NEC 7173A

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
tsavasci
Bit
Bit

NEC 7173A

Mesaj gönderen tsavasci »

Selam dün NEC 7173A DVD yazıcımı aldım.

Kod: Tümünü seç

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1807
IDE kablomda master pozisyonda LG CDRW vardı, NEC in Jumper ını Slave alıp slave konumundan IDE kablosuna bagladım. DVD okuyor yazıyor çok güzel ama CD formatını okumuyor.

Daha sonra Jumper ı söktüm, LG CDRW ı söküp master olarak NEC i gösterdim. Gene olmadı.

Sonra LG CDRW ı eski sekilde (master jumper master IDE pozs.) ikinci bir IDE kablosu ile master konumdan NEC i bagladım. gene aynı problem.

DVD okuma ve yazmada hiçbir prob yok. ancak CDROM ları bir türlü okumuyor..

Ayrıca bilgisayarda iki farklı sürücü olarak görünüyor. DVD ve DVD - RAM sürücüsü.

Bi yardı lütfen...

(PC de deamon tools vardı. NEC i takmadan önce kaldırmıstım. Belki onun bir etkisi olabilir. Aksam format atıp tekrar deneyecegim.)
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

Mesaj gönderen burak_dalkir »

peki arkadasim kabloyu nasıl bagladın sadece slave ayarlarını jumperla yapmazsın kablodada 1. 2. ayarı vardır . biliyorsun ide kablolarının 3 tane çıkısıvardır.biri anakarta girer.diger ikisi hdd veya cd rom lara. her neyse bunların bir tarafı uzundur diger ikisi birbirine daha yakındır yakın olanların tarafında kalan 2 girisin uç noktasındaki giris 2. olarak tanınır ortadaki ise 1. olarak tanınır. bunların girislerini tekrar kontrol et eger gene bir sorun olursa emin ol ki cd romun okumasında kesinlikle bir problem vardır veya bilgisayarında uzantılarında bir problem olabilir...
Kullanıcı avatarı
tsavasci
Bit
Bit

Kablonun uc kısmında olanda LG CDRW var. Jumper ı master da. İki ucun ortasındaki girisede NEC DVDRW bagladım. jumper ı slave de. BIOS da LG IDE primary master, NEC IDE primary slave görünüyor.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 12655 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

bana sanki jumperlik birsey degilmis gibi geldi , ben olsam öncelikle NEC 7173A DVD yazicinin jumperini ilk aldigim sekline getiririm ve LG CDRW tamamen alip yerine NEC i takarak denerdim , eger DVD yazdigi halde CD yi yinede görmüyorsa aldigim yere sorardim
Kullanıcı avatarı
tsavasci
Bit
Bit

Adminim daha yeni format attım. Nforce driverlarını yüklerken mavi ekran çıktı. (Sanırım IDE sürücülerini yüklerken.) Restart attım...ve hooop ..
ne LG ne NEC..var. :D :D :D Sen sag ben selamet... :D :D :D

Ya walla sinirlerim bosaldı yaa :shock: :shock:

Bi kere daha olmustu böyle..PC IDE kanalındaki hiç bir seyi görmüyor, aygıt yöneticisinde sürücü güncelleyin diyor.. Ama cihazlar PnP.. :D

Süper yaa...
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

ilginc, kablo uclarini cikartip yerlerine tkarak yeniden baslatin bakalim
goksu
Bit
Bit

Mesaj gönderen goksu »

Saçma gelebilir ama windows 98 ile 16 lı format atıp kurun
Kullanıcı avatarı
tsavasci
Bit
Bit

Arkadaslar çabalarınız için tesekkürler.
Yarın cihazı dist. firma ARENA ya iade edecegim sanırım ürün hatalı.
Denemedigim kablo konfigürasyonu kalmadı.
su anda tek IDE kablosunda master konumda LG, slave konumda NEC var. Jumperlarıda kendi pozisyonlarında.
Adminim jumper aldıgımda slave de duruyordu. su anda slave de.

Cihaz DVD-DL dahil tüm DVD formatlarını okuyor yazıyor..ancak CD rom okumuyor kesinlikle.
Cihazı OEM aldım yani bir manuel i de yok veya driver ı ama bence olması lazım. LABEL FLASH özelligini nasıl kullanıcam??? Bunun bir programı vardır herhalde..???

Bildigim kadarıyla NERO 7 de böyle bir opsiyon yok..
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Bence de aldigin yere sorman isabetli olur , bana da sanki üründe bir hata var gibi geliyor
Kullanıcı avatarı
Ensatech
Megabyte2
Megabyte2
Teşekkür etti: 73 kez

Mesaj gönderen Ensatech »

Baska bilgisayarda denemismiydiniz
Kullanıcı avatarı
tsavasci
Bit
Bit

Hayır deneme fırsatım olmadı. NEC in kendi web sitesinde FAQ bölümünde bu konuya benzer bi cevap yazmıslar.

