jawa.exe ve bellek read olamdı hatasi (cozuldu)

Windows XP hakkındaki bilgi, belge ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
Alesta
Kilobyte2
Kilobyte2

jawa.exe ve bellek read olamdı hatasi (cozuldu)

Mesaj gönderen Alesta »

arkadaslar makinaya dün oracle yüklenmis ve makinada o andan itibaren jawa hatası alınmaya baslamıs. jawa yı program ekle/kaldır dan kaldırdım ama hata gelmeye devam ediyor. "jawa.exe uygulama hatası" baslıgıyla açılan pencerede "0x500bf974 adresindeki yönerge...." ve bellek read olmadı diye biten bi uyarı. sistemden codecleri kaldırdım ama hata devam ediyor. program ekle kaldırda su an herhangi bir jawa yüklemesi görünmüyor ama görev yöneticisinde jawa.exe çalısmaya devam ediyor. görev yöneticisinden jawa yı sonlandırıyorum ama yeniden çalısamya baslıyor.

sorun ne olabilir, nası çözebilirim?

tesekkürler.
En son Alesta tarafından 22 Şub 2007, 21:19 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 6465 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

cok klasik bir cevap olacak ama xpspeed kullaniyorsaniz , yedeginizi geri alin düzelecektir.
Kullanıcı avatarı
Alesta
Kilobyte2
Kilobyte2

Mesaj gönderen Alesta »

hayır velociraptor kullanmıyorum.

peki regeditte arama yapıp ordaki jawa kayıtlarını silmemin sistem için sakıncası olur mu?
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 6465 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

hic olmaz hatta cok iyi olur ama program calistigi icin kayitlari silemeyebilirsin öncelikle durdur.
En son velociraptor tarafından 22 Şub 2007, 22:37 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
abraxas07
Kilobyte2
Kilobyte2

Mesaj gönderen abraxas07 »

Alesta istersen Java yı update ederek dene çözümü...

http://www.java.com/tr/download/windows_ie.jsp
Kullanıcı avatarı
Alesta
Kilobyte2
Kilobyte2

Mesaj gönderen Alesta »

update etmeyi denedim ama yemedi. sorun oracle ın düzgün kurulmamasından kaynaklanıyor galiba. en iyisi oracle ı atmak ve yeniden yüklemek olacak gibi duruyor.

ne sinir edici bir hata. tamam veya iptal hangini dersen de sürekli geliyor. bende bi köseye çektim iyice.
Kullanıcı avatarı
Alesta
Kilobyte2
Kilobyte2

Mesaj gönderen Alesta »

velociraptor yazdı:program calistigi icin kayitlari silemyebilirsin öncelikle durdur.
evet dedigin sekilde yaptım velociraptor. görev yöneticisinden (deneme yanılma sonucu) apache.exe yi (oracle dosyası galiba) sonlandırdım ve jawa update i yeniden denedim bu sefer update i aldı. su an deniyorum bakalım hata yeniden gelicek mi??

aslında bu bilgisayarın iki sorunu daha var. konuyla ilgisi olmadıgı için baska bi baslık altında yazıyorum.

velociraptor ve abraxas07 yardımınızdan dolayı tesekkürler.