada ikisinide denedim ayrı ayrı format edip yükledim hemen baktım akebinde tuttuğu gb 14.18 arası onu demek istiyorum bunun neresi normal
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

peki vista ve windows 7 kullananlara windows klasörlerinin (aslinda kiyaslama dogru olsun diye c dizinlerinin ) kac Gb oldugunu soralim bakalim ne yanitlar alacagiz , demek istedigimiz , vista ve windows 7 bircok ek özelik driver vs de yüklüyor isletim sistemleri gelistikce kapladiklari yer artiyor , yani normal olan bu

Not: ben vistayi 6 ay kulandim ve birinci ayin sonunda c dizinim 30 Gb olmustu , öyle lanet ve bes para etmez bir sistem , xp de ise 1 yil kullan windows klasörün 5 Gb i gecmez
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4

server2008(vista)
sadece windows bende 9gb
program files 1.3gb

ofis yüklü sp2 ekli.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

isletim sistemini de alalim
Kullanıcı avatarı
seherinyeli
Byte4
Byte4

evet hocam benimde aklıma gelen o başkalarına bir sorayım dedim ve hatta en iyisi ve doğrusu bir mağzaya kadar gidip bakmak istiyorum yani yeni satılanlarda durum nasıl bizde biraz deyişik olabilir kaç defa format atıyoruz tekrar yüklüyoruz falan
baleria
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen baleria »

win7 yada vistanın hangi sürümünü yüklüyorsun eğer ultimate sürümünü yoklüyorsan c: deki boyutu çok normal benim pc de win7 ultimate yüklü bir kaç programve ofis yükledikden sonraki boyutu 21 gb çıkıyo sende benim gibi yapıyorsan gösterdiğin boyut normal.
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4

şu anda windows7 ultimate yükledim bütün güncellemeleri yaptı, ofis2007 yükledim kullandığım bazı programlarıda yükledim ayrıca 780mb'lık program dosyalarımda içinde komple harddiskin boyutu 10.3gb üstelik iki adet sistem geri yükleme noktasıda oluşturmuş. :)

istediğiniz yerden resim koyabilirim.
Kullanıcı avatarı
seherinyeli
Byte4
Byte4

hocam birşeyi öğrenmek istiyorum sistem geri yükleme nin kapalımı olması gerek sürekli ondan bahsediliyor da biraz bahsederseniz sevinirim o kapalı olunca ne olur açık olunca ne olur açık veya kapalımı olması gerek saygılar
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

sistem geri yükleme acik olunca sistem yedegi aldigindan , bu yedegin boyutu kadarlik bir alan HDD te dolacaktir , kapali olunca bu alandan tasarruf ediliyor
Kullanıcı avatarı
seherinyeli
Byte4
Byte4

hımm anladım yani ozaman sürekli kapalı olmasında bir sakınca yokmu? yani