Kod: Tümünü seç

http://www.de.nec.de./faq_detail.php/id/1643/frage/780/lang/GER
İngilizcem pek iyi degil ama baslangıç disketi ile CDROM destegi ile baslatmaktan falan bahsediliyor sanırım.
Kullanıcı avatarı
tsavasci
Bit
Bit

Normal olarak kullanılan ATA 33, 40 Pin’lik IDE connector’ü (40 damarlı gri kablo. Damarlar kablo üzerindeki tel sayısıdır.) ile veri akısını saglarken ATA 66 veri yolları 80 Pin’lik IDE connector’ü ile veri akısını saglamaktadır. Bu sebeple bu sekil bir kablo kullanılması gerekir. Ayrıca sistem BIOS’u ATA 66 veri yolunu desteklemeli.
Böyle bir bilgi buldum. Benim BIOS da LG CDRW UDMA33 olarak görünüyor, ve anakarta bidigimiz 40 pin IDE kablosu ile baglı. Ancak NEC DVDRW UDMA66 olarak görünüyor ve oda aynı kablo ile baglı. 80 pinlik IDE connector gören varsa lütfen beni bilgilendirsin.

Ayrıca;

* 7200 rpm ile dönen bir 3.5 inçlik bir sabit diskin içinde bulunan silindirlerin dıs kısmındaki merkez kaç ivmesi, bir insana uygulanan yer çekiminin 647 katıdır.
* Windows NT’nin kullanabildigi en büyük disk kapasitesi 2 Petabyte’dır. Bu öyle bir seydir ki dünya üzerinde yasayan her canlı 20 sayfalık bir word yazısı yazsa 1 petabytelık diskin sadece %0.25 (Binde 25) ‘ini doldurur. (hesap makinem çıkartmadı ama sanırım 25 haneli bir sayı.)
* Bir insan vücudunda depolanabilecek olan statik elektrik, bir hard diskin dakikada 10000 devirle dönen kafasında kullanılan elektrik geriliminden 2500 kat daha fazladır. Düsünün bakalım kendinizi topraklamadan sabit diske tuttugunuzda ne olur!
* Dünya’da kullanılan en hızlı depolama tekniginin holografik veri depolama teknigi oldugunu biliyor muydunuz. Öyle ki kesme seker büyüklügündeki bir kristalin kapasitesi 10 TB’dir. Bu kristalden saniyede 10 ila 50 GB arasında veri okuyabilmek mümkün. Bu sayede bütün internet alemini 2 sigara kutusu kadar yere sıgdırabiliriz ve bütün bunlara 2.5 saatte göz atabiliriz.

ALINTIDIR

* 1024 byte 1 KB (KiloByte)
* 1024 KB 1 MB (MegaByte)
* 1024 MB 1 GB (GigaByte)
* 1024 GB 1 TB (TeraByte)
* 1024 TG 1 PB (PetaByte
Kullanıcı avatarı
ultrailker
Megabyte2
Megabyte2

Mesaj gönderen ultrailker »

arkadasım üstteli linkteki ingilizce anlatımı türkçeye çevirdim. babylon programı ile buyur:

Sen okunmus senin DvD brülörün sorunları dogrulayamaz çok kolay, create her MS-DOS CD-ROM Startdisk support örnegin en kolay yol kullanıyor her Pencereler 98(se) startdisk. Aksi takdirde bir baslangıç senin islediyor sistemine göre yarat veya bootdisk ve ek dos sürücüsü brülör, sen teneke download dos sürücüsü bizim download alanımızda, pls. Yukarıda goto " destek ve hizmet> Downloads> bilgisayar depolama ürünleri. simdi senin yaratılmıs diskinle tekmele dos ve CD okumayı dene ve ( korumasız) DvD medya.

valla benim suçum yok çeviri programı bu kadar yaptı :D
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

En son bir arkadasimin basina benzeri bir olay gelmisti , combo bir yazici idi ve ne yaptimsa olmuyor diyordu , bende combo ile gelen kablolari kullanip kiullanmadigini sordum evet dedi , tüm yeni kablolari kaldirmasini ve eski kablolari aynen yerine takip , bir ucu bosta olan kabloya yeni comboyu takmasini (cünkü baazen yeni gelen kablolarda arizalar olabiliyor) söyledim , aninda calismis , elbetteki benim dedigim bir iki kez basima gelmis olan bir tecrübeden kaynaklaniyordu , fakat ben yinede aldigin yere götür gözünün önünde bir calistirsinlar derim
Kullanıcı avatarı
tsavasci
Bit
Bit

ARENA REZALETİ

Arkadaslar söz konusu NEC AD 7173 DVD RW ı ARENA ya cebiden ödeyerek gönderdim. ARENA aldıgım ürünü arkasında yamukluk oldugunu ve Garanti Dısı oldugunu iddaa ederek ürünü yenisiyle degistirmeden bana geri gönderdi. :evil: :evil: :evil:

Hemde öyle bir gönderdi ki ürün simdi DVD de okumuyor.. :lol: :cry: :lol:

Kendileriyle görüstüm. Terbiyesiz bir sekilde isterseniz mahkemeye verin yapacagımız bir sey yok diyorlar.. :evil: :evil:

su andan itibaren avukat arkadasıma konuyu ilettim. Ayrıca Tüketici hakem heyetine taksitlerin kredi kartımdan ödenmesine tedbir konulması ve arızalı ürün bedelinin yasal faiziyle tarafıma ödenmesi talebinde bulundum.

ARENA benim için artık bitmistir. Ben yandım siz yanmayın. Ben bu adamlarla isterse 10 yıl sürsün ugrasacagım. Hakkımı da sonuna kadar arayacagım. Eger konuyu kitlemezlerse, sizlere örnek olması için adım adım gelismeleri size yazacagım